Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Μουσουλμάνοι ~ Απαθείς μετριοπαθείς


Όταν κάνει μια ανόητη δήλωση ένας σαλταρισμένος "δικός μας", θρησκευτικός ή πολιτικός ηγέτης, βγαίνει το σύμπαν και τον ξεμπροστιάζει. Γιατί; Για να δείξουμε ότι δεν είμαστε σαν κι αυτόν, ότι δεν μας εκφράζει και δεν δικαιούται να μιλάει για λογαριασμό μας. Μια δήλωση μόνο, ε; Που ούτε σκοτώνει, ούτε τραυματίζει κανέναν.

Φανταστείτε ένας φανατικός χριστιανός παπάς να οργάνωνε μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ισλαμικού ή βουδιστικού πλήθους. Θα είχε καταδικασθεί σε ισόβια, ΑΠΟ ΜΑΣ, πριν προφτάσει να πει “Κυρ-ελέησον”. Σύμπασα η ανεξίθρησκη χριστιανική Δύση θα εξέφραζε τον αποτροπιασμό της...
και θα αναλάμβανε την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση (όποια αποζημίωση μπορεί να υπάρξει όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές) των θυμάτων. Θα είχαν γεμίσει οι δρόμοι από διαδηλώνοντα πλήθη εναντίον του ομόθρησκου ή ομοεθνή εγκληματία φανατίλα.

Ή, φανταστείτε, ακόμα περισσότερο, να ξεκινούσε το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ή το Βατικανό μαζικές σφαγές και εκτελέσεις αλλοθρήσκων και αποστολές βομβιστών αυτοκτονίας, στο πλαίσιο ενός σχεδίου επικράτησης του Χριστιανισμού ως μοναδική θρησκεία επί γης. Θα τους είχαμε μπαγλαρώσει σε dt. Εμείς οι ίδιοι.

Πού είναι οι αντίστοιχες ΜΑΖΙΚΕΣ πρωτοβουλίες των μουσουλμάνων μετριοπαθών; Οι σποραδικές και φοβισμένες ατομικές δηλώσεις συμπάθειας αρκούν; Πόσοι μετριοπαθείς έχουν βγει να βροντοφωνάξουν:

"Ευρωπαίοι, χριστιανοί αδέλφια μας - καταδικάζουμε και αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας αυτές τις πράξεις! Ζητάμε συγγνώμη που δεν μπορέσαμε ΕΜΕΙΣ να απομονώσουμε και να παραδώσουμε στην αστυνομία αυτά τα ακραία στοιχεία. Και αναλαμβάνουμε την ευθύνη ΕΜΕΙΣ να τους βρούμε και να συνεργαστούμε μαζί σας για να ξεριζωθεί μια και καλή η απειλή της ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Θεωρούμε καρκίνο για τον κόσμο μας το ISIS, θεωρούμε μέγα λάθος μας που το ανεχτήκαμε και θα αναλάβουμε ΕΜΕΙΣ, τώρα, την ευθύνη να τους νικήσουμε στρατιωτικά και να τους τιμωρήσουμε για τα εγκλήματά τους!”

Το ακούσατε από κανέναν;

Ακόμα και μετά τη σφαγή στο Παρίσι, οι εκδηλώσεις συμπαράστασης των μετριοπαθών μουσουλμάνων ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και τραγικά αναιμικές. Μια χούφτα διαδηλωτές στη Ρώμη και 5-6 στη Βαρκελώνη. Και καναδυό δηλώσεις δυτικοποιημένων διανοούμενων για την “φιλευσπλαχνία” του Ισλάμ. Έτσι όπως την φαντάζονται, αλλά κανένας δεν την έχει δει. Τι έκαναν οι “μετριοπαθείς” στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στο Αμβούργο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στη Μαδρίτη, στη Μασσαλία, στο Άμστερνταμ; Τσιμουδιά. Για να μην ρωτήσω τι κάνουν οι ισλαμιστές “διανοούμενοι" όταν οι ίδιες οι κυβερνήσεις των μουσουλμανικών κρατών, χέρι-χέρι με τους μουλάδες, απαγχονίζουν και αποκεφαλίζουν οποιονδήποτε πολίτη έχει διαφορετική γνώμη ή τρόπο ζωής από τον επίσημο, που είναι ταυτόχρονα και ιερός;


Δεν θα μπλέξω με την ερμηνεία των “ιερών” βιβλίων, τι λέει το Κοράνι και τι λένε οι χαντίθ. Οι θρησκείες δεν είναι στα βιβλία αλλά στα μυαλά των ανθρώπων. Και η Παλαιά Διαθήκη βρίθει φρικαλεοτήτων, όμως κανένας χριστιανός, ούτε καν Εβραίος, δεν την επικαλείται ως οδηγό ζωής το 2016. Με ενδιαφέρει η στάση των ανθρώπων και μόνο. Με ενδιαφέρει κυρίως αυτό που ονομάζεται από τους Δυτικούς “μετριοπαθές Ισλάμ”. Ποιο είναι; Ποιο είναι το ποσοστό του σε σχέση με το τζιχαντιστικό Ισλάμ; Ποια η δύναμή του; Είναι οργανωμένο; Έχει κοινή έκφραση; Ποια η σχέση του με τους φανατικούς; Ανοχής; Αδιαφορίας; Συγκαλυμμένης επιδοκιμασίας; Αντιπαλότητας; Σε ποιον βαθμό; Πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του σε έναν πόλεμο που έχει ήδη ξεσπάσει; Τι κόσμο τελικά φαντάζεται αυτό το “μετριοπαθές Ισλάμ” σε περίπτωση που επικρατήσει διά της πληθυσμιακής επέκτασης στην Ευρώπη; (Προσοχή: δεν πρόκειται για πιθανότητα αλλά για μαθηματική βεβαιότητα που θα την ζήσουν τα παιδιά μας, μπορεί κι εμείς…) Θα υποστήριζε ένα κοσμικό κράτος; Θα ήταν το ίδιο ανεκτικό και μεγαλόψυχο προς την διαφορετικότητα όπως οι δυτικές κοινωνίες; Και αν ναι, πώς θα αντιμετώπιζε τους μόνιμα πολεμοχαρείς μαχητές του Ισλάμ, σαλαφιστές; Αν το ίδιο δεν απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, ποιος θα απαντήσει;

Και για να πάμε στα πιο δύσκολα. Ποια είναι η άποψη του “μετριοπαθούς Ισλάμ” για συγκεκριμένες σούρες του Κορανίου οι οποίες:

1. Διατάζουν τον πιστό του Αλλάχ να σκοτώσει κάθε έναν που προσβάλλει το Ισλάμ ή τον Μωάμεθ, όπως και τους μουσουλμάνους που εγκαταλείπουν το Ισλάμ.

2. Θεωρούν ότι το Κοράνι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και το Ισλάμ είναι η μόνη αποδεκτή θρησκεία.

3. Αποκαλούν τους μη Μουσουλμάνους γουρούνια και πιθήκους.

4. Απαγορεύουν την φιλία μουσουλμάνων και "απίστων”.

5. Επιτρέπουν τον βιασμό "απίστων” γυναικών θεωρώντας τες σκλάβες του σεξ.

6. Προτρέπουν τους μουσουλμάνους να τρομοκρατούν τους απίστους και να μην δείχνουν κανένα έλεος.

7. Δίνουν στους μουσουλμάνους τη δυνατότητα να αποκεφαλίζουν "απίστους”.

8. Επιτρέπουν τον "γάμο” με παιδιά προεφηβικής ηλικίας.

9. Επιτρέπουν τον βιασμό και τη βιαιοπραγία κατά των γυναικών.

Ο Χριστιανισμός βρήκε τη συμβιβαστική λύση της “Καινής Διαθήκης”. Ο πολεμικός Θεός των Εβραίων, λέει, άλλαξε χαρακτήρα και πολιτική. Εκεί που νοιαζόταν μόνο για τον περιούσιο λαό του, απέκτησε ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα. Εκεί που τιμωρούσε επί τόπου με πυρ και θείον και κατακλυσμό τους αμαρτωλούς έδωσε “αναστολή” μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Εκεί που διέταζε τον δικό του στρατό να πατάξει τους απίστους “εν στόματι μαχαίρας” έδωσε "εντολήν καινήν": “αγαπάτε τους εχθρούς σας”. Απίστευτα επιχειρήματα για έναν μη… πιστό, αλλά δεν μας ενδιαφέρει η θεωρητική τεκμηρίωση. Μας ενδιαφέρει ότι η στροφή των 180 μοιρών λειτουργεί! Το 100% των θεολογικών κειμένων που αναφέρονται σήμερα στην ηθική στάση του Χριστιανού βασίζονται στην Καινή Διαθήκη. Ούτε ένα στα βιβλία της αιμοσταγούς “Πεντατεύχου” μολονότι εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στην “Αγία Γραφή”. Έχουν σκεφτεί την αναγκαιότητα μιας παρόμοιας μεθόδευσης στο Ισλάμ για να περάσουν από τον 6ο μ.Χ. αιώνα στον 21ο;

Δεν το βλέπω, δεν το ακούω, δεν το διαβάζω. Μέχρι τώρα “οι μετριοπαθείς του Ισλάμ” υπήρξαν εξαιρετικά απαθείς στην δράση των εγκληματιών ομοθρήσκων τους. Σχεδόν ανύπαρκτοι. Στοιχείο που είναι αδύνατον να μην το λάβεις υπόψη.

Τζήμερος Θάνος

http://marketnews.gr/article/391149/apatheis_metriopatheis#sthash.BzcFdBbJ.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου