Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Λάθρο-news today

Πήγαν να κλέψουν τους προβολείς του κάστρου!
Πάτρα: Απόπειρα ομαδικού βιασμού από ρατσιστές αλλοδαπούς
Επίθεση σε Ηλία Πανταζόπουλο και Αλέκο Συσσοβίτη
«Φύτευαν» στο χώμα… ηρωίνη!
Στον Άγιο Νικόλαο συνελήφθη "Ευρωπαίος" εγκληματίας
Οι «ποντικοί» έκλεψαν 99 κιλά τυρί και όχι μόνο...
Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή στην Κοζάνη
Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν αλλοδαποί με 39 κιλά χασίς
Εισβολές κακοποιών σε σπίτια στη Φθιώτιδα
Ιρακινός κατηγορείται για βιασμό και σωματεμπορία Ρωσίδας
Παραμύθια τα περί μαστροπείας και βιασμού
Βρήκαν δέρματα και κεφάλια σκύλων! ~ Λαθροσνάκ
Γύφτοι χτύπησαν ηλικιωμένο για να του κλέψουν το φορτηγό
Καβάλα: Διέρρηξε 27 καταστήματα μέσα σε δυόμισι μήνες
Θεσπρωτία: Βούλγαρος και Αλβανός με 218 κιλά χασίς
Εξιχνίαση δολοφονίας 29χρονου στο Κορωπί
Σύλληψη αλλοδαπού καταζητούμενου στο Περιστέρι



Πήγαν να κλέψουν τους προβολείς του κάστρου!

Τους μεγάλους προβολείς που φωτίζουν το κάστρο των Ιωαννίνων, έβαλαν στο στόχαστρό τους δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και άρχισαν να τους ξηλώνουν και να τους φορτώνουν σε φορτηγό αλβανικής εταιρείας, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη συνέχεια στη χώρα τους.

Είχαν ήδη αφαιρέσει τρεις προβολείς, όταν έγιναν αντιληπτοί από μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας που περιπολούσαν και συνελήφθησαν.
Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε.
(Το Έθνος)


Πάτρα: Απόπειρα ομαδικού βιασμού από ρατσιστές αλλοδαπούς

Nεαρή κοπέλα έπεσε θύμα απόπειρας ομαδικού βιασμού από λαθρομετανάστες στο κέντρο της Πάτρας.

Όπως κατήγγειλε η ίδια η κοπέλα, ομάδα μεταναστών της επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις προχθές τα ξημερώματα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Προσπάθησαν να της αφαιρέσουν τα ρούχα τη στιγμή που η ίδια άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Η επιμονή της να φωνάζει παρά την προσπάθεια να την κάνουν να σιωπήσει, τους ανάγκασε να φύγουν προτού καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα άθλια σχέδιά τους. Σοκαρισμένη η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.
(Ημερησία)


Επίθεση σε Ηλία Πανταζόπουλο και Αλέκο Συσσοβίτη

Σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία action adventure, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι, ήταν η περιπέτεια που βίωσαν το βράδυ του Σαββάτου προς τα ξημερώματα της Κυριακής, μια παρέα, στην οποία συμμετείχαν ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης, ο παραγωγός Ηλίας Πανταζόπουλος και η νεαρή σύντροφός τους, η οποία είναι γνωστή στον χώρο της σόουμπιζ.

Οι τρεις του περπατούσαν στην οδό Αθηνάς, και πηγαίνοντας προς το παρκινγκ όπου είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους, εμφανίστηκε μπροστά τους μια συμμορία πέντε αλλοδαπών, που απαιτούσε τα χρήματα και την τσάντα της κυρίας της παρέας.

Οι δύο άνδρες αντέδρασαν και για περίπου δύο λεπτά, στο πεζοδρόμιο της οδού Αθηνάς εκτυλίχθηκαν σκηνές street fighting με μάχες σώμα με σώμα. Ο ένας από τους αλλοδαπούς απειλούσε μάλιστα να τους σφάξει ζωντανούς, κρατώντας στα χέρια του ένα σπασμένο μπουκάλι.

Οι δύο άνδρες δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή την δική τους σωματική ακεραιότητα, προκειμένου να προστατεύσουν την κοπέλα της παρέας τους, η οποία ωστόσο δεν βγήκε αλώβητη από την επίθεση. Ούτε όμως και ο ηθοποιός με τον γνωστό παραγωγό, που αποκόμισαν τραύματα, σκισμένα ρούχα αλλά και ένα κάταγμα.

Τελικά, οι αλλοδαποί κατάφεραν να αρπάξουν την τσάντα της κυρίας, που περιείχε μέσα κινητό, ταυτότητες, κλειδιά αλλά και μικρό χρηματικό ποσό. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει για αυτούς κάτι πιο επικίνδυνο. Χρειάστηκε βέβαια να δώσουν καταθέσεις στους αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας για την επίθεση, ενώ μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.




«Φύτευαν» στο χώμα… ηρωίνη!

Μάλλον δεν πίστευαν ότι θα… φύτρωναν αυτά που είχαν «φυτέψει» σε θαμνώδη έκταση στη Ρόδο οι τρεις έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης, την στιγμή που έκαναν «αγροτικές εργασίες» στον λάκκο τον οποίο είχαν σκάψει για να κρύβουν το εμπόρευμά τους!

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για το σημείο όπου βρίσκονταν η «καβάντζα» των τριών συνεργατών, δυο Ελλήνων 32 και 35 και ενός 27χρονου Αλβανού. Έτσι, παρακολουθούσαν αθέατοι σε 24ωρη βάση την έκταση στην περιοχή Κολύμπια στα Αφάντου, περιμένοντας να εμφανιστούν οι δράστες. Λίγες ώρες αργότερα, έφτασε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι και ο 27χρονος αλλοδαπός έσκαψε για λίγο στο χώμα και έβγαλε μία νάιλον συσκευασία.

Εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και τους τρεις και κατέσχεσαν τη σακούλα που, όπως διαπιστώθηκε περιείχε τέσσερις ανισοβαρείς συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 658 γραμμαρίων! Έτσι, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρόδου, ενώ κατασχέθηκαν δύο κινητά που βρέθηκαν στη κατοχή του 27χρονου και διατάχθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών.


Στον Άγιο Νικόλαο συνελήφθη "Ευρωπαίος" εγκληματίας

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικές αρχές του Λασιθίου με τη σύλληψη εγκληματία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου συνέλαβαν τα μεσάνυχτα τον 47χρονο Πολωνό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, σωματικών βλαβών και του Νόμου περί ναρκωτικών, για πράξεις τις οποίες διέπραξε το έτος 2007 στην Πολωνία.
(cretalive.gr)


Οι «ποντικοί» έκλεψαν 99 κιλά τυρί και όχι μόνο...

Είναι γνωστή η αδυναμία των ποντικών για το τυρί. Όμως, πολλές φορές τους τσακώνει η φάκα όταν προσπαθούν να το αρπάξουν. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τέσσερις «ποντικούς» από την Αλβανία που είχαν κλέψει τυριά βάρους 99 κιλών και αρκετό κρέας στην Εύβοια.

Οι δράστες ηλικίας 21, 24, 26 και 29 χρόνων είχαν τρυπώσει σαν πραγματικοί ποντικοί μέρα μεσημέρι, στο σπίτι ενός 71χρονου στην περιοχή του δήμου Διρφύων, Μεσσαπίων και είχαν αρπάξει από την αποθήκη του ένα βαρέλι με τυρί βάρους 50 κιλών, επτά δοχεία με τυρί βάρους επτά κιλών το καθένα και τέσσερις σακούλες γεμάτες με κρέας.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νέας Αρτάκης που κατάφεραν να ανακαλύψουν τα ίχνη τους και να τους συλλάβουν, διαπίστωσαν ότι δεν έκλεβαν μόνο τυρί, αλλά και πολλά άλλα πράγματα. Στο σπίτι τους βρέθηκε ένα πλήθος από τηλεοράσεις, συσκευές DVD, φωτογραφικές μηχανές, ραδιόφωνα, radio-cd και ηχεία, μετασχηματιστές, ηλεκτρικούς φακούς, κινητά και ηλεκτρογεννήτριες, που είχαν κλέψει από διάφορα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Οι δράστες, που έμεναν παράνομα στη χώρα, ομολόγησαν τις κλοπές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
(Πρώτο Θέμα)


Σύλληψη τριών ατόμων για κλοπή στην Κοζάνη

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.
Οι δράστες, στους οποίους περιλαμβάνεται και μία γυναίκα, εισήλθαν προχτες το βράδυ σε κατοικία στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να τη νοικιάσουν. Στη συνέχεια με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την εσωτερική τσέπη του σακακιού του ενοίκου το πορτοφόλι του, που περιείχε το ποσό των 80 ευρώ, και διέφυγαν.

Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. (Πρώτο Θέμα)


Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν αλλοδαποί με 39 κιλά χασίς

Σύλληψη δύο ατόμων για εμπορία ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν 38 κιλά και 902 γραμ. κάνναβης

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από μεθοδική αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν τη σύλληψη δύο αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών, ηλικίας 23 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί Ναρκωτικών».

Ειδικότερα, χθες βράδυ, στην περιοχή της Άνω Πόλης, έπειτα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δέκα (10) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 10 κιλών και 303 γραμ. , στην κατοχή των συλληφθέντων,

Είκοσι οκτώ (28) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 28 κιλών και 599 γραμ. , στο σπίτι του 22χρονου,

Τρία (3) κινητά τηλέφωνα , μέσω των οποίων ρύθμιζαν τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών τους.

Σημειώνεται ότι, ο 23χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του Νόμου «περί Αλλοδαπών», καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Εισβολές κακοποιών σε σπίτια στη Φθιώτιδα

Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησε μια τριμελής οικογένεια μέσα στο σπίτι της στη Νέα Άμπλιανη Φθιώτιδας, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τέσσερις αδίστακτους κακοποιούς που φορούσαν κουκούλες, μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια! Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν τον ιδιοκτήτη και κόλλησαν τα μαχαίρια τους στους λαιμούς της συζύγου και της 17χρονης κόρης του ζητώντας χρήματα!

Οι κακοποιοί είχαν τρυπώσει από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στον πρώτο όροφο στο σπίτι, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας- Αθηνών και ξύπνησαν απότομα τον 52χρονο επιχειρηματία, τον οποίο χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα στο πρόσωπο με το σίδερο σιδερώματος που βρήκαν μπροστά τους, ενώ απείλησαν τις δυο γυναίκες που αναγκάστηκαν να τους υποδείξουν πού υπήρχαν χρήματα και χρυσαφικά.
Οι δράστες άρπαξαν 10.000 ευρώ και τα χρυσαφικά της οικογένειας, έδεσαν χειροπόδαρα τα μέλη της με σεντόνια τα οποία έσκισαν σε λωρίδες και διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο αιμόφυρτος επιχειρηματίας κατάφερε να λυθεί αρκετή ώρα αργότερα και ειδοποίησε την Αστυνομία, αλλά ήταν πλέον αργά.

*** Με την ίδια ακριβώς μέθοδο και με την απειλή μαχαιριού, τρεις άγνωστοι κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους είχαν εισβάλει και τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι ενός ηλικιωμένου στον Μώλο Φθιώτιδας. Οι δράστες ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την Βουλγάρα οικιακή βοηθό, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. (protothema.gr)


Ιρακινός κατηγορείται για βιασμό και σωματεμπορία Ρωσίδας

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, περιήλθε πληροφορία ότι αλλοδαπός υπηκόος Ιράκ κρατούσε παράνομα σε σπίτι στο Ρέθυμνο, μία αλλοδαπή υπήκοο Ρωσίας, την οποία εξαναγκάζει με απειλή και χρήση βίας να εκδίδεται σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

Άμεσα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι το οποίο έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού δεν διαπιστώθηκε η τέλεση αξιόποινων πράξεων έγινε έρευνα στο σπίτι όπου βρέθηκε στην κατοχή του 26χρονου ιρακινού ένα «δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού», το οποίο όπως προέκυψε στην συνέχεια ήταν πλαστό και συνελήφθη.

Όταν εξετάστηκε η αλλοδαπή κατήγγειλε ότι, από το έτος 2009 και έως τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο αλλοδαπός την κρατούσε παράνομα σε διάφορα σπίτια, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, εξαναγκάζοντάς την σε εξώγαμη συνουσία με αλλοδαπούς πελάτες επ΄ αμοιβής, αλλά και με τον ίδιο.

Από την Αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που ενεργήθηκε, δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της 25χρονης αλλοδαπής, αντιθέτως σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα ατομικό βιβλιάριο υγείας, μία βεβαίωση Α.Φ.Μ από την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου, ένα δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών αρχών και διάφορα έγγραφα υπηρεσιών της Ελλάδας με στοιχεία αλλοδαπής υπηκόου Βουλγαρίας, στα οποία είχε επικολλήσει την φωτογραφία της και χρησιμοποιώντας τα ανάλογα, αποδείκνυε την νομιμότητα της παραμονής της στην χώρα.

Ο δράστης, έχει συλληφθεί για το αδίκημα της πλαστογραφίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η αλλοδαπή κρατείται και θα απελαθεί από την χώρα. (goodnet.gr)


Παραμύθια τα περί μαστροπείας και βιασμού


Από κατήγορος έγινε… κατηγορούμενη η νεαρή Ρωσίδα που κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου τον 25χρονο Ιρακινό φίλο της για βιασμό και την έκδοσή της στην πορνεία από το 2009 ως τον Απρίλιο! Το μόνο αδίκημα που διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει ο συγκεκριμένος άνδρας, ήταν ότι έφερε πλαστό δελτίο αίτησης ασύλου!


Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο που του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Αντίθετα, η 25χρονη μηνύτρια είχε εφοδιαστεί με πλαστό ατομικό βιβλιάριο υγείας, πλαστή βεβαίωση Α.Φ.Μ από την Δ.Ο.Υ Ρεθύμνου, πλαστό δελτίο ταυτότητας Βουλγαρικών αρχών και διάφορα έγγραφα ελληνικών υπηρεσιών με στοιχεία υπηκόου Βουλγαρίας στα οποία είχε επικολλήσει την φωτογραφία της! Έτσι, συνελήφθη και θα απελαθεί από την χώρα.

Η Ρωσίδα είχε ισχυριστεί ότι ο Ιρακινός την κατακρατούσε παράνομα σε διάφορα σπίτια στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και την εξανάγκαζε να εκδίδεται σε αλλοδαπούς πελάτες έναντι αμοιβής. Όμως, η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση που έγινε δεν επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της.


Βρήκαν δέρματα και κεφάλια σκύλων! ~ Λαθροσνάκ

Ανατριχίλα και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα μακάβρια ευρήματα που βρέθηκαν στην περιοχή της Δαλαμανάρας στο Άργος, τα οποία δημιουργούν την εντύπωση ότι οι εξαφανίσεις αδέσποτων και οικόσιτων ζώων από την περιοχή δεν είναι τυχαίες.

Οι ιδιοκτήτες δυο σκύλων που είχαν χαθεί από τις αυλές των σπιτιών τους ήταν αυτοί που υπέστησαν το πρώτο και πιο ισχυρό σοκ, όταν έψαξαν σε ένα μέρος που κάποιοι τους είχαν υποδείξει. Τότε, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα. Πεταμένα σε ένα ρέμα, ήταν τα κεφάλια των άτυχων τετραπόδων μαζί με τα δέρματά τους! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα άτυχα τετράποδα είχαν πέσει στα χέρια εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών που καθημερινά ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων αναζητώντας τροφή! (protothema.gr)


Γύφτοι χτύπησαν ηλικιωμένο για να του κλέψουν το φορτηγό

Στο Κιάτο Κορινθίας, το απόγευμα της Δευτέρας πέντε άγνωστοι Βρομ, αφού ακινητοποίησαν Ι.Χ. Φορτηγό στο οποίο επέβαινε ένας 76χρονος, οι δύο εξ αυτών μπήκαν στο φορτηγό αφού χτύπησαν και έριξαν τον ηλικιωμένο οδηγό στο δρόμο, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο όχημα κι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά από μισή ώρα περίπου, το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στην Τραγάνα Κιάτου.

Ο 76χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τους Βρομ. (ΑΠΕ-ΜΠΕ )


Καβάλα: Διέρρηξε 27 καταστήματα μέσα σε δυόμισι μήνες


Μια διάρρηξη κάθε… δυόμισι μέρες έκανε ένας νεαρός αλλοδαπός που είχε γίνει πραγματικό φόβητρο για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην πόλη της Καβάλας! Από τις 5 Μαρτίου που ξεκίνησε την δράση του, είχε διαπράξει 27 κλοπές από τις οποίες αποκόμισε πλούσια λεία.


Τα μίνι μάρκετ, οι καφετέριες, τα αρτοποιεία, τα κρεοπωλεία, ακόμη και τα περίπτερα αποτελούσαν τους προσφιλείς στόχους του 21χρονου Αλβανού «ποντικού», που όμως εντοπίστηκε τελικά από περιπολία της Ασφαλείας και συνελήφθη. Από τις διαρρήξεις που είχε κάνει, αποκόμισε συνολικά 9.300 σε μετρητά, αλλά και πολλά αντικείμενα μεταξύ των οποίων δυο φορητούς υπολογιστές, μια βιντεοκάμερα, ένα κινητό, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τσιγάρα, συνολικής αξίας 2.200 ευρώ!

Στην κατοχή του βρέθηκαν μόνο 125 ευρώ, που είχε κλέψει από ένα κατάστημα τροφίμων, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκε μία βιντεοκάμερα που είχε αρπάξει από ένα αρτοποιείο! Ο δράστης θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η Ασφάλεια Καβάλας συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβωθεί αν έχει κάνει και άλλες διαρρήξεις. (protothema.gr)


Θεσπρωτία: Βούλγαρος και Αλβανός με 218 κιλά χασίς

Γ.Α.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ ~ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν διακόσια δεκαοκτώ (218) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 2 οχήματα.

Την 22-05-2011 και ώρα 10.05΄στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του κλιμακίου Σαγιάδας του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς υπήκοους Βουλγαρίας και Αλβανίας, (28 και 32 ετών αντίστοιχα), για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του κλιμακίου Σαγιάδας του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, να κινούνται ύποπτα και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση. Σε σήμα των αστυνομικών ο οδηγός του φορτηγού δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στην περιοχή της Σαγιάδας.

Εντός του Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου βρέθηκαν συνολικά διακόσια έντεκα (211) δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους διακοσίων δεκαοκτώ (218) κιλών περίπου, ενώ στο Ράγιο Θεσπρωτίας συνελήφθη ο οδηγός του επιβατηγού αυτοκινήτου που ενεργούσε ως προπομπός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά και δύο (2) οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.


Εξιχνίαση δολοφονίας 29χρονου στο Κορωπί


Η παθολογική ζήλια ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο για τη δολοφονία 29χρονου Έλληνα, που έγινε πριν από ένα χρόνο, στο 40ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στο Κορωπί, σε ενέδρα που του είχαν στήσει ο δράστης και η παρέα του.


Το έγκλημα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και προχθές ο δράστης που, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 26χρονος Αλβανός, συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο.

Για συνέργεια κατηγορούνται ακόμη δύο νεαροί και μια 23χρονη, όλοι υπήκοοι Αλβανίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 26χρονος Αλβανός ζήλευε παθολογικά την πρώην φίλη του, με την οποία θεωρούσε ότι είχε ερωτική σχέση το θύμα. Για το λόγο αυτό, ο δράστης -με τη βοήθεια της 23χρονης- δημιούργησε ψεύτικο προφίλ στο facebook, με σκοπό να παρασύρουν το θύμα σε συνάντηση σε κάποια ερημική τοποθεσία. Πράγματι, η 23χρονη κατάφερε να πείσει το θύμα να συναντηθούν στο 40ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, όπου όταν έφτασε με το αυτοκίνητό του ο δράστης τον πυροβόλησε πολλές φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Προχθές, ο 26χρονος εντοπίστηκε σε παραλία του Αλίμου, αλλά όταν είδε τους αστυνομικούς έπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει κολυμπώντας. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν μέσα στο νερό και κατάφεραν να τον συλλάβουν.
Ο δράστης οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα.


Σύλληψη αλλοδαπού καταζητούμενου στο Περιστέρι


Σε διαμέρισμα του Περιστερίου επί της οδού Πελασγίας 23 έκανε έφοδο η αστυνομία, έπειτα από τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο σημείο είχε "ταμπουρωθεί" καταζητούμενο άτομο Αλβανικής καταγωγής που έφερε στην κατοχή του όπλα.
Οι αστυνομικοί, έπειτα από ώρες παρακολούθησης του διαμερίσματος πέρασαν χειροπέδες στον άντρα αλλά και σε μια γυναίκα που ήταν μαζί του στο διαμέρισμα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής, καθώς πολύ κοντά στο σημείο βρίσκονται δύο Δημοτικά και δύο Νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 13ο και 33ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου και το 51ο και 22ο Νηπιαγωγείο της ίδιας περιοχής.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου