Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών; ~ Ελεύθερο το χασίς - κοκαΐνη - σκληρά ναρκωτικά για κάθε μαστούρη


Στην αποποινικοποίηση της χρήσης μαλακών, αλλά και σκληρών ναρκωτικών ουσιών προχωρά η κυβέρνηση, με ένα νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να φέρει αντιδράσεις.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει επεξεργαστεί από την συσταθείσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης νομοπαρασκευαστική επιτροπή και προβλέπει τη μη δίωξη του χρήστη, σε περίπτωση που αυτός συλληφθεί για κατοχή μικροποσοτήτων που δικαιολογείται για αποκλειστική χρήση.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα το παραπάνω θα ισχύει είτε πρόκειται για χασίς, είτε για κοκαΐνη, είτε για άλλα σκληρά ναρκωτικά:


Οι προτάσεις της επιτροπής για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών βρίσκονται ήδη στα χέρια του Χ. Καστανίδη ο οποίος τις επόμενες μέρες θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη τύπου όταν το νομοσχέδιο είναι πλήρως έτοιμο και προς ψήφιση στη Βουλή», αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αποποινικοποιεί τη χρήση και την μικροπαραβατικότητα που πιθανόν συνοδεύει τον εξαρτημένο χρήστη», δηλώνει στην εφημερίδα η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη και συμπληρώνει πως «όποιος προσαχθεί έχοντας στην κατοχή του οποιαδήποτε ουσία και βρεθεί εξαρτημένος χρήστης τότε δε θα συντρέχουν λόγοι σύλληψης».

Σύμφωνα πάντα με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ η επιτροπή ομόφωνα απεφάνθη και εισηγείται στον υπουργό Υγείας, ότι πρέπει τα ναρκωτικά να αντιμετωπιστούν το ίδιο απ’ όλους τους φορείς και δη από τη δικαιοσύνη, καθώς έρευνες απέδειξαν ότι οι ποινές των δικαστηρίων για κατοχή και χρήση αλλάζουν δραματικά από πόλη σε πόλη.

Παράλληλα η Μ. Μαλλιώρη ανακοίνωσε τη λειτουργία 17 μονάδων του ΟΚΑΝΑ μέσα στα νοσοκομεία για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, εκ των όποιων οι δύο θα είναι στη Θεσσαλονίκη.

Κάνναβη... Stop στην Ολλανδία

Τέλος στο «ναρκω-τουρισμό» επιχειρεί να βάλει η Ολλανδία, αποποιούμενη τον... τίτλο της χώρας με την ελεύθερη χρήση κάνναβης.

Η κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε να απαγορεύσει την αγορά κάνναβης από τα coffee shop για τους τουρίστες, αλλά και να επιβάλει περιορισμούς και στους ίδιους τους Ολλανδούς.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, μόνο οι Ολλανδοί πολίτες θα δύνανται να γίνονται μέλη των coffee shop, αλλά και γι' αυτούς θα υπάρξει όριο: Το κάθε coffee shop θα μπορεί να έχει μέχρι και 1.500 μέλη.

Το νέο μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα στις νότιες επαρχίες της Ολλανδίας, ενώ μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. (Ημερησία)7 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!! Χωρίς λόγια...- είπα να μην το πω αλλά το πα!- Καλημέρα.

Κρασοπατήρ είπε...

7:22 το πρωί της Κυριακής ο κόσμος λέει καληνύχτα. Στην καλοπέραση λέμε ναι -στα ναρκωτικά λέμε όχι.

Summertime Blues είπε...

Εννοείται.

Ανώνυμος είπε...

Για τους εμπόρους... κουβέντα. Θά επρεπε και αυτοι να ειναι ελεύθεροι, για να προμηθεύουν τους χρήστες.
Πώς καταντησαν την χώρα μας ολοι αυτοι οι αγύρτες που ονομάζονται πολιτικοι!
Πρωτα οι γάμοι των ανωμάλων ομοφυλοφίλων και τώρα τα ναρκωτικα. Τέλεια αποδόμηση του κοινωνικού ιστου!!!

Ανώνυμος είπε...

ante na boroume kai emeis ta xasiklakia na kanoume ti douleia mas

Ανώνυμος είπε...

auta einai...zhtw o mpafos!

Ανώνυμος είπε...

αντε επιτελους αμην και ποτε!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου