Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Βγήκανε τα όπλα για τους λαθρομετανάστες ~ Επεισόδιο με τούρκους


Πυρά από τούρκους σύγχρονους δουλέμπορους δέχθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ που περιπολούσε στο Τυχερό Έβρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τούρκοι επιβίβασαν σε βάρκες περίπου 90 λαθρομετανάστες και επιχείρησαν να τους περάσουν προς την Ελλάδα. Τότε...
 το κλιμάκιο αστυνομικών της Φρόντεξ, ανάμεσα τους και έλληνες, τους αντιλήφθηκαν και επιχείρησαν να τους εμποδίσουν.

Ξαφνικά οι τούρκοι δράστες, όταν κατάλαβαν τι συνέβαινε, άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των αστυνομικών χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τελικά οι λαθρομετανάστες επέστρεψαν στην Τουρκία.

Η υπόθεση διερευνάται από τις ελληνικές Αρχές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις εντός της ημέρας.
Το Βήμα

Ενημέρωση από Πρώτο Θέμα:
Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που παραλίγο να μετατραπεί σε θερμό σημειώθηκε το πρωί στον Έβρο. Τούρκοι δουλέμποροι που προσπάθησαν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα περίπου 100 λαθρομετανάστες, άνοιξαν πυρ εναντίον Ελλήνων αστυνομικών με καραμπίνες χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί. Μετά από επιχείρηση των Τούρκων αστυνομικών συνελήφθησαν οι παράνομοι μετανάστες χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί αν στα δίχτυα των αρχών έπεσαν και οι δουλέμποροι.

Όλα ξεκίνησαν χθες αργά το βράδυ όταν Έλληνες συνοριοφύλακες εντόπισαν μια ομάδα λαθρομεταναστών να προσπαθεί να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος από παράνομα περάσματα. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και κλιμάκιο συνοριοφυλάκων μετέβησαν στη νησίδα Αντάς όπου παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις των δουλεμπόρων. Σήμερα το πρωί όταν οι διακινητές προσπάθησαν να περάσουν τους περίπου 100 αλλοδαπούς και διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνται από Έλληνες αστυνομικούς, σήκωσαν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες, απομακρύνθηκαν από το σημείο ενώ οι αλλοδαποί μετανάστες συνελήφθησαν από Τούρκους αστυνομικούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου