Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σαδιστές φορολάγνοι...


Το απόλυτο θέατρο παραλόγου! Έτσι όπως πάνε, σε λίγο θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε. Γιατί όχι; Σίγουρα έσοδα... Μα καλά, είναι δυνατό να καλλιεργούνται σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο αυτής της φορομπηχτικής κυβέρνησης για επιβολή χαρατσιών σε κάθε πλέον δραστηριότητα; Από τις... δορυφορικές τηλεοπτικές συνδέσεις, μέχρι το... ηλεκτρονικό τσιγάρο; Το έχουν χάσει εντελώς;


Ποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι κάθονται και γεννούν καθημερινά σχεδόν πια ιδέες για πεδία νέας φορολόγησης; Βρισκόμαστε ενώπιον κωμικοτραγικών γεγονότων. Και είναι να απορεί κανείς με την καταστρατήγηση κάθε έννοιας δικαίου. Διεκδικώντας παγκόσμια πρωτοτυπία. Όπως για παράδειγμα με τις συνδέσεις της κινητής τηλεφωνίας. Δεν φτάνει ο ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης), έχει μπει από πάνω και ΦΠΑ. Φόρος στον φόρο... Και τώρα σκέφτονται να αυξήσουν εκ νέου τον ΕΦΚ... Ακριβώς όπως στα καύσιμα. ΕΦΚ, ΦΠΑ από πάνω και τώρα σχεδιασμός για αύξηση του ΕΦΚ! 

Και πάμε παρακάτω. Έχουν αυξηθεί οι συνδέσεις στη δορυφορική τηλεόραση; Να μπει φόρος! Σιγά μην βλέπουμε ποδόσφαιρο και ταινίες αφορολόγητα.  Για ΕΦΚ το σκέφτονται προς το παρόν. Μην ανησυχείτε όμως. Μόλις μπει το χαράτσι, μετά από λίγο θα έρθει και ο ΦΠΑ... Έχουν αυξηθεί εκείνοι που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα και αγοράζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα; Φόρος! Ό,τι χάνουν από τον φόρο στα τσιγάρα, σκέφτονται μήπως το πάρουν από τα εναλλακτικά. Δεν φτάνει που γλιτώνετε τα πνευμόνια σας, σκέπτονται, θέλετε να γλυτώσετε και από τη φορολόγηση; 

Αμ το άλλο; Σερφάρετε στο ίντερνετ; Κακώς! Φόρος και εκεί. Ως σκέψη προς το παρόν, αλλά καλομελέτα και έρχεται... Γιατί να μην πει ωραία ωραία ένας ΕΦΚ ανά κλικ; Και βλέπουμε μετά και για ΦΠΑ. Αν παίζετε και παιχνίδια, ή βλέπετε και κατεβάζετε και καμιά ταινία, φόρος και εκεί Ανάλογα με την απόδοση.... Αλλά έγραψα απόδοση και τι θυμήθηκα; Το ειδικό τέλος που θέλει να βάλει η κυβέρνηση στα τυχερά παίγνια ανά στήλη. Ποιο είναι το φοβερό; Πέραν από την καταστρατήγηση –με το έτσι θέλω– μιας συμφωνίας ή το παράλογο του χαρατσιού; Ότι ο φόρος θα επιβαρύνει τους παίκτες, τους ιδιώτες δηλαδή! Για να μην λένε ότι υπάρχει και κοινωνικό άλλοθι... 

Φόροι παντού! Κανονικό γδάρσιμο μέχρι το μεδούλι. Με σχεδόν σαδιστική διάθεση. Με ευχαρίστηση. Για να τα πάρουν από ποιους; Από τους ίδιους που έχουν ήδη φθάσει σε απόγνωση. Αλλά για περικοπές του δημοσίου ούτε λόγος. Γεμίσαμε μετακλητούς αλλά και προσωρινούς –τάχα– νεοπροσληφθέντες στο ευρύτερο δημόσιο, αυξάνονται αντί να μειώνονται οι δαπάνες του, αλλά τι πειράζει; Ας είναι είναι καλά οι φόροι... Όταν θα αντιληφθούν τι κάνουν, γιατί δεν μπορεί, όση παλαβομάρα και αν επικρατεί, κάποια στιγμή θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την καταστροφή την οποία ήδη προκαλούν, δυστυχώς θα είναι πολύ αργά. Και για εκείνους, αλλά και για τη χώρα. Ποια είναι η λύση; Δυστυχώς με αυτά τα μυαλά που κουβαλούν, καμία. Διολίσθηση προς τα κάτω, πτώση που κάποια στιγμή θα γίνει ανεξέλεγκτη σε απότομο γκρεμό. 

Η πικρή αλήθεια δεν είναι το πικρό ποτήρι που πολλοί εκτιμούν ότι πρέπει να πιει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας. Γιατί λησμονούν ότι το πικρό αυτό ποτήρι ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θα το πιει μόνος του. Μαζί θα το πιει και ολόκληρη η χώρα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το κόστος παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία, κάθε μέρα που περνά και η μακροπρόθεσμη ζημιά που υφίσταται η χώρα, είναι δυστυχώς πολύ μεγαλύτερη από το κόστος της απομάκρυνσης της, μέσω εκλογών. Όσο και αν μία εκλογική διαδικασία ιδιαίτερα σε περιόδους σχετικής αποσταθεροποίησης μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και να αποδειχθεί ακόμη και ρίσκο ως διαδικασία για τη χώρα. Όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, άλλος δρόμος. Πρέπει να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής. Από το περισσότερο κράτος και τους περισσότερους φόρους, πρέπει να πάμε στο λιγότερο κράτος και τους λιγότερους φόρους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.  


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το οικονομικο αλλα και πολιτικο φυσικα συστημα, βασιζει τη δυναμη του, στο ότι ο κοσμος δεν ξερει, αλλα ουτε και ενδιαφερεται να μαθει. Αν το καταλαβαινε, θαβλεπε ποσο σαπιο είναι, και ποσο ευκολο είναι να το γκρεμισει. Δεν εχει πραγματικη δυναμη, είναι ψευτικη, κιεκει ακριβως βασιζεται, ότι δεν το καταλαβαινει ο απλος πολιτης.!!
Κιεμεις δεν ξεραμε, αλλα ψαξε από δω, ψαξε από κει, κατι βρηκαμε. Ναι μεν καταλαβαμε ένα μερος του, αλλα δεν μπορουμε να το ανατρεψουμε, διοτι ειμαστε λιγοι, ακομη, για να το κανουμε αυτό.!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ, ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΠΩΣΑΝΕ..!!!!!

Το να ζεις μα τα ματια κλειστα είναι πολύ ευκολο, όμως το θεμα είναι να τα ανοιξουμε καποια στιγμη και να δουμε τι γινεται στη χωρα που ζουμε, στο ιδιο το χωμα που παταμε.!!!
https://www.youtube.com/watch?v=UTt-gzvFpgI

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ..!!!! https://www.youtube.com/watch?v=ndBaz4lFN7E

Πρέπει όλοι να ενδιαφερθούμε, να ενδιαφερθούμε για το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Πρέπει να ενδιαφερθούμε γιατί το να ξεπουλάμε κρατική περιουσία δεν είναι μόνο εγκληματικό, είναι και οικονομικά ανεύθυνο.
Δηλαδή τα έσοδα που χάνουμε, η τρύπα που υπάρχει στα δημόσια έσοδα λόγω της πώλησης της κρατικής περιουσίας, θα αντικατασταθεί με φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Όλα αυτά πρέπει να κάτσουμε να τα σκεφτούμε σοβαρά. Πρέπει να ενδιαφερθούμε για την πατρίδα μας.

To φορολογικό πρόγραμμα του ΕΠΑΜ http://desmevsi.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC/

Δημοσίευση σχολίου