Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Δήθεν… γενοκτονία» ~ Μογγολικές υποδείξεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων


PhotobucketΠροκλητική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στην οποία κάνει λόγο για «δήθεν… γενοκτονία των Ποντίων». Όπως τονίζει: «Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που...
 οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «δεν εξυπηρετούν το σκοπό της ανάπτυξης των Τουρκοελληνικών σχέσεων. Καταδικάζουμε και αρνούμαστε τις πρωτοβουλίες αυτές που στερούνται επιστημονικής βάσης και ηθικώς είναι προβληματικές. Στην πραγματικότητα το συμβατικό πλαίσιο του πρόσφατου κοινού μας παρελθόντος συνιστά απάντηση στους ισχυρισμούς αυτούς».



Χαραγμένη στην ψυχή του Ελληνισμού η γενοκτονία των Ποντίων

Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με αφορμή ανακοίνωση της Άγκυρας αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήνης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα πένθους, χαραγμένη στην ψυχή του Ελληνισμού», τόνισε ο Γ. Δελαβέκουρας.


«Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου