Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ρατσιστική επίθεση στη Σπάρτη + Λάθρο-news today


Πολωνός μαχαίρωσε στο λαιμό Έλληνα που κινδυνεύει με παραλυσία
Γεωργιανό λαθρέμπορο συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη
Πακιστανοί ρημάζουν τους μετασχηματιστές ΔΕΗ που ΕΜΕΙΣ θα ξαναχρυσοπληρώσουμε
Γύφτοι και Βούλγαροι κατακλέβουν αυτοκίνητα σε Αργολίδα και Λέσβο
Μαροκινοί και Βούλγαροι μπουκάρουν στα σπίτια σε Λακωνία και Σάμο

Γύφτοι απατεώνες θέλανε να πουλήσουνε 300 λίρες... σε αστυνομικούς
Αλβανοί με 227 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία
Γύφτισσες "εγκέφαλοι" συμμορίας που άνοιγε σπίτια στην Κέρκυρα
Μπαγκλαντεσιανός, Πακιστανός και Αλβανοί με ναρκωτικά στο κέντρο Αθηνών
Συνελήφθη Αφγανός έμπορος... ανθρώπων
Ιρακινός και Αλγερινός άνοιγαν αυτοκίνητα στο κέντρο Αθηνών
Ρουμάνοι... εκτελώνιζαν κλεμένες μηχανές στα σύνορα
Χασίς με τους τόνους φέρνουνε οι Αλβανοί
Παλαιστίνιος διακινούσε ναρκωτικά στον Βόλο
Σύλληψη Αλβανού για κλοπή στη Λάρισα
Κυνηγάνε τους αλλοδαπούς ληστές στα Φάρσαλα
Πακιστανοί λαθρομετανάστες διακινούσαν ναρκωτικά στη Χαλκίδα
Ρουμάνος με αδυναμία στα μηχανάκια των Ελλήνων στη Λαμία
Σύλληψη αλλοδαπού πορτοφολά μέσα σε σταθμό μετρό
Στα πράσα πιάστηκαν οι Βούλγαροι
Βουλγάρες πορτοφολούδες μέσα στα αστικά
Ρουμάνος στραγγάλισε πρόβατο για να το κλέψει ευκολότερα




Πολωνός μαχαίρωσε στο λαιμό Έλληνα που κινδυνεύει με παραλυσία

Δεν έχει τελειωμό η εγκληματικότητα αυτές τις μέρες. Αλλη μια εγκληματική πράξη διαπράχτηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, με πρωταγωνιστή ένα Πολωνό αυτή τη φορά.

Ποιό αναλυτικά οι πληροφορίες μας λένε πως τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 1:15, ένας 51χρονος κάτοικος Μαγούλας και ένας 35χρονος Πολωνός διαπληκτίστηκαν μέσα σε κατάστημα.

Οι δύο μετά από τη λογομαχία βγήκαν από το κατάστημα και πήγαν λίγα μέτρα πιο πέρα, στη συμβολή των οδών Όθωνος Αμαλίας και Παλαιολόγου.

Εκεί τα πράγματα αγρίεψαν περισσότερο και ο Πολωνός έβγαλε το μαχαίρι του και κατάφερε να τραυματίσει στο λαιμό και στο στήθος τον 51χρονο.
Ο 51χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ ο Πολωνός τράπηκε σε φυγή.

Το επεισόδιο γνωστοποιείται αμέσως στην αστυνομία από περαστικούς. Ο 51χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης όπου εκ πρώτης όψεως φάνηκε να μην διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του, αλλά στη συνέχει μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, γιατί η μαχαιριά στο λαιμό κινδυνεύει να του δημιουργήσει μόνιμη βλάβη (παραλυσία) στο χέρι. apela.gr



Γεωργιανό λαθρέμπορο συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη

"Ομογενής" από τη Γεωργία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι σκόπευε να διακινήσει σε λαϊκές αγορές περισσότερα από 12.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 48χρονος προμηθεύτηκε τα τσιγάρα (συνολικά κατασχέθηκαν 12.368 πακέτα) από τη Βουλγαρία και θα τα διακινούσε στις λαϊκές, μέσω παράνομων μικροπωλητών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για λαθρεμπορία και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.




Πακιστανοί ρημάζουν τους μετασχηματιστές ΔΕΗ που ΕΜΕΙΣ θα ξαναχρυσοπληρώσουμε

Σε άλλες έξι συλλήψεις για αφαίρεση μετασχηματιστών της ΔΕΗ προχώρησε χθες, Παρασκευή, η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορα κρησφύγετα της περιοχής του Θριάσιου πεδίου.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι Πακιστανοί υπήκοοι, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών



Γύφτοι και Βούλγαροι κατακλέβουν αυτοκίνητα σε Αργολίδα και Λέσβο

Τέσσερις κλοπές από αυτοκίνητα, που έγιναν πριν από πέντε μήνες στην Κάντια και το Βιβάρι Αργολίδας, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου που σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του δράστη. Πρόκειται για έναν 21χρονο τσιγγάνο που «προδόθηκε» από το κινητό μιας 43χρονης το οποίο είχε πάνω του.

Ο νεαρός δράστης είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στα αυτοκίνητα των θυμάτων, για να αρπάξει συνολικά λίγα χρήματα, κοσμήματα, τέσσερα κινητά τρία από τα οποία πούλησε και διάφορα έγγραφα. Ο 21χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

Εντωμεταξύ, ο 23χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη στην Καλλονή και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λέσβου, δεν «άνοιγε» αυτοκίνητα για να κλέψει κάτι πολύτιμο από μέσα, αλλά για να τα πάρει και να κάνει… βόλτες στο νησί! Μέσα σε ένα βράδυ, έκλεψε διαδοχικά τρία αυτοκίνητα και, αφού τα χρησιμοποίησε για λίγες ώρες, τα εγκατάλειψε σε διάφορα σημεία!




Μαροκινοί και Βούλγαροι μπουκάρουν στα σπίτια σε Λακωνία και Σάμο

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές που είχαν κάνει οι δυο Μαροκινοί 28 και 29 χρόνων που είχαν συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου στο Καρλόβασι της Σάμου για διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια από τα οποία έκλεβαν ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες πουλούσαν σε τρίτους. Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν άλλη μια κλοπή που είχαν κάνει παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο στο διαμέρισμα ενός 24χρονου, από το οποίο έκλεψαν μια ηλεκτρονική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, ένα κινητό και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Οι κάμερες τώρα παρακολούθησης πρόδωσαν τους δράστες της διάρρηξης σε παραθαλάσσιο νυχτερινό κέντρο της Κω, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και αναζητούνται. Οι εισβολείς προκάλεσαν υλικές ζημιές καθώς στην προσπάθεια τους να μπουν έσπασαν κάποια τζάμια στην πίσω είσοδο του κέντρου, από το οποίο έκλεψαν μια τηλεόραση, ενισχυτές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι ηλικίας 28, 19 και 21 χρόνων, την στιγμή που φόρτωναν σε ένα φορτηγό ρούχα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές τα οποία είχαν κλέψει από το σπίτι ενός κατοίκου της περιοχής. Οι αλλοδαποί δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές.



Γύφτοι απατεώνες θέλανε να πουλήσουνε 300 λίρες... σε αστυνομικούς

Για απάτη συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ισθμό της Κορίνθου, τρεις Ρομά, 22, 25 και 29 ετών, οι οποίοι ισχυριζόμενοι ότι διαθέτουν 295 χρυσές λίρες, προσπάθησαν να τις πουλήσουν σε αστυνομικούς, που εμφανίστηκαν ως πελάτες, ζητώντας για αντίτιμο ποσό 66.375 ευρώ.

Στην πραγματικότητα είχαν μόνον 4 χρυσές λίρες και σε πουγκί, που δήθεν περιείχε τις υπόλοιπες, είχαν κέρματα των 10 και 20 λεπτών συνολικής αξίας 16 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, εκτός των 4 χρυσών λιρών και του χρηματικού ποσού των 16 ευρώ σε κέρματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό 100 ευρώ και πέντε 5 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα μεταφοράς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ η ασφάλεια Άργους διερευνά το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.




Αλβανοί με 227 κιλά χασίς

Οκτώ σάκους οι οποίοι περιείχαν συνολικά 227 κιλά ινδικής κάνναβης, κατέσχεσαν αστυνομικοί στα Φιαλιατά Θεσπρωτίας. Οι δύο αλλοδαποί που τα μετέφεραν, υπέστησαν τον έλεγχο αστυνομικών. Έτσι, στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν τα ναρκωτικά και πλέον οι ίδιοι είναι αντιμέτωποι με τον νόμο.
Να σημειωθεί πως τα οχήματα κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών.




Γύφτισσες "εγκέφαλοι" συμμορίας που άνοιγε σπίτια στην Κέρκυρα


Δυο γυναίκες ήταν οι «εγκέφαλοι» 6μελούς συμμορίας τσιγγάνων που έκανε διαρρήξεις, κλοπές και αρπαγές πορτοφολιών στην Κέρκυρα!
Και οι δυο έπεσαν στα χέρια των ανδρών της Ασφαλείας μαζί με τους συνεργούς τους που δρούσαν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση.
Όλα τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα και στα σπίτια των δυο γυναικών ηλικίας 39 και 50 χρόνων βρέθηκαν δύο κλεμμένες κυνηγετικές καραμπίνες.

Η 50χρονη προφυλακίστηκε άμεσα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για άλλες κλοπές. Αντίθετα, η 39χρονη και οι τέσσερις άνδρες ηλικίας 21, 28, 28 και 55 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κερκύρας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών στα Κανάλια, τη Δασιά, το Λιβάδι, το Κοντόκαλι, την Αλεπού, την Άφρα και την πόλη της Κέρκυρας που έγιναν από τον Απρίλιο του 2009, αλλά οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και συνεχίζουν τις έρευνες.

Ως τώρα έχει διαπιστωθεί ότι οι δράστες έκλεψαν 9.470 ευρώ, χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ, δυο καραμπίνες και μια μοτοσικλέτα.




Μπαγκλαντεσιανός, Πακιστανός και Αλβανοί με ναρκωτικά στο κέντρο Αθηνών

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών που κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Ίλιον αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι τρεις είναι υπήκοοι Αλβανίας, ένας του Πακιστάν και ένας του Μπαγκλαντές.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά από πολυήμερη έρευνα, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 34 κιλών και το χρηματικό ποσό των 1.260 ευρώ.

Οι υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές είχαν αγοράσει από τους τρεις Αλβανούς υπηκόους δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, την οποία προόριζαν να διακινήσουν στο κέντρο των Αθηνών, όπου δρούσαν συστηματικά, σε σπιρτόκουτα των πέντε γραμμαρίων.



Συνελήφθη Αφγανός έμπορος... ανθρώπων


Πρώτες πρωινές ώρες της 10-12-2011, στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και είκοσι έξι (26) αλλοδαποί μετανάστες. Αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.


Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. τύπου Βαν, με το οποίο ο συλληφθείς επρόκειτο να μεταφέρει τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να τους προωθήσει στην Ιταλία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα στο Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι έξι (26) αλλοδαποί μετανάστες (19- υπήκοοι Αφγανιστάν, -6- Μαρόκου και -1- Αλγερίας).




Ιρακινός και Αλγερινός άνοιγαν αυτοκίνητα στο κέντρο Αθηνών

Πρώτες πρωινές ώρες της 9-12-2011, στην Αθήνα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Συντάγματος και της Άμεσης Δράσης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ και Αλγερίας, ηλικίας 24 και 29 ετών αντίστοιχα, την ώρα που έκαναν διάρρηξη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ αναζητείται και τρίτος συνεργός τους.

Οι ανωτέρω δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, στο κέντρο των Αθηνών.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Συντάγματος εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες έχουν διαπράξει συνολικά πέντε (5) διαρρήξεις αυτοκινήτων στην περιοχή του κέντρου Αθηνών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για εξακρίβωση της συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.




Ρουμάνοι... εκτελώνιζαν κλεμένες μηχανές στα σύνορα

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στον Προμαχώνα Σερρών (Σημείο Εξόδου), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας 25 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που έφερε ρουμάνικες πινακίδες στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) εξωλέμβιες μηχανές για τις οποίες δεν κατείχαν νομιμοποιητικά έγγραφα ή άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν τη νόμιμη κατοχή τους.




Χασίς με τους τόνους φέρνουνε οι Αλβανοί

Συνελήφθη, χθες (08-12-2011) το βράδυ, στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, χθες το βράδυ αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στο Λυκόστομο Ιωαννίνων και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, προκαλώντας σε αυτό υλικές ζημιές.

Τελικά, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το καταδιωκόμενο όχημα και συνέλαβαν τον 31χρονο οδηγό, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν ενενήντα (90) δέματα με ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (98.270) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ιδιοκτήτης του οχήματος είναι αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.



Παλαιστίνιος διακινούσε ναρκωτικά στον Βόλο

Συνελήφθη, χθες (09-12-2011) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στα πλαίσια έρευνας των ταχυδρομικών δεμάτων που προορίζονται για τους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στο Βόλο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός δέματος με παραλήπτη τον 17χρονο αλλοδαπό, δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 14 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένες στις σόλες αθλητικών παπουτσιών.
Διερευνάται ο αποστολέας του δέματος για εντοπισμό και σύλληψη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.



Σύλληψη Αλβανού για κλοπή στη Λάρισα

Συνελήφθη, χθες (09-12-2011) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 36χρονος αφαίρεσε από κατάστημα αντικείμενα μικρής αξίας, πλην όμως έγινε αντιληπτός από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.



Κυνηγάνε τους αλλοδαπούς ληστές στα Φάρσαλα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών αγνώστων δραστών, για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σταυρό Φαρσάλων.

Ειδικότερα, δύο από τους άγνωστους δράστες, χθες (09-12-2011) το πρωί μετέβησαν πεζοί στο πρατήριο ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού και προφασιζόμενοι την έλλειψη καυσίμων του αυτοκινήτου τους, έπεισαν τον ιδιοκτήτη να τους βοηθήσει. Τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης εισερχόταν στο πρατήριο, του επιτέθηκαν, κρατώντας σιδερένιο λοστό και αφού τον ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ.

Στη συνέχεια, κλείδωσαν τον παθόντα στην τουαλέτα του καταστήματος, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος συνεργός τους και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.



Πακιστανοί λαθρομετανάστες διακινούσαν ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Συνελήφθησαν χθες, (09-12-2011), το απόγευμα στην Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, Πακιστανικής υπηκοότητας, ηλικίας 39, 33, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον ο 33χρονος και ο 19χρονος κατηγορούνται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα, στερούμενοι παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους τέσσερις (4) δράστες να κινούνται με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο στη περιοχή της Χαλκίδας και τους ακινητοποίησαν.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε εντός του οχήματος, επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε, μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους -451- γραμμαρίων.
Το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Ρουμάνος με αδυναμία στα μηχανάκια των Ελλήνων στη Λαμία

Συνελήφθη χθες, (09-12-2011), το μεσημέρι στην Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, Ρουμανικής υπηκοότητας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάσθηκαν συνολικά τρεις (3) κλοπές μοτοποδηλάτων.

Ειδικότερα χθες, (09-12-2011), πρώτες πρωινές ώρες, ο 22χρονος αφαίρεσε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής, από την οικία της στη Στυλίδα. Η παθούσα μετέβη και κατήγγειλε την κλοπή στην Αστυνομία.

Μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν χθες το μεσημέρι τον δράστη να κινείται με το κλεμμένο μοτοποδήλατο στην Στυλίδα και τον συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 22χρονος, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε αφαιρέσει δύο (2) ακόμη μοτοποδήλατα στην ίδια περιοχή. Ειδικότερα :


Την 30-11-2011 προς 01-12-2011, είχε αφαιρέσει δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, από την οικία του.

Την 08-12-2011 το απόγευμα, είχε αφαιρέσει δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού, από την οικία του.

Τα τρία (3) δίκυκλα μοτοποδήλατα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και θα αποδοθούν στους νόμιμους δικαιούχους τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του δράστη στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.




Σύλληψη αλλοδαπού πορτοφολά μέσα σε σταθμό μετρό

Μεσημβρινές ώρες της 10-12-2011, μέσα στο σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων συνελήφθη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, που εκτελούσαν υπηρεσία για τον εντοπισμό πορτοφολάδων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 49χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, διότι ο οποίος προ ολίγου είχε αφαιρέσει το πορτοφόλι ημεδαπού.


Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αμπελοκήπων, εξακριβώθηκε ότι ο παραπάνω αλλοδαπός κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο αφαίρεσε, μέσα σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό, το πορτοφόλι από έξι (6) επιβάτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



Στα πράσα πιάστηκαν οι Βούλγαροι
 
Υπάλληλοι εταιρείας παραγωγής και εμπορίας προϊόντων χάλυβα στην Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Βέροιας, αντιλαμβανόμενοι περιστατικό κλοπής, ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης («100»), με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν και να σπεύσουν στο υποδεικνυόμενο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου.
Οι τελευταίοι εντόπισαν και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω (4) υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας από 27 ως 46 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης πλήθος υλικών, όπως καλώδια, μέταλλα, κ.α.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

 
 
Βουλγάρες πορτοφολούδες μέσα στα αστικά

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην οδό Εγνατία, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», δύο γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 43 και 16 ετών, οι οποίες λίγα λεπτά νωρίτερα, εκμεταλλευόμενες τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούσαν σε αστικό λεωφορείο, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν το πορτοφόλι ηλικιωμένου επιβάτη.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Ρουμάνος στραγγάλισε πρόβατο για να το κλέψει ευκολότερα

Με αγριότητα φέρθηκε ένας Ρουμάνος που εισέβαλε σε μια στάνη στην περιοχή Γέρα της Λέσβου για να αρπάξει ένα πρόβατο! Η κρυφή κάμερα που είχε τοποθετήσει ο κτηνοτρόφος κατέγραψε ανατριχιαστικές σκηνές με τον αλλοδαπό να στραγγαλίζει με τα χέρια του το άτυχο ζώο! Ο δράστης συνελήφθη μαζί με τον ομοεθνή συνεργό του που φύλαγε τσίλιες από το ποιμνιοστάσιο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου