Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τί καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα;



Κακοκαιρία θα επικρατήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες στα πεδινά, τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και τους πολύ ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη (ιδιαίτερα την Καθαρά Δευτέρα).

Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:



Το Σάββατο 12/03/2016 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά σε περιοχές της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.


Την Κυριακή 13/03/2016 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα εκδηλώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένηση, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν εκ νέου φτάνοντας κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημειώσει μικρή πτώση, ενώ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Την Καθαρά Δευτέρα 14/03/2016 θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, αλλά από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εμφανίσουν προοδευτική εξασθένηση και σε αρκετές περιοχές ο καιρός μέχρι το βράδυ θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σημαντικά, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου οι εντάσεις τους θα φτάσουν τα 9 και πιθανόν τοπικά τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα και στα ηπειρωτικά θα διατηρηθεί βροχερός τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ενώ στα ορεινά θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου