Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της δήλωσής σας με SMS ~ & Δωρεάν στο διαδίκτυο για το 2012


Τη δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματός τους για το 2011 μέσω SMS, παρέχει η υπηρεσία M-TAXIS (Mobile TAXIS), την έναρξη της οποίας ανακοίνωσε σήμερα η Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός SMS στον αριθμό...
 19456 να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2011, αναγράφοντας τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) τους.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι 0,21 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση μέσω SMS για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, μέσα στο 2011, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλόμενων δόσεων.

Ειδοποιήσεις θα αποστέλλονται και για τις ειδικές περιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η πληροφορία που αποστέλλεται δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της αντίστοιχης τηλεφωνικής ή διαδικτυακής υπηρεσίας.

Η υπηρεσία M-TAXIS εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση του πολίτη μέσω των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.


Δωρεάν ενημέρωση για την εκκαθάριση 2012:


Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2012 (εισοδήματα 2011), μέσω διαδικτύου, πατήστε το παρακάτω link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).

Πατήστε είσοδος και μετά εισάγετε τον Αριθμό φορολογικού μητρώου που σας ενδιαφέρει για να μάθετε άμεσα το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη ανεξαρτήτως του τρόπου υποβολής της Φορολογικής σας Δήλωσης (στη Δ.Ο.Υ. ή μέσω διαδικτύου).

πατήστε εδώ κι επιλέξτε είσοδος (*δεν απαιτείται εγγραφή ή είσοδος στο σύστημα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου