Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Βεβήλωσαν τον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Αίγιο ~ Ντροπιαστικά συνθήματα


Την ημέρα που γιορτάζει η Παναγία η Τρυπητή (Ζωοδόχος Πηγή) , επέλεξαν ανεγκέφαλοι βάνδαλοι που αποφάσισαν να βεβηλώσουν με κατάπτυστο τρόπο τον Ιερό Ναό της Θεομήτορος Αγίας Άννης στο Συνοικισμό Αιγίου.
Μια πράξη που όχι μόνο δε βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή αλλά και καταδικάστηκε από όλους όσοι αντίκρυσαν το πρωί της μεγάλης γιορτής αυτές τις ντροπιαστικές εικόνες, με τα συνθήματα να λερώνουν τους εξωτερικούς τοίχους του ναού και τα οποία φέρονται να έγραψαν..
 κάποιοι που αυτοαποκαλούνται "αναρχικοί", αφού χρησιμοποίησαν το ανάλογο σύμβολο ως υπογραφή τους. Ζήτημα είναι, βεβαίως, το αν αυτός ή αυτοί που τα έγραψαν, έχουν την παραμικρή ιδέα περί της αληθινής έννοιας του αναρχισμού ως πολιτικής ιδεολογίας και στάσης ζωής.

"Θέλουμε τζαμί και στο Αίγιο-Αναρχικοί και Μετανάστες", "Αλληλεγγύη στους Μουσουλμάνους αδελφούς" αλλά και τα άκρως συκοφαντικά "Γ*μώ την Ορθοδοξία και την Ελλάδα" και "Σκ*τά στις εκκλησίες", γράφτηκαν στους τοίχους και στο καμπαναριό της Αγίας Άννας, της "γιαγιάς των προσφύγων" όπως αποκαλείται από τους πιστούς, προκαλώντας φρίκη και αποτροπιασμό.

Φυσικά, όπως κάθε τέτοια άνανδρη πράξη, το περιστατικό συνέβη νύχτα, από χέρι δίχως ταυτότητα και δίχως πραγματικό θάρρος γνώμης.

Οι ενορίτες έσπευσαν και μέχρι το απόγευμα είχαν σβήσει τη μαυρίλα από τους τοίχους του Ιερού Ναού. Οι φωτογραφίες του Νίκου Παπαγιαννόπουλου για τον "Φ", έμειναν ως ντοκουμέντα, για να μην ξεχαστεί η βάρβαρη αυτή πράξη και για να παραδοθεί στην κρίση των αναγνωστών...
filodimos.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου