Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Δείτε ζωντανά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο ~ Live opening ceremony olympic games 2012 london


Αρχίσαμε με το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι. Βλέπουμε προβατάκια, χορταράκια... Το σκηνικό μετατράπηκε σε χυτήρια των Ορκ του Σάρουμαν, έξω από το Όρθανκ.

Γλύψιμο στη βασίλισσα κι εμφανίζεται ο James Bond σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο που τάχα τη μεταφέρει στο στάδιο. Ακολουθούν κάτι παραμύθια για Χάρι Πότερ. Για πολύ ώρα υπάρχουνε κακόγουστες κιτς εναλλαγές τραγουδιών με cd κι ο κόσμος χορεύει σαν σε συναυλία. (Θεέ μου τι βαρεμάρα, δεν περιγράφω άλλο).

ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ... ΜΗΔΕΝ

Όταν δεν διαθέτεις Ιστορία και το μόνο που έχεις προσφέρει στον κόσμο είναι πόλεμοι, αίμα, σκλαβιά και αρπαγή του πολιτισμού των άλλων, είναι αυτονόητο ότι θα καταστρέψεις και αυτήν την υποτιθέμενη γιορτή του Αθλητισμού.

Η όλη διαδικασία μέχρι τώρα είναι μια κακόγουστη (βρετανική) φάρσα. Πρόκειται για έναρξη της Eurovision & όχι Ολυμπιακών αγώνων...







Τι είδαμε...

*από το onsports


Μια τελετή έναρξης που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί, μέχρι το σημείο που ξεκίνησε η παρέλαση των αθλητών, ως η χειρότερη που έχουμε παρακολουθήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με... πρωταγωνίστρια την Κρουέλα ντε Βιλ, από τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, προκάλεσε απογοήτευση, αλλά και γέλιο, αφού οι Αγγλοι που έτσι κι αλλιώς δεν φημίζονται για την ευρηματικότητά τους, παρουσίασαν έναν... κακόγουστο αχταρμά που όμοιό του σπάνια θα ξαναδούμε στο μέλλον...

Σύστημα υγείας, ασθενείς, εργαζόμενοι στο... ΕΣΥ της Αγγλίας, Τζέιμς Μποντ, Κρουέλα και η... Μέρι Πόπινς που τελικά νίκησε τους κακούς και γιάτρεψε τους ασθενείς, μπλεγμένα με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη...

Ένα άκρως βαρετό τελετουργικό από την έναρξή του, το οποίο ξεχώρισε μόνο για τα υψηλού επιπέδου εφέ, αφού σε επίπεδο τεχνολογικής κάλυψης οι Αγγλοι τα πήγαν εξαιρετικά.

Είναι αλήθεια ότι επιστράτευσαν την... αφρόκρεμα της τέχνης τους, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και στον Μίστερ Μπιν, για να... γελάσουμε όλοι με το αστείρευτο βρετανικό χιούμορ. Μια εμφάνιση που δεν είχε διαρρεύσει, σε αντίθεση με εκείνη του Τζέιμς Μποντ και της βασίλισσας Ελισάβετ, που σε σκηνοθετημένο κοινό βίντεο, αναχώρησαν μαζί από το παλάτι και με... ελικόπτερο υποτίθεται ότι έφτασαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και έπεσαν με... αλεξίπτωτο. Οπως και να το κάνουμε, Αγγλοι είναι, πρέπει να τους αναγνωρίσουμε, τουλάχιστον, την προσπάθεια...

Κι όμως το ξεκίνημα της τελετής ήταν αρκετά ελπιδοφόρο. Από το αρχικό βίντεο που έδειξε ως είθισται τοποθεσίες και κουλτούρα της χώρας που διοργανώνει τους αγώνες μέχρι την πανοραμική εικόνα του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου που παρουσίασε μια μικρογραφία της αγγλικής υπαίθρου.

Η αγροτική ζωή έδωσε τη θέση της στη βιομηχανική επανάσταση, τα πράσινα λιβάδια και οι αγροί μετατράπηκαν σε πόλεις και καμινάδες οι αγρότες σε βιομηχανικούς εργάτες.

Μέσα στις βιομηχανίες σφυρηλατήθηκε ένας πυρακτωμένος ολυμπιακός κύκλος που ανέβηκε στον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου για να ενωθεί με τους υπόλοιπους τέσσερις και όλοι μαζί να λάμπουν και να πετούν σπίθες σε μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της τελετής.

Από εκεί και έπειτα όμως ακολούθησε ένας απίστευτος αχταρμάς με χολιγουντιανές αναφορές - προφανώς για να δικαιολογήσει την παρουσία του, βραβευμένου, ωστόσο, σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ.


Από τα μάτια των… ταλαιπωρημένων, βαριεστημένων και σίγουρα δυσάρεστα έκπληκτων θεατών παρέλασαν τα πάντα.



Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Χάρι Πότερ, 101 σκυλιά Δαλματίας, Μέρι Πόπινς, Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων, καλό εναντίον κακού, ακόμα και… θρίλερ μέσω του μουσικού θέματος του εξορκιστή.




Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα μπορούσε να λείπει και αυτή τη φορά είχε μια σπέσιαλ αποστολή: Nα παραλάβει την Βασίλισσα Ελισάβετ, που για χάρη της Μεγάλης Βρετανίας και της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση σε φιλμ, έστω και υποδυόμενη τον εαυτό της και να την οδηγήσει στο Ολυμπιακό Στάδιο απ’ όπου η ίδια και διάσημος πράκτορας… έπεσαν με αλεξίπτωτα υπό τη μουσική υπόκρουση του θέματος των ταινιών Τζέιμς Μποντ.

Στη σκηνή και ο Ρόουαν Ατκινσον, ο πασίγνωστος Μister Bean που έκανε την εμφάνισή του στα πλήκτρα υποκρινόμενος ότι παίζει το μουσικό θέμα από τους «Δρόμους της Φωτιάς» του «δικού» μας Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Σειρά είχε ένα μουσικό αφιέρωμα στον βρετανικό μουσικό κινηματογράφο, σκηνές από την ζωή μιας κλασικής βρετανικής οικογένειας ένα Σάββατο βράδυ.


Μουσικά κομμάτια από σημαντικούς καλλιτέχνες άρχισαν να ακούγονται στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Ερικ Κλάπτον να κάνει την αρχή. Ένα βρετανικό πάρτι όλο το Στάδιο με τις δεκαετίες να εναλλάσσονται και την βρετανική μουσική σκηνή να παρελαύνει μπροστά στα μάτια των θεατών στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και των εκατομμυρίων τηλεθεατών που παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.



Το πάρτι τελείωσε το βρετανικό σπίτι που είχε στηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο απομακρύνθηκε και σειρά πήρε ένα βίντεο με σκηνές από την Λαμπαδηδρομία. Ένα από τα – λίγα – ωραία στοιχεία της τελετής έναρξης που είχε άρωμα Ελλάδας.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή για όσους έφυγαν από τη ζωή, ένα από τα πραγματικά συγκινητικά κομμάτια της τελετής, ενώ λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε και ο περιβόητος – ρόλος – έκπληξης που επιφύλασσαν οι διοργανωτές στον δυσαρεστημένο για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο Βρετανός σούπερ σταρ είχε αναλάβει τον τιμητικό ρόλο της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οδηγώντας ένα ταχύπλοο, με την ποδοσφαιρίστρια Τζέιν Μπέιλι να κρατάει τη Φλόγα διέσχισε κατά μήκος τον Τάμεση για να φτάσει στο χώρο που λίγο αργότερα επρόκειτο να ανάψει ο βωμός με τη Φλόγα που θα φωτίζει για 15 ημέρες τους Αγώνες μεταλαμπαδεύοντας τα ολυμπιακά ιδεώδη.

Στο Στάδιο την ίδια ώρα χορευτές αναπαριστούσαν τον αιώνιο κύκλο ανάμεσα στη ζωή και τα θάνατο ενώ η βρετανική μπάντα έπαιζε ένα ακόμα μουσικό θέμα ταινίας, αυτή τη φορά τον «Τιτανικό».

Το πρώτο μέρος της τελετής ολοκληρώθηκε αφήνοντας ελάχιστα αξιομνημόνευτα πράγματα και ακολούθησε η παρέλαση των αθλητών.

Πρώτη όπως είθισται η ελληνική αποστολή με σημαιοφόρο τον Ολυμπιονίκη του τάε-κβον-ντο Αλέξανδρο Νικολαϊδη και τους υπόλοιπους Ελληνες αθλητές να ακολουθούν με χαμόγελα και αισιοδοξία για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή και με μεγάλη προσδοκία τη διάκριση.

Σιγά σιγά το πολύχρωμο μωσαϊκό των φυλών και αθλητών από τα μέρη της Γης συγκεντρώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, χαιρετώντας τους θεατές που το υποδεχόταν με χειροκροτήματα.

Μια διαδικασία που έμοιαζε με... λύτρωση για θεατές και τηλεθεατές, μια διαδικασία που ξύπνησε το απολύτως, μέχρι εκείνη την ώρα, υποτονικό κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου. Η μεγαλοπρεπής παρέλαση ολοκληρώθηκε με την αποστολή της... οικοδέσποινας, Μεγάλης Βρετανίας και 7 δισεκατομμύρια χαρτάκια, όσα και οι κάτοικοι της Γης, να ανεμίζουν στον αέρα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα, εν μέσω αποθέωσης από τους Αγγλους, για όλα τα μέλη της ομάδας τους, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές, ανάλογη με τη σπουδαιότητα του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη.



Τα μηνύματα και η έναρξη των αγώνων από τη βασίλισσα

Το υποτονικό, ίσως και βαριεστημένο από το πρώτο μέρος της τελετής κοινό ζωντάνεψε με την είσοδο των αθλητών και επευφημούσε τα αγαπημένα αστέρια του αθλητισμού που έβλεπε να παρελαύνουν μπροστά του με τον Γιουσέιν Μπολτ να δέχεται τα περισσότερα χειροκροτήματα και την Βρετανική Ολυμπιακή ομάδα που αποθεώθηκε (αν και η στολή της σχολιάστηκε επίσης έντονα καθώς στα πέτα είχε κάτι σαν… χρυσό αλουμινόχαρτο).

Οι Artistic Monkeys τραγουδούσαν επί σκηνής διασκευές γνωστών τραγουδιών ενώ τα παραδοσιακά περιστέρια της ειρήνης πετούσαν στον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου και τα γνωστά paper boys διέσχιζαν το ολυμπιακό στάδιο έχοντας επίσης φτερά στους ώμους τους.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα των ομιλιών του προέδρου της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

Ο Ζακ Ρογκ είπε: Σε μερικές στιγμές οι Ολυμπιακοί αγώνες θα επιστρέψουν για τρίτη φορά στο Λονδίνο θέτοντας ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία των αγώνων. Ευχαριστούμε Λονδίνο που καλωσορίζεις τον κόσμο σ’ αυτή την ζωντανή κοσμοπολίτικη πόλη για ακόμα μια φορά. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά από πολλούς ανθρώπους για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής καθοδηγούμενη από τον λόρδο Κόε για τη σκληρή και εξαιρετκή δουλειά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας που βοήθησαν να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι αγώνες θα αφήσουν μια διεθνή κληρονομιά πολύ μετά τους Αγώνες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αφοσιωμένους εθελοντές που διέθεσαν την ενέργειά τους και τα χαμόγελο του καλωσορίσματος. Για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή Ιστορία όλες οι ομάδες θα έχουν γυναίκες αθλήτριες. Είναι μια τεράστια ώθηση στη μάχη για την ισότητα των δύο φύλων.

Κατά μία έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε. Αυτή η μεγάλη χώρα που αγαπάει τον αθλητισμό είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως η γενέτειρα των σύγχρονων σπορ. Ηταν εδώ που η ευγενής άμιλλα, το φερ πλέι τέθηκαν για πρώτη φορά. Καθορίστηκαν κανόνες, κανονισμοί. Εδώ για πρώτη φορά τα σπορ χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο εκπαιδευτικό στο σχολικό πρόγραμμα. Η βρετανική προσέγγιση στον αθλητισμό εμπνέεται από τις αρχές του Πιερ ντε Κουμπερτέν και βάζει το πλαίσιο για το σύγχρονο Ολυμπιακό Κίνημα όπως αυτό εκφράστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και αθλήτριες που κέρδισαν μια θέση συμμετοχής σ’ αυτούς τους αγώνες. Θέλω να μοιραστώ μια σκέψη. Το ταλέντο και η αφοσίωσή σας σας έφερε μέχρι εδώ. Εχετε την ευκαιρία να γίνετε Ολυμπιονίκες. Η τιμή αυτή δεν καθορίζεται από τη νίκη σας αλλά από τον τρόπο που αγωνίζεστε. Ο χαρακτήρας μετράει περισσότερο από τα μετάλλια. Απορρίψτε το ντόπινγκ. Σεβαστείτε τους αντιπάλους σας. Θυμηθείτε ότι είστ πρότυπο για την κοινωνία. Αν το κάνετε θα εμπνεύσετε μια γενιά. Οι αγώνες φέρνουν ελπίδες για αρμονία ανάμεσα στα 204 κράτη που μετέχουν.

Aκολούθησε η παρέλαση της Ολυμπιακής Σημαίας που την κρατούσαν μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού όπως ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, ενώ το παρών έδωσε και ο σπουδαίος Μοχάμεντ Αλι.



Η παράδοση της Φλόγας από τον Μπέκαμ και το εντυπωσιακό φινάλε...

Στο μεταξύ έφτασε και ο Ντέιβιν Μπέκαμ με την Τζέιν Μπέιλι με το ταχύπλοο με τη Φλόγα. Tην παρέδωσε σε έναν τους μεγαλύτερους Βρετανούς αθλητές τον κωπηλάτη Σερ Στιβ Ρεντγκρέιβ που την οδήγησε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Η Σάρα Στίβενσον Ολυμπιονίκης του τάε-κβον-ντο διάβασε τον όρκο των αθλητών και ο Μικ Μπάσι ένας από τους κορυφαίους κριτές της πυγμαχίας. Ο Στιβ Ρεντκγκρέιβ εν μέσω αποθέωσης, παρέδωσε τη φλόγα σε έναν νέο αθλητή πλαισιωμένο από άλλους έξι που κράτησαν σταδιακά τη Φλόγα σε μια συμβολική κίνηση για το πέρασμα του Ολυμπισμού από την παλιά στη νέα γενιά. Οι νεαροί αθλητές έκαναν τη δική τους διαδρομή οδηγώντας τη Φλόγα προς το βωμό.

Τους νεαρούς αθλητές περίμεναν σπουδαίοι Βρετανοί αθλητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως ο δεκαθλητής Ντάνλεϊ Τόμσον, Η μία δάδα έγιναν εφτά και οι νεαροί αθλητές τις ύψωσαν μπροστά στους παλιούς και στη συνέχεια με τις 7 ολυμπιακές δάδες άναψαν το βωμό μέσα από ολυμπιακές χοάνες που κείτονταν στο κέντρο του σταδίου και όχι ψηλά όπως στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ολυμπιακές χοάνες, αφού άναψαν υψώθηκαν ταυτόχρονα ψηλά δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα που από μακριά έμοιαζε με ελληνικό κίονα.

Τα πυροτεχνήματα πήραν σειρά μέσα και έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο φωταγωγώντας το Ολυμπιακό Λονδίνο ενώ από τα μάτριξ μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει μεγάλες στιγμές προηγούμενων ολυμπιακών αγώνων. Όμως η τελετή δεν είχε τελειώσει. Σειρά πήρε ο Σερ Πολ Μακ Κάρτνεϊ που κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε γνωστές επιτυχίες των Beatles με το κοινό να τον αποθεώνει












Τουλάχιστον τα Σκόπια τα είχανε ως FYROM & όχι Macedonia...












Τι έγραψαν οι βρετανικές εφημερίδες για αυτήν τη γελοιότητα

Στους Άγγλους πάντως… άρεσε

Ο Τύπος της χώρας υμνεί στα σημερινά του πρωτοσέλιδα την παράσταση που «σκηνοθέτησε» ο Ντάνι Μπόιλ και καθήλωσε (;) για κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.


Daily Telegraph: «Πάμε για το χρυσό».

Guardian: «Νύχτα θαυμάτων».

Daily Express: «Η Βρετανία στα καλύτερά της. Μία χαρούμενη κι ένδοξη εκκίνηση στο Λονδίνο 2012».

Daily Mail: «Έκρηξη! Υπό το βλέμμα δισεκατομμυρίων, το υπερθέαμα των Ολυμπιακών Αγώνων παίρνει ζωή».

Daily Mirror: «Είναι μαγικό! Ο κόσμος ενθουσιάστηκε από το εξαιρετικό show».

Independent: «Το Λονδίνο φωτίζει τον κόσμο».

The Sun: «Χρυσό Θαύμα! Ας αρχίσουν οι αγώνες».

The London Times: «Το ομορφότερο show».

Daily Star: «Το ωραιότερο show της γης».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Howdy this is somewhat оf off topic but I ωas ωanting to κnow іf blogs usе WYSIWΥG editoгѕ or if
you hаve to manuаlly code ωіth HTΜL.
Ι'm starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

My site: increase jump
My website > basketball

Ανώνυμος είπε...

Μy coder is trying to convincе mе to move to .
nеt frоm PHP. I hаve always ԁіslikeԁ the idea bеcause of thе costѕ.
But he's tryiong none the less. I'ѵe been using WоrdPreѕs on а vaгіety οf websites foг about a yеar аnd am worried abοut switching to
another plаtfoгm. I havе heard eхcеllent things about blogengine.
nеt. Iѕ thеre a ωay Ӏ can
impоrt all mу wordpress сontent into it?
Any help would be really appreciаteԁ!

Herе is my blog - ringing in ears treatment

Ανώνυμος είπε...

Hеllo theгe! This is my first νiѕіt
to yоur blog! We are a group of volunteers
anԁ starting a neω initiative in a communitу in the sаme
nісhe. Your blog ρrοviԁed us beneficial information tο work
οn. You have donе a οutstаnding job!


Viѕit mу web site; how to make your own solar panel

Ανώνυμος είπε...

Truly no matter if somеоne doеsn't be aware of after that its up to other users that they will help, so here it happens.

Feel free to visit my web-site; how to get bigger boobs naturally

Ανώνυμος είπε...

Heу I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgеts Ӏ could add
tо my blog that automatically twеet my neωest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Also visit my web blog Hypothyroidism Treatment

Ανώνυμος είπε...

Howԁy! Somеone in mу Mуspace group shаred this sitе wіth us sο Ι cаme to look іt
ovеr. Ι'm definitely enjoying the information. I'm
bookmarking and will be tωeeting this to my followers!
Outstanding blog and fantаstic style and design.


my ωebρage; bigger breasts

Δημοσίευση σχολίου