Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αλληλεγγύη στον Στρος Καν ~ Είχε καλέσει κι άλλες για ποτό
Με ένοπλους φρουρούς και κάµερες ναπαρακολουθούν κάθε του κίνηση, ο Ντοµινίκ Στρος-Καν βρίσκεται κλεισµένος στο σπίτιόπου µένει προσωρινά, στοπλαίσιο τηςαπελευθέρω σής του υπό αυστηρότατους όρους, έως τη διεξαγωγή της δίκης του.

Την ίδια ώρα πολλές λεπτοµέρειες για το τ ιακριβώς συνέβη στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου «Sofitel» έρχονται στη δηµοσιότητα, ρίχνοντας φως σε αρκετά ερωτήµατα που είχαν δηµιουργηθεί, ενώ ο δικηγόρος του γνωστοποίησε ότι...
 θα δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Αρχικά η σύζυγος του Στρος-Καν Αν Σενκλέρ είχε νοικιάσει διαµέρισµα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Bristol Plaza», όµως οι υπόλοιποι ένοικοι παραπονέθηκαν για τα αστυνοµικά µέτρα προστασίας και τους δεκάδες δηµοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. «∆εν θα ήταν σωστό να βρίσκεται ανάµεσά µας, να επωφεληθεί της φιλοξενίας µας, έπειτα από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί», δήλωσε στους «Νιου Γιορκ Τάιµς» ένας από τους τακτικούς πελάτες του ξενοδοχείου στο Μανχάταν.

Ο Στρος-Καν κηρύχθηκε «ανεπιθύµητο πρόσωπο» και από την περιοχή του Πανεπιστηµίου της Κολούµπια όπου η κόρη του Καµίγ διαθέτει διαµέρισµα. Ετσι κατέληξε στο 21 ορόφων κτίριο στη διεύ θυνση Broadway 71, το οποίο πλέον αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης, ώσπου να µεταφερθεί στο σπίτι όπου θα µένει τελικά. Θα πρέπει να ειδοποιεί έξι ώρες πριν βγει από το σπίτι και δεν µπορεί να βρίσκεται εκτός µετά τις 10 το βράδυ και έως τις 6το πρωί.

Χθες έγινε γνωστή µια πιο λεπτοµερής περιγραφή των όσων συνέβησαν στο ξενοδοχείο όπου ο Στρος-Καν κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε καµαριέρα, ενώ άλλες δύο εργαζόµενες κατέθεσαν, σύµφωνα µε την εφηµερίδα «New York Post» ότι την προηγούµενη ηµέρα τις είχε καλέσει «να πιουν ένα ποτό», αλλά εκείνες αρνήθηκαν.

Οπως έγραψε η ιστοσελίδα «Daily Beast», την 32χρονη καµαριέρα βρήκε σε έναν διάδροµο όπου κρύφτηκε αφότου απέδρασε από το δωµάτιο του Στρος-Καν, ένας συνάδελφός της. Ηταν τροµαγµένη, έτρεµε, είχε δυσκολία να µιλήσει και αµέσως άρχισε να ανησυχεί ότι εάν καταγγείλει τον άνδρα που της είχε επιτεθεί θα έχανε τη δουλειά της. Στο µεταξύ ο Στρος-Καν είχε φύγει από το δωµάτιο και όταν οι συνάδελφοί της και ένας προϊστάµενος που εκλήθη την πήγαν πίσω στη σουίτα για να τους περιγράψει τι συνέβη, εκείνη έφτυσε επανειληµµένα στους τοίχους και το πάτωµα καθώς διηγόταν πως την εξανάγκασεσε στοµατικό σεξ. Αυτό το σάλιο αναλύεται για ίχνη DNA από την αστυνοµία και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία. Ετσι χρειάσθηκε περίπου µια ηµέρα για να ηρεµήσει η γυναίκα, να εξετασθούν αυτά που ισχυριζόταν και να κληθεί η αστυνοµία. (Τα Νέα)Απίστευτοι διάλογοι Στρος Καν - καμαριέρας

Οπως μεταδίδει με αποκλειστικότητά του το αμερικανικό δίκτυο FoxNews, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, το όλο περιστατικό στη σουίτα του Hotel Sofitel, στις 14 Μαϊου, διήρκεσε περίπου μισή ώρα, στην διάρκεια της οποίας η καμαριέρα δοκίμασε πολλούς τρόπους για να αποφύγει την σεξουαλική επίθεση του Στρος Καν.

Ενας από τους τρόπους αυτούς, πάντοτε σύμφωνα με τις πηγές του FoxNews, ήταν να παρακαλέσει τον επίδοξο βιαστή της να την αφήσει, γιατί φοβόταν ότι θα χάσει τη δουλειά της, επειδή μπλέχτηκε σε καβγά με VIP πελάτη.


Δεν ξέρεις ποιός είμαι; επαναλάμβανε ο Στρος Καν«Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σταμάτα!» φέρεται να έλεγε η καμαριέρα στον Στρος Καν, καθώς εκείνος προσπαθούσε πιεστικά να την παρασύρει στο κρεβάτι του. Η 32χρονη λέγεται πως δεν γνώριζε την ταυτότητα του ενοίκου της σουϊτας, ενώ όταν τον είδε να βγαίνει γυμνός από το μπάνιο, έβαλε τα χέρια στα μάτια της για να μην τον βλέπει.

Εκείνος, ωστόσο, έτρεξε προς το μέρος της, άρχισε να την χαϊδεύει και να την πιέζει, σπρώχνοτάς την προς την κρεβατοκάμαρα. Εκεί, λέγεται ότι οι αστυνομικοί βρήκαν και μετέφεραν στα εργαστήρια, σεντόνια που έφερε ίχνη αίματος.
Ανάμεσα στους τρόπους που δοκίμασε η καμαριέρα για να απαγκιστρωθεί από τα βίαια χάδια του Στρος Καν, ήταν να του πει κάτι που δεν ευσταθούσε:
«Ο διευθυντής μου είναι στο διάδρομο».
Ομως, ο Στρος Καν δεν φοβήθηκε.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το FoxNews και τις αστυνομικές πηγές του, η καμαριέρα είπε στο αφεντικό του ΔΝΤ, ότι η δουλειά της ήταν σημαντική γι' αυτήν κι ότι ένας καβγάς με πελάτη του ξενοδοχείου, θα είχε πιθανότατα ως αποτέλεσμα να απολυθεί.

«Σε παρακαλώ σταμάτα. Εχω ανάγκη τη δουλειά μου, δεν μπορώ να χάσω τη δουλειά μου, μην το κάνεις. Θα χάσω τη δουλειά μου, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σταμάτα!» φέρεται να επαναλάμβανε η καμαριέρα στον Στρος Καν.

Μάλιστα, ο διευθυντής του ΔΝΤ, φέρεται να απάντησε σε όσα άκουγε από την 32χρονη καμαεριέρα:

«Οχι, μωρό μου. Μην ανησυχείς, δεν θα χάσει τη δουλειά ΄σου. Σε παρακαλώ, μωρό μου, μην ανησυχείς». Και τέλος, σύμφωνα με τους ανακριτές, ο Στρος Καν, τη ρώτησε:

«Δεν ξέρεις ποιός είμαι; Δεν ξέρεις ποιός είμαι;»

«Κι ενώ εκείνη συνέχιζε να τον παρακαλάει να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε να της επιτίθεται, τραβώντας την στο διάδρομο της σουίτας. Οταν η καμαριέρα τον έσπρωξε και απελευθερώθηκε προς στιγμήν, έτρεξε προς την πόρτα της σουϊτας, αλλά εκεί γλύστρισε σε μια νάιλον σακκούλα με εφημερίδες και έπεσε στα γόνατα. Τότε ήταν που ο Στρος Καν, ήρθε από πίσω της και την πίεζε να του κάνει στοματικό σεξ», αναφέρει το FoxNews.

Τελικά, η καμαριέρα κατάφερε να ξεφύγει σπρώχνοντας τον Στρος Καν πάνω σε μια αιχμηρή γωνία μιας ντουλάπας. Πηγές του ειδησεογραφικού δελτίου αναφέρουν ότι βρέθηκε στην πλάτη του μια γρατζουνιά από το χτύπημά του στην ντουλάπα.

Η καμαριέρα έτρεξε στο διάδρομο υπηρεσίας και κρύφτηκε σε μια αποθηκούλα όπου την βρήκαν αργότερα οι συνάδελφοί της σε κατάσταση σοκ, ανίκανη ακόμη και να κρατήσει ένα ποτήρι νερό, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές. (Το Έθνος)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου