Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Γιατί οι κάτοικοι της Πομπηίας είχαν τέλεια δόντια; +vid


Οι οδοντίατροι θα ήταν περήφανοι για τους αρχαίους που ζούσαν στην Πομπηία, αφού έρευνα αποκάλυψε ότι είχαν εντυπωσιακά υγιή δόντια!

Οι επιστήμονες από την Αρχαιολογική Επίβλεψη της Πομπηίας χρησιμοποίησαν αξονικές τομογραφίες για να εξετάσουν 30 σορούς κατοίκων της Πομπηίας που διασώθηκαν λόγω της τέφρας του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.


Η ομάδα, με επικεφαλής τον ακτινολόγο Giovanni Babino, κυκλοφόρησε φωτογραφίες από την εργασία τους στις 29 Σεπτεμβρίου και αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Πομπηίας είχαν τέλεια τα δόντια και «καμία άμεση αισθητή ανάγκη για οδοντιάτρους».

Οι πολίτες της Πομπηίας δεν χρησιμοποίησαν ποτέ οδοντόβουρτσες ή οδοντόκρεμα και είχαν υγιή δόντια, χάρη στην διατροφή τους, η οποία ήταν χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Ο Massimo Osanna, επιστάτης της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή, δήλωσε ότι η διατροφή τους ήταν «ισορροπημένη και υγιεινή, παρόμοια με αυτή που αποκαλούμε σήμερα η μεσογειακή διατροφή».

«Οι κάτοικοι της Πομπηίας έτρωγαν πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά πολύ λίγη ζάχαρη», δήλωσε η ορθοδοντικός Elisa Vanacore, η οποία επέβλεψε την εξέταση των δοντιών. «Έτρωγαν καλύτερα από ό, τι εμείς και είχαν πολύ καλά δόντια».

Η Vanacore πρόσθεσε ότι τα δόντια των πολιτών στην Πομπηία, βοηθούσαν και τα υψηλά επίπεδα του φθορίου στον αέρα και το νερό κοντά στο ηφαίστειο.








Δείτε ακόμη:
Πομπηία ~ Η τελευταία μέρα (Βίντεο) 
Ψήθηκαν ζωντανά τα θύματα της Πομπηίας
Το σεξ στον αρχαίο κόσμο ~ Πομπηία (Βίντεο)
Η διάσωση της Βίλας των Μυστηρίων +pics

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου