Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γενικό απεργιακό λουκέτο την Τετάρτη 11 Μαΐου ~ Ποιοί απεργούν


«Ρολά» κατεβάζουν τα συνδικάτα την Τετάρτη (ημέρα κρίσιμων συναντήσεων της τρόικας με τους υπουργούς) στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στις συγκοινωνίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις εφορίες, αλλά και στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στις...
 11 π.μ. στο Πεδίο του Αρεως, ζητώντας «να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και οι ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».


«Οσο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων οι κινητοποιήσεις θα εντείνονται», είναι το μήνυμα που θα στείλουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ από το βήμα της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης. Χωριστό συλλαλητήριο θα οργανώσει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας στις 10 π.μ., «παραλύοντας» το κέντρο της Αθήνας για πολλές ώρες.


Υπηρεσίες

Από την απεργία θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες και ταμεία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία λόγω της απεργίας γιατρών και νοσηλευτών. Σε απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Επίσης, προβλήματα θα υπάρξουν στις μετακινήσεις στην Αθήνα λόγω των στάσεων εργασίας που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από όλα τα μέσα. Παραλύουν, επίσης, οι αεροπορικές μεταφορές, καθώς από τις 12 τα ξημερώματα της Τετάρτης και για 24 ώρες δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από καμιά ελληνική και ξένη εταιρεία εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Χωρίς ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές την Τετάρτη και χωρίς εφημερίδες την Πέμπτη, καθώς οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Κλειστά

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστοί οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω της απεργίας των εργαζόμενων που διαμαρτύρονται για την αύξηση στις 40 ώρες του χρόνου εργασίας στο Δημόσιο.


Ποιοι απεργούν

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, στα τελωνεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες (στις αστικές συγκοινωνίες υπάρχει κατεύθυνση να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας το πρωί και το βράδυ ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση απεργών στις συγκεντρώσεις), στον ΟΣΕ, στα πλοία, στα λιμάνια.

Οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και σε άλλους οργανισμούς που είναι υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις οικοδομές, στις βιομηχανίες, στις βιοτεχνίες, οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Οι δημοσιογράφοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου