Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αλλάζουν το νόμο Ραγκούση για τη λαθρομετανάστευση



Αυτό οριστικοποιήθηκε στη χτεσινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των κομμάτων που την απαρτίζουν, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα ξεκινήσει αύριο και θα...
 ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ αύριο το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τα στελέχη της τρόικας.

Οπως συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων, τα ζητήματα που αφορούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος θα συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013. Ομως ως άμεση κίνηση η κυβέρνηση δεσμεύεται για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, με βασικό κριτήριο στην κάθε νέα περιφέρεια να εκλέγονται το πολύ έξι βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες, έτσι ώστε η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά τους σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με τη γέννησή τους, όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος.


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου