Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δείτε που θα γίνουν τα πρώτα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών


Κάτοικοι των περιοχών: αγοράστε σιδεριές, πόρτες ασφαλείας και κάντε ασφάλεια ζωής.

X. Παπουτσής: Δημιουργούνται τα πρώτα 14 κέντρα κράτησης (λαθρο)μεταναστών

Τα πρώτα 14 κέντρα κράτησης και κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών δημιουργούνται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή. Τα κέντρα, που θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές και με μέτρα ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας, είναι τα εξής:


- Λακωνία, Σπάρτη - Κέντρο Κράτησης

- Χίος, Μερσινίδι - Κέντρο Κράτησης

- Σάμος, Βαθύ - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

- Αμυγδαλέζα - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ανηλίκων

- Ελληνικό, τα παλαιά κρατητήρια - Κέντρο Κράτησης

- Ελληνικό, τα νέα κρατητήρια - Κέντρο Πρώτης Υποδοχής

- Μονάδα Πέτρου Ράλλη - Κέντρο Κράτησης

- Ασπρόπυργος - Κέντρο Κράτησης

- Ροδόπη, Βένα - Κέντρο Κράτησης

- Έβρος, Φυλάκιο - Κέντρο Κράτησης. Επίσης, αξιοποιείται παρακείμενη δημόσια έκταση για την εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών που θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

- Θεσπρωτία , εξετάζονται τρεις προτάσεις ιδιωτών για Κέντρο Κράτησης, εκτός της πόλης της Ηγουμενίτσας.

- Αιτωλοακαρνανία, Στάνος, στρατόπεδο Ψαρογιάννη - Κέντρο Κράτησης.

- Έβρος, Καρωτή, πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη - Κέντρο Κράτησης.

- Ορεστιάδα, εξετάζεται πρόταση ιδιώτη με στόχο τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου, όπου θα συστεγάζονται Υπηρεσία Ασύλου, Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, Διοίκηση του Frontex , οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας.

Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο.

Υπαναχωρεί το υπουργείο για τα Κέντρα Υποδοχής (Λαθρο)μεταναστών


Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στη δημιουργία και χωροθέτηση 14 Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών. Την υπαναχώρηση του Χρήστου Παπουτσή προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αρνούνται να φιλοξενήσουν τα λεγόμενα «στρατόπεδα μεταναστών». Ήδη την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει με ψηφίσματά τους δημοτικά συμβούλια και φορείς των θιγόμενων περιοχών που είτε μέσω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είτε με απευθείας παραστάσεις στο γραφείο του υπουργού έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζουν ως «χωματερές ανθρώπινων ψυχών».

Ο Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη και Βαΐτση Αποστολάτου, για το ενδεχόμενο να γίνει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών η Κατασκήνωση Κοκκινοπηλού Ολύμπου, απάντησε πως «δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι πριν τις οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι, δεδομένων και των προβλημάτων που ανακύπτουν από τις τοπικές αντιδράσεις.

Ειδικά, πάντως, για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής στο νομό Λάρισας, ο κ. Παπουτσής σημειώνει, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επισκεφθεί το νομό κλιμάκιο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αξιολόγηση διαφόρων εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να μετατραπούν σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μη νομίμων μεταναστών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ...

Δημοσίευση σχολίου