Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μετα-Μουσείο Επ. 2 ~ Αρχαία Ολυμπία (Βίντεο)


Η εκπομπή επισκέπτεται την Αρχαία Ολυμπία, καταγράφει τα σπουδαία μνημεία και ευρήματα από τον ιερό χώρο της Αλτεως και περιηγείται στον λόφο του Κρόνιου, που είναι ξανά πράσινος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Με την βοήθεια της προθιέρειας Ινώς Μενεγάκη, ξαναζωντανεύει η ατμόσφαιρα της τελετής της Αφής της ολυμπιακής φλόγας, ενώ αρχαιολόγοι και ξεναγοί μιλούν για τα γλυπτά και τους ναούς που έκαναν την Ολυμπία, μια λέξη οικουμενική.

Νέα σειρά παραγωγής 2010, που παρουσιάζει μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Στόχος της είναι να προσεγγίσει το θέμα από διαφορετική σκοπιά, πέρα από μια απλή τηλεοπτική ξενάγηση. Οι διευθυντές των μουσείων, αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί τέχνης, καλλιτέχνες που γνωρίζουν εις βάθος τον χώρο και τα αντικείμενα, μιλούν στην δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Μεταδίδουν τον ενθουσιασμό και το πάθος τους για την ιστορία, την μυθολογία μας, την τέχνη, εξηγούν, αναλύουν και εν τέλει ανασυνθέτουν την μοναδική ατμόσφαιρα ενός μουσείου ή αρχαιολογικού χώρου. Η εκπομπή φιλοδοξεί να παρακινήσει τους θεατές να επισκεφθούν από κοντά τους τόπους που θα γνωρίσουν από την μικρή οθόνη, μέσα από γοητευτικές αφηγήσεις και ιστορίες των ανθρώπων που εργάζονται εκεί ή εμπνέονται από αυτούς. 

Ακόμη:
Επεισόδιο 1ο ~ Ελευσίνα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου