Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Θεσσαλονίκη: Έλειπε η καρδιά(!) από το πτώμα Γεωργιανού


Το πτώμα του Γεωργιανού λάθρομετανάστη, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στην οδό Κεραμοποιείου, κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής αεροδρομίου. Η κατάστασή του αποδόθηκε στη σφοδρή σύγκρουση που είχε η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός, όπως αναφέρει η μοναδική μαρτυρία που κατέγραψε η τροχαία.

Το μυστήριο όμως άρχισε να δημιουργείται μία ημέρα μετά, όταν διαπιστώθηκε πως από το σώμα του 39χρονου έλειπε η καρδιά του! Παρά τις έρευνες στην περιοχή όπου σημειώθηκε το τροχαίο,...
 η καρδιά δεν βρέθηκε ποτέ. Οι διωκτικές αρχές έδωσαν αμέσως την εξήγηση ότι το σώμα του Γεωργιανού διαμελίστηκε, χωρίς οι αστυνομικοί της τροχαίας ν’ αντιληφθούν την απώλεια, με συνέπεια μία ημέρα μετά να… φαγωθεί από σκυλιά. Ωστόσο, τρομακτικές ιστορίες που έχουν να κάνουν με «αποδείξεις» συμβολαίων θανάτου πέρασαν από το μυαλό αρκετών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Η ταυτότητα του θύματος είναι γεγονός ότι προκάλεσε αμέσως κινητοποίηση στην ασφάλεια, παρότι πρόκειται για ένα τροχαίο δυστύχημα. Ο 39χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν και είχε φυλακιστεί για πλαστογραφία και κλοπές, ενώ ο ρόλος του σε ομάδες Γεωργιανών παρακολουθούνταν διακριτικά από την αστυνομία. Από τις πρώτες ώρες το πρωί της Δευτέρας στο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί των τμημάτων εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, οι οποίοι ύστερα από έρευνα κατέληξαν ότι το τροχαίο ήταν «καθαρό», αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Απέμεινε όμως ν’ απαντήσουν σε ένα ερώτημα, εξαιτίας του οποίου η έρευνα δεν έχει σταματήσει. Πού βρίσκεται ο οδηγός της μοτοσικλέτας;

Οι διωκτικές αρχές κινούνται με βάση τη μαρτυρία ενός βοσκού, σύμφωνα με την οποία μέσα στη νύχτα είδε το δίκυκλο των 600 κυβικών να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός του να το σηκώνει στη μία ρόδα. Ξαφνικά ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε μία κολόνα στην άκρη του δρόμου, ενώ ο συνοδηγός διαμελίστηκε με σύγκρουση και σε δεύτερο στύλο. Παρά τη σφοδρότητα του δυστυχήματος, ο οδηγός της μηχανής σηκώθηκε και έφυγε από το σημείο κουτσαίνοντας, όπως ανέφερε η κατάθεση του βοσκού στην τροχαία.



ΑΚΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως ο οδηγός είναι μέλος των ομάδων που έχει συγκροτήσει η γεωργιανή μαφία στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, σύμφωνα με τα πληροφοριακά δελτία της ασφάλειας, ο 39χρονος νεκρός συνοδηγός παλιότερα ήταν «επιτηρητής» μίας τέτοιας ομάδας που επιδιδόταν κυρίως σε κλοπές και ληστείες. Ένας αετός και ένα αστέρι χαραγμένα στο αριστερό του χέρι υποδεικνύουν ότι ανήκε στην κατηγορία των «βορ», γνωστών στη Ρωσία ως «κλεφτών του νόμου». Το τελευταίο διάστημα όμως, και ειδικά μετά την αποφυλάκισή του το Νοέμβριο του 2010, φαίνεται ότι είχε απομακρυνθεί. «Τον είχαν βγάλει απ’ έξω ή ο ίδιος είχε φύγει, φοβούμενος κάτι άλλο;», διερωτώνται ακόμη αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί με μέλη της γεωργιανής και ρωσικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν ένας εκ των διωκόμενων από την κυβέρνηση της χώρας του, οι αρχές της οποίας έχουν εκδώσει δεκάδες εντάλματα σύλληψης στον κόσμο με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Τα στοιχεία του οδηγού της μοτοσικλέτας αποτελούν μέχρι σήμερα το βασικό κομμάτι του παζλ του «περίεργου» τροχαίου. Ενδεχομένως η εξέταση του πιστολιού που βρέθηκε στο σημείο να οδηγήσει σε συμπεράσματα, ίσως και στην ταυτότητά του, όπως και αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλες ενέργειες. Είναι γεγονός πως έρευνα διενεργείται ειδικά σε κύκλους Γεωργιανών, οι οποίοι εξετάζεται αν την ώρα του δυστυχήματος ήταν σε κοντινό νυχτερινό κέντρο, στο οποίο συχνάζουν ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.


Η κηδεία στη Γεωργία

Το σώμα του 39χρονου Γεωργιανού μετά τη νεκροτομή ταριχεύτηκε και στάλθηκε στη Γεωργία, όπου ζουν οι γονείς του. Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας δεν κατέληξε σε άλλα συμπεράσματα απ’ αυτά των αστυνομικών, παρότι και ο ίδιος ο ιατροδικαστής εντυπωσιάστηκε από την εικόνα. «Ήταν τρομερό το τροχαίο. Από τη βιαιότητα της σύγκρουσης, όλα τα σπλάχνα βγήκαν έξω και ήταν κακοποιημένα», τόνισε ο ιατροδικαστής Σαμουέλ Ντούγκου, χωρίς όμως να γνωρίζει άλλες λεπτομέρειες, καθώς στα τροχαία δυστυχήματα, ακόμη και τέτοιας μορφής, δεν καλούνται ιατροδικαστές για νεκροψία.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι συγγενείς του 39χρονου, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, δεν ζήτησαν να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες του θανάτου του, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, για τους οποίους ζητήθηκαν επιπλέον ιατροδικαστικές εκθέσεις και ενδελεχείς έρευνες. «Ούτε στην κηδεία του θα είναι πολλοί, τους περισσότερους τους ψάχνουν στη Γεωργία», ήταν το δηκτικό σχόλιο αξιωματικού της ασφάλειας.


Του Κώστα Καντούρη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου