Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Μπουτάρης σχεδιάζει να δώσει ο ΠΑΟΚ φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στη Σαμψούντα





Με μια πρόσκληση για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που, αν γίνει, θα είναι ιστορικός, αλλά και κάποιους... ελαφρούς πονοκεφάλους για την πορεία του τουριστικού ανοίγματος της Θεσσαλονίκης προς την Τουρκία επέστρεψε αυτές τις ημέρες από την Κωνσταντινούπολη ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εχοντας στις αποσκευές του και καλές αλλά και κακές ειδήσεις:


Καταρχήν το καλό μαντάτο.

Αυτό προήλθε από μια πρόταση που του έγινε από υψηλόβαθμο τουριστικό παράγοντα της γειτονικής χώρας που δραστηριοποιείται στη Σαμσόν (στη Σαμψούντα) να βοηθήσει, έτσι ώστε στο πνεύμα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης να έρθει μια ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης στην τουρκική πόλη για ένα φιλικό αγώνα, κόντρα στην τοπική ομάδα της Σάμσουνσπορ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχτηκε να παίξει το ρόλο του... μάνατζερ και γύρισε στη Θεσσαλονίκη έχοντας θέσει ως στόχο του η ομάδα που θα παίξει σε αυτήν την ιστορική για τον ποντιακό ελληνισμό πόλη της Τουρκίας να είναι ο ΠΑΟΚ. Χτες μάλιστα έλεγε ότι τις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, για να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης.


Οι Τούρκοι τουρίστες
Το δυσάρεστο μαντάτο αφορά τον κακό μας εαυτό. Οπως διαπίστωσε στις επαφές που είχε με τους Τούρκους τουριστικούς παράγοντες στην Κωνσταντινούπολη, το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να στηρίξει όσο χρειάζεται το άνοιγμα της Θεσσαλονίκης προς τους Τούρκους τουρίστες. Κι αυτό γιατί οι ελληνικές προξενικές αρχές δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει από τουρκικής πλευράς για έκδοση ελληνικής βίζας. Ταυτόχρονα άκουσε από τουρκικής πλευράς ουκ ολίγα παράπονα που αφορούσαν τη συμπεριφορά των Ελλήνων τελωνειακών προς τους Τούρκους τουρίστες που μέσω των Κήπων περνούν στην Ελλάδα για να έρθουν στη Θεσσαλονίκη.
agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου