Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο υπό τον Κ. Παπούλια ~ Έρχεται κυβέρνηση κοινής αποδοχής;


Τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, η οποία και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 12:30.

Προηγήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να οριστικοποιηθεί ο χρόνος σύγκλισης και να εκδοθεί κατόπιν επίσημη ανακοίνωση.


Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα σενάρια που κυριαρχούν θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς να συναινέσουν στην πολιτική που προωθείται τόσο από το Μνημόνιο όσο και από τις περιστάσεις και τις ανάγκες των τελευταίων ημερών.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε με νέα κυβέρνηση που θα αποτελείται από πολιτικούς που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω προκήρυξης εκλογών.

Στη σύσκεψη, εκτός του πρωθυπουργού, θα μετάσχουν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης έχει σημάνει συναγερμός στα κομματικά επιτελεία. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί έκτακτη συνάντηση στη Βουλή με τους υπουργού Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών, Πολιτισμού, τον πρόεδρο της Βουλής και τους στενούς του συνεργάτες κα Βάρτζελη και κ. Αθανασάκη.

«Η ΝΔ δεν εκβιάζεται και κανείς δε θα δέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρμα του δικού του αδιεξόδου», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε λόγο για δηλώσεις πανικού και καλλιέργεια φόβου από την κυβέρνηση προκειμένου να ενδώσει η χώρα σε πιέσεις.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα προσέλθει στη σύσκεψη, «με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος». «Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας» προσθέτει. Παράλληλα, καλεί το λαό «να μη δώσει καμία συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα με λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση με το ΚΚΕ».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να προστατευτεί ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα αποφασιστεί η στάση του κόμματος στην αυριανή σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ημέρες που διανύουμε, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, και ίσως, αν περισσέψει λογική και χρήσιμες.... Σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου