Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ ~ Αυτά είναι τα 15 νέα Hot Spots σε όλη την Ελλάδα (Ετοιμάστε τα τρακτέρια)


Πού θα δημιουργηθούν 15 νέοι χώροι φιλοξενίας λαθρομεταναστών, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων - Πού και πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι λαθρομετανάστες.

Αλαλούμ επικρατεί όσον αφορά τον αριθμό των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός που δίνουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αυτόν που παρουσιάζει η κυβέρνηση απέχει κατά... 20.000 περίπου. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός ΛαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προϊδέασε για πολύ μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών, ενώ ήδη ετοιμάζονται 15 νέοι χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.


Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται ήδη 15 νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων, οι οποίοι ενδέχεται να είναι έτοιμοι και εντός της εβδομάδας.

Τέσσερις εξ' αυτών θα κατασκευαστούν στην Αττική, και συγκεκριμένα σε:

-Μαλακάσα -Χωρητικότητα 4.000 ατόμων
-Αφίδνες -Χωρητικότητα 3.000 ατόμων
-Αγιος Ανδρέας -Χωρητικότητα 500 ατόμων
-Ελαιώνας (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων

Οι υπόλοιποι 11 θα κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:

-Δράμα -Χωρητικότητας 800 ατόμων
-Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 400 ατόμων
-Ηπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
-Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
-Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3) -Χωρητικότητας 4.000 ατόμων
Ακόμη η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα ετοιμάσει δομές για 20.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες.


50.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες λέει ο Ερυθρός Σταυρός


Εντωμεταξύ, διαφορετικά νούμερα ως προς τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα δίνουν Ερυθρός Σταυρός και κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Σταυρός, η οργάνωση, δηλαδή, που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει μαζί με τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τους εθελοντές να σηκώσουν το βάρος της διαχείρισης του προβλήματος εν τη απουσία του κράτους, εκτιμά ότι ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων προσεγγίζει ήδη τις 50.000. «Είναι μία καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία» είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος και ήταν αυτός που το πρωί της Κυριακής στο MEGA μίλησε για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο η Θεανώ Φωτίου, μια από τις υπουργούς που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της κατάστασης, επέμεινε λίγη ώρα αργότερα ότι ο αριθμός είναι 32.000. Αργά το βράδυ της Κυριακής, το Συντονιστικό Οργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι σε ολόκληρη την επικράτεια υπάρχουν 33.320 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 27.109 στην ηπειρωτική χώρα.


Παραδοχή Μουζάλα: Θα εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες


Εντωμεταξύ, στην παραδοχή ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας» προχώρησε από το βήμα της κεντρικής επιτροπής ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στην παρούσα φάση, την οποία χαρακτήρισε ως «καινούργια κατάσταση», «το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία».

Στην Ειδομένη δεν θα ανοίξει ο δρόμος, προειδοποίησε, διαμηνύοντας ότι «Θέλουμε να κατέβουν προς τα κάτω, δεν θέλουμε να φτιάξουμε καταυλισμούς». «Πρέπει να πεισθούν (σ.σ. οι πρόσφυγες) πως αυτός ο δρόμος είναι κλειστός», συνέχισε ο κ. Μουζάλας.


Πού και πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες


Σύμφωνα με την ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι κατανεμημένοι ως εξής:







Πηγή: http://www.voria.gr/article/kataskevazonte-15-nea-hot-spots---se-pies-perioches

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου