Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η χαρά των ληστών ~ Κινήσεις πανικού από μικροκαταθέτες


Μετά τις δηλώσεις Δ(ρ)α(χ)μανάκη για επιστροφή στο παλαιό μας νόμισμα και την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, έγινε το έλα να δεις στις τράπεζες.
-Βρε που θα τα βάλετε; -Θα μπουκάρουνε λαθρο-εγκληματίες κλπ και θα σας τα αρπάξουνε. -Κάθε τόσο ακούμε για ληστείες σε ηλικιωμένους που έχουνε στο σπίτι χιλιάδες ευρώ...

Μαζικές αναλήψεις καταθέσεων παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες,...
 καθώς η σεναριολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το κλίμα γύρω από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δημιούργησε φόβο περί επιστροφής στη δραχμή, οδηγώντας πολλούς καταθέτες σε κινήσεις πανικού.

Τα ποσά που «σήκωσαν» οι καταθέτες –στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι και μικροκαταθέτες- ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, με τα ποσά των αναλήψεων να κυμαίνονται από 2-3.000 μέχρι 10 -15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών πηγών, τον Μάιο οι εκροές καταθέσεων υπολογίζονται σε τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους κάνουν λόγο για αδέξιους χειρισμούς, από τους οποίους πλήττεται το τραπεζικό σύστημα.


Ενημέρωση: Το Σάββατο το έγραψα, ορίστε και η επιβεβαίωση σήμερα Κυριακή.

Πάτρα: Άρπαξαν περίπου 3000 απο ηλικιωμένο

Ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένου με στόχο την κλοπή σημειώθηκε χθες στην Πάτρα με θύμα έναν 83χρονο και δράστιδες δυο γυναίκες Ρομα γύφτισσες. Κατάφεραν να τον απασχολήσουν και να του αρπάξουν περίπου 3000 ευρώ.

Όλα συνέβησαν όταν οι δυο γυναίκες χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του ηλικιωμένου στην οδό Άστιγγος. Του έπιασαν την κουβέντα και με τη γνωστή μέθοδο της απασχόλησης η μια από τις δυο κατάφερε να μπει στο σπίτι και να αρπάξει 2.900 ευρώ χωρίς να την αντιληφθεί ο ηλικιωμένος. Έφυγαν δε σαν κυρίες και αναζητούνται πλέον από τις αστυνομικές αρχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου