Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


-Tα σκουπίδια στο ΑΠΘ.
-H ανασκευή των δηλώσεων Μπερίσα.
-Tα μυστήρια πράγματα που συμβαίνουν στα Βαλκάνια.
-Tο νέο χτύπημα της Μάγιας Τσόκλη.
-O Ρουπακιώτης με στυλ ηθοποιού της Επιδαύρου.
-H αθώωση των τριών.
-H αυτοκριτική Μπουτάρη.
-Για ποιο λόγο διαμαρτύρεται το ακροδεξιό αλβανικό κόμμα.
-Η ευαισθησία μόνο για τους Εβραίους.
-Οι προοδευτικοί της Θράκης.
-Το μήλο με το αστέρι της Βεργίνας και τα κολοκύθια.




***Ο Μπερίσα προσπάθησε να ανασκευάσει τις ανθελληνικές δηλώσεις του, αλλά ούτε η Ε.Ε. τον πίστεψε. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου σε θέματα Διεύρυνσης της Ε.Ε., Στέφαν Φούλε, δήλωσε ότι «Οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης δεν πρέπει να αφήνουν καμία αμφιβολία για τη δέσμευσή τους και το σεβασμό τους στα υφιστάμενα σύνορα».

Οι εκπρόσωποι βέβαια των αλβανικών κομμάτων τον… χαβά τους: «Για όσο καιρό η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθεί να καλύψει τον ήλιο με το κόσκινο, οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις δεν μπορούν να βρουν βελτίωση. Η Αλβανία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο». Και άλλα παρόμοια.



***Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στα Βαλκάνια. Είχαμε τον Σόρος με το Ίδρυμά του να υποστηρίζει τον μακεδονισμό των Σλάβων, έχουμε τον Μπερίσα να διαλαλεί την Μεγάλη Αλβανία, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Ίδρυμα Ροκφέλερ, έχουμε και τον Μαζάουερ να διαλαλεί εντός ελληνικού εδάφους, ότι η Θεσσαλονίκη δεν ήταν ελληνική αλλά… πολυεθνική. Με την υποστήριξη μάλιστα εντοπίων. Κατά τα άλλα… καλά!

Κάτι τέτοιες στιγμές μου έρχονται στο νου τα λόγια του ελληνόψυχου Περικλή Γιαννόπουλου: «Όσοι σκιάζονται να σκεφθούν ελεύθερα, όσοι φοβούνται να σταθούν ορθοί, ας μείνουν βυθισμένοι στο ροχαλητό τους. Αυτοί δεν μπορούν να προσφέρουν».



***Πώς τα καταφέρνει ο πρύτανης Μυλόπουλος να γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής σε πλήθος περιπτώσεων; Καλέ μου, Πρύτανη, μήπως δεν φταίνε πάντα οι άλλοι, όπως υποστηρίζεις; Ρίξε μια ματιά στα εσώψυχά σου!

Τα σκουπίδια -λέγει το ρεπορτάζ- έχουν κατακλύσει πολλές σχολές του ΑΠΘ, πλάκωσαν αρρώστιες, ενώ έχουν βρεθεί ακόμα και περιττώματα στα αμφιθέατρα. Και μετά το θόρυβο αποφασίσθηκε η εθελοντική απομάκρυνση από ομάδα καθηγητών και φοιτητών.

Όταν πριν από μέρες έγινε κάτι παρόμοιο στην Θεολογική Σχολή, άγνωστα άτομα το παρεμπόδισαν. Δεν υπήρξε δυναμική ενέργεια από τις πρυτανικές αρχές, παρά μόνο μετά την εμφάνιση ασθενειών.



***Ο δε πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει: «Κι όλα αυτά γίνονται από ανθρώπους του ΑΠΘ, κατά τα λοιπά προοδευτικούς, που είναι αντίθετοι με τα "μνημόνια", αλλά στην πράξη τα εφαρμόζουν στην πιο άγρια μορφή τους».

Θα πρέπει οι πρυτανικές αρχές να δώσουν σωστή απάντηση, όχι μόνον στις δηλώσεις του προέδρου των Εργατοϋπαλλήλων, αλλά και σε κάποιες άλλες που είχε κάνει ο νέος αστέρας των media, βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος. Είχε πει σε ανύποπτο χρόνο:

«Οι καλοί απόφοιτοι του Πολυτεχνείου βγήκαμε στην αγορά να βγάλουμε λεφτά, καθηγητές έμειναν να γίνουν οι… δεύτεροι κι οι τρίτοι Γι’ αυτό μην ακούτε Καθηγητής Πολυτεχνείου για παράδειγμα και νομίζετε ότι κάτι είναι».

Από αυτά τα λόγια βγαίνει ένα μήνυμα για τους πολλούς αξιόλογους καθηγητές (κι ας λέγει ο Ταμήλος), να πάρουν την απόφαση να μη επιτρέψουν άλλο ούτε την απαξίωση των Ανωτάτων Ιδρυμάτων, ούτε την απαξίωση του λειτουργήματός τους. Δεν πρέπει κάποτε να απαλλαχτούν από τα περιττώματα στα αμφιθέατρα; Μέσα στις τόσες δυσάρεστες αλλαγές που συμβαίνουν στον τόπο μας, ας ξεκινήσει επιτέλους και κάτι θετικό.



***Η κα. Τσόκλη ξανακτύπησε. Μετά την παλιά εκπομπή της, όπου βρέθηκε μεταξύ ψευτομακεδόνων στη Φλώρινα και παρουσίασε μόνον τις απόψεις τους, τώρα νομιμοποιεί τον παράνομο μουφτή του τουρκικού Προξενείου. Ο κατευθυνόμενος από το τουρκικό Προξενείο μειονοτικός Τύπος, είναι κατενθουσιασμένος. Ο ελληνόψυχος Τύπος της Θράκης ρωτά, αν η ΕΡΤ έχει δική της εξωτερική πολιτική.



***Αθωώθηκαν οι τρεις που προπηλάκισαν τον Γερμανό πρόξενο. Αν αποδείχθηκε ότι δεν ήσαν αυτοί που προπηλάκισαν και βιαιοπράγησαν κατά του Προξένου, τότε καλώς αθωώθηκαν. Πρέπει επομένως να καθίσουν στο σκαμνί οι αστυνομικοί που τους παρέπεμψαν άδικα.
Αν όμως, διαπιστώθηκε ότι αυτοί ήσαν οι δράστες και άλλο ήταν το σκεπτικό της αθώωσης, τότε συνεχίζεται απλώς μια κατάσταση όπου ο φιλόνομος είναι το κορόιδο. Κατά κανόνα υπερισχύουν όσοι επιδεικνύουν αντικοινωνική και αντιδημοκρατική «προοδευτική» συμπεριφορά.

Μήπως θα πρέπει ο Ρουπακιώτης να αφήσει το στυλ του ηθοποιού της Επιδαύρου και μαζί με τον Δένδια -που δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει εκτός από δηλώσεις και μεταφορά των λαθρομεταναστών από την μια πλατεία στην άλλη- να βρουν τρόπο αποφυγής χρήσης εκβιαστικών μεθόδων επηρεασμού των διωκτικών αρχών;

Το φαινόμενο αποδοκιμασιών ή επιδοκιμασιών μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου δείχνει χώρα απολίτιστη και πρωτόγονη και δημιουργεί φόβους για τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έτυχε μέχρι τώρα να γνωρίσω περίπτωση καταδίκης «προοδευτικού». Αναρωτιέμαι πάντως, μήπως από εδώ κι εμπρός το δικαστήριο μάς δίνει το ελεύθερο να δέρνουμε όποιον πρόξενο βρούμε μπροστά μας, χωρίς επιπτώσεις;

Ίσως ιδρυθεί και ιδιωτική σχολή εκμάθησης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και να διδάσκουν οι δάσκαλοι στα παιδιά τεχνικές και μεθόδους προπηλακισμού. Για να έχουν ένα λαμπρό μέλλον στη συνέχεια. Διότι σ’ αυτήν τη χώρα, μπορείς να ξεφτιλίζεις τα πάντα, αρκεί να σε προστατεύει «προοδευτικό» κόμμα ή φορέας.

Ως προς τον Ρουπακιώτη, νομίζω ότι αδικείται. Με τόσες υποκριτικές ικανότητες κατά την εκφορά του λόγου, αν γινόταν ηθοποιός θα περνούσε σε ικανότητες και τον γίγαντα της Τέχνης Κιμούλη. Το στυλ τους είναι το ίδιο. Μου δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι καταπληκτικοί στο να μιμούνται τους ηθοποιούς.

Ο Κιμούλης βέβαια έχει και άλλο προσόν, που μαθαίνω ότι το ζήλεψε ως και ο Τατσόπουλος. Δήλωσε ότι ποτέ δεν τον απέρριψε γυναίκα. Κοίτα ρε, τι χάνω, για να μη δηλώσω από μικρός «προοδευτικός».



***Κι άλλη πατάτα του υπουργείου Δικαιοσύνης, σχετικά με την αποφυλάκιση του εγκληματία, που σκότωσε τους δυο αστυνομικούς. Λυπούμαι τον Ρουπακιώτη που θα ξαναβγεί στα τηλεπαράθυρα για να μας διαβεβαιώσει ότι δεν έγραψε αυτός την ποινή της διαθεσιμότητας των σωφρονιστικών υπαλλήλων χωρίς να ευθύνονται. Ο υπουργός απλώς υπόγραψε.



***Η αυτοκριτική Μπουτάρη ότι η διοίκησή του απέτυχε στο θέμα των σκουπιδιών δεν είναι αρκετή για όσους επί πολύ χρόνο είναι αναγκασμένοι να ζουν σε χωματερή, λένε οι κακόπιστοι. Δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για σχέδιο. Κάθε πόλη έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Η Θεσσαλονίκη πρωτοτυπεί. Υπάρχει άλλη πόλη στην Ευρώπη που να έχει τον τίτλο «Βασίλισσα των σκουπιδιών»;

Και να σκεφθεί κανείς ότι σύμφωνα με έγκυρες έρευνες, λόγω της κρίσης τα σκουπίδια μειώθηκαν κατά 30%. Συν το ότι αυξήθηκαν τα υλικά της ανακύκλωσης, που σημαίνει ότι και εξ αυτού του λόγου μειώθηκαν τα σκουπίδια στους κάδους, και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί η αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος. Αλλά από θολοκουλτούρα, πρώτοι.

Θα το ξαναγράψω. Όσοι από τους δημοτικούς συμβούλους φαντάζονται ότι θα απαλλαχτούν των ευθυνών τους, ρίπτοντάς τες μόνον στον Μπουτάρη, θα εκπλαγούν στις εκλογές. Αυτοί τη φορά δεν θα έχουν ασθενή αντίπαλο. Και να θυμούνται: «τυφλός δε τυφλόν οδηγή αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται».



***Για τους οθωμανολάγνους: Ο Ερντογάν εξήγησε ότι «αν υπάρξει μια αδυναμία η μοίρα μας θα είναι ίδια με αυτήν της Ελλάδας και της Ισπανίας. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να έχει μια τέτοια μοίρα. Εάν τώρα είμαστε μέσα σε οικονομική πειθαρχία, και εάν η οικονομία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται πετυχημένα αυτό οφείλεται στους καλούς υπολογισμούς».

Και εξήγησε, ότι χωρίς τους «καλούς υπολογισμούς» τα συνδικάτα «θα ζητούσαν αυξήσεις 30%, 50



***Ανθελληνικό παραλήρημα του Ερντογάν: «Πρέπει να πάμε όπου πήγαν οι Οθωμανοί πρόγονοί μας (!), κινούμαστε με το πνεύμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχει πρόβλημα, όσο την διοικεί ο Μπουτάρης. Το έδαφος το προετοιμάζει. Το θέμα είναι, ότι μάλλον ο Ερντογάν έρχεται δεύτερος. Άλλοι, πιο ισχυροί, θα τον προλάβουν στη στροφή.



***Στα ίχνη των Σκοπιανών και οι Αλβανοί. Ακροδεξιό αλβανικό κόμμα διαμαρτύρεται έντονα, επειδή άλλαξαν χρώμα οι πινακίδες των αυτοκινήτων -από κόκκινο της σημαίας τους, έγινε γαλάζιο- και έχουν τώρα αυτοκίνητα… «με ελληνικά χρώματα»!

Οι ίδιοι ζητούν με επίταση να αλλάξουν και οι φανέλες της εθνικής ποδοσφαίρου τους, επειδή κι αυτές μοιάζουν με τις ελληνικές. Και γιατί ρε παιδιά έρχεστε στην Ελλάδα, αφού τόσο πολύ σας «προσβάλλει»; (ο Μπερίσα είχε πει, ότι πιο πολλοί είναι οι Αλβανοί στην Ελλάδα και Ιταλία, παρά στην Αλβανία).



***Θαύμα… θαύμα… Στα Σκόπια βέβαια. Μετά την κότα που γέννησε αυγό με τον … ήλιο της Βεργίνας και έτρεχαν οι Σλάβοι να το δουν, τώρα το σύμβολο των αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων, αποτυπώθηκε και σε… μήλο. Απορώ πώς δεν αποτυπώθηκε ακόμη και στα κολοκύθια, ώστε να συμβαδίζει με τις θέσεις των Σκοπιανών.



***Η ΕΛΜΕ Ροδόπης, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η μειονοτική εκπαίδευση δοκιμάστηκε στην πράξη, πως οδήγησε την μειονότητα στην οπισθοδρόμηση και τον αναλφαβητισμό, και ότι για αυτό πρέπει να καταργηθεί το σύστημα, που επέβαλαν οι αποδομητές της ιστορίας του υπουργείου.

Και αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί, κατά πόσο σύγχρονη μπορεί άραγε να θεωρείται μια εκπαίδευση όπου τα μισά μαθήματα διδάσκονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά.

Και τίθεται η πρόταση να καταργηθεί η μειονοτική εκπαίδευση και να διδάσκονται τα παιδιά της μειονότητας, εντός του ελληνικού δημόσιου σχολείου, την μητρική τους γλώσσα και το Κοράνι, ως κατ’ επιλογήν μαθήματα. Περιττό να πούμε ότι μαζί με τους τουρκόφρονες ξεσηκώθηκαν και οι «προοδευτικοί» καταγγέλλοντας την ΕΛΜΕ, επειδή αντιδρά στην τουρκοποίηση των Θρακιωτών.



***Και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κων. Καραμανλής" δεν μπορούσε να μη οργανώσει εκδήλωση αφιερωμένη στην Εβραϊκή κοινότητα της πόλης, που όμως γίνεται με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης! Τι δουλειά έχει το ένα με το άλλο, ας το σκεφθεί ο καθένας μόνος του.

Μια απορία: Όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι, πώς δεν σκέφθηκαν να οργανώσουν και μια εκδήλωση για τη γενοκτονία των Αρμενίων; Δεν έχουν πολιτική και οικονομική επιρροή οι εν Ελλάδι Αρμένιοι;


Καλλισθένης ~ voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου