Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Εεε χαϊβανάκια... Οι Δημόσιοι στις ΔΕΚΟ τρώνε ακόμα +Βίντεο


Και να σταματήσει η καραμέλα περί μείωσης μισθών. Τόσο καιρό ΔΕΝ γίνεται μείωση μισθών, αλλά ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ (ξέρετε τα γνωστά: χρήσης Η/Υ κλπ...). Στις ΔΕΚΟ λοιπόν, ούτε τα μούφα επιδόματα κόβονται.

Μαντέψτε ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά: Mα φυσικά εσύ ηλίθιε! Μέσω χαρατσιών στη ΔΕΗ, εισφοράς αλληλεγγύης, κόψιμο σύνταξης, φόρων, φόρων, φόρων και μνημόνια για να συνεχίσει το κράτος να δανείζεται και να συντηρείται η πελατοκρατία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το 60% των ΔΕΚΟ αλλά και των επιδοτούμενων φορέων και οργανισμών, όχι μόνο δεν έχουν εφαρμόσει τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί, αλλά δεν έχουν προβεί και σε καμία μισθολογική μείωση:


Και όλα αυτά δύο χρόνια μετά την ψήφιση τεσσάρων σχετικών νομοσχεδίων και επτά μήνες μετά τη νομοθέτηση ενός ακόμη αναλυτικού σχεδίου περικοπών από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η κρατική απροθυμία και η αδυναμία να ελεγχθεί τι εφαρμόζεται τι όχι έχουν σαν αποτέλεσμα...
 να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.
Από τη μία πλευρά δηλαδή εκείνοι που έχουν πληγεί από τις οριζόντιες περικοπές και από την άλλη εκείνοι που δεν έχουν υποστεί καμία απώλεια, καθώς οι διοικήσεις ΔΕΚΟ και οργανισμών, έκαναν πως "ξέχασαν" ότι πρέπει να "ψαλιδίσουν" τους μισθούς τους δικούς τους, αλλά και των υπαλλήλων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς με την οποία ζητά να "σκανάρουν" τους φορείς και τις δημόσιες επιχειρήσεις και να αποδώσουν τις αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας όλων των εποπτευόμενων φορέων.
"Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιους από τους εποπτευόμενους φορείς σας εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιους μερικώς και σε ποιους δεν εφαρμόζονται καθόλου οι διατάξεις των ανωτέρω νόμων", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο πανικός του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μεταφέρθηκε στους ομολόγους του στο υπουργικό, με τον Γιώργο Μέργο να έχει αναλάβει τη διαχείριση του θέματος για την οικονομική πολιτική.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από ανώτατα στελέχη του υπουργείου είναι πως οι 6 στις 10 διοικήσεις δεν συμπίεσαν τους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων, με το θέμα να έχει τεθεί από τον Χρήστο Σταϊκούρα και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη.

Ενώ το 60% των ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών δεν έχει πράξει τα δέοντα, η πολιτική ηγεσία της χώρας όλους αυτούς τους μήνες δεν προέβη σε κανέναν έλεγχο και στις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

"Στην περίπτωση της μη συμμόρφωσης διακόπτεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση που λαμβάνει ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράλειψη από την πλευρά της διοίκησης να προβεί σε αποκατάσταση των ορίων αποδοχών, όπως ορίζονται από τον νόμο, συνιστά αδικοπραξία σε βάρος του Δημοσίου, την την αποκατάσταση της οποίας η διοίκηση είναι υπεύθυνη", αναφέρεται σε εγκύκλιο της Ειδικής Γραμματείας Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στις 18 Νοεμβρίου 2011 σε όλα τα υπουργεία, τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τους επιδοτούμενους φορείς.






Απολύσεις διοικήσεων και ποινικές διώξεις στις ΔΕΚΟ ζητεί η ΔΡΑΣΗ



Η Δράση απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στην απόλυση όλων των διοικήσεων ΔΕΚΟ που δεν εφάρμοσαν τους νόμους 3833/2010, 3845/2010, 3899/2010, 3986/2010 και 4024/2011 για μειώσεις μισθών, να ζητήσει την ποινική τους δίωξη, να διακόψει σήμερα την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αυτών και να αναζητήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα ποσά που καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους κατά παράβαση του νόμου, αναδρομικά και έντοκα από την ημέρα καταβολής τους.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οποιαδήποτε άλλη «συμβιβαστική» λύση δοθεί, θα αποτελεί προσβολή στα εκατομμύρια δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων και εργαζόμενων και θα είναι άλλο ένα βήμα προς την χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ, η οποία βρίσκεται ήδη προ των πυλών.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου