Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ακραίοι μουσουλμάνοι ζητούν να κατεδαφιστούν οι Πυραμίδες!


Το γύρο του κόσμου έχει κάνει μια είδηση που ακούγεται συγκλονιστική για τον πολιτισμένο κόσμο, αφού αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ακραίοι μουσουλμάνοι της Αιγύπτου ζητούν από τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να κατεδαφιστούν οι Πυραμίδες και όλες οι παγανιστικές εικόνες του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού!

Όπως αναφέρουν οι New York Times το όλο θέμα ξεκίνησε...
 στις 30 Ιουνίου με ένα άρθρο στο περιοδικό Rose el-Youssef, το οποίο λειτουργούσε ως φερέφωνο του Μουμπάρακ το οποίο μετέδωσε ένα μήνυμα του σεΐχη Αμπντελατίφ αλ-Μαχμούντ, ο οποίος ζητούσε από τον νέο Αιγύπτιο πρόεδρο «να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε ο Σαχάμπι Αμίρ μπιν Αλ-ας και να καταστρέψει τις ειδωλολατρικές πυραμίδες».
Ο Αλ-ας ήταν σύντροφος του Προφήτη Μωάμεθ και κατέκτησε την Αίγυπτο, ωστόσο πολλοί μελετητές του Ισλάμ σημειώνουν ότι η καταστροφή των Πυραμίδων «δεν υπήρξε ούτε ως ιδέα».

Μάλιστα, κάποιος ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία που η επίμαχη φράση του σεΐχη εμφανιζόταν σε άλλο tweet. Ωστόσο ο χρήστης που διαχειρίζεται για λογαριασμό του τον λογαριασμό επιμένει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια ανάρτηση, ενώ ο ίδιος ο σεΐχης Μαχμούντ δεν έχει κάνει δηλώσεις ή σχόλια.

Παρ' όλα αυτά ήταν ήδη αργά...Η είδηση μεταδόθηκε με την ταχύτητα του φωτός σε όλο τον κόσμο και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς υπάρχει ανησυχία ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που πήρε την εξουσία στην Αίγυπτο είναι ακραία ισλαμική οργάνωση με στόχο την πλήρη ισλαμοποίηση της χώρας ακόμη και μέσα από την κατεδάφιση των Πυραμίδων!

Η αγωνία φυσικά δεν ήταν αδικαιολόγητη αφού δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που ακραίοι ισλαμιστές κατέστρεψαν αρχαία μνημεία στο Τιμπουκτού καθώς και η καταστροφή των τεράστιων αγαλμάτων του Βούδα το 2001 από τους Ταλιμπάν.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι τρελοί. Είναι φτηνές κατασκευασμένες ιστορίες για να κάνουν ζημιά στην Αίγπτο» δήλωσε αρκετά ενοχλημένος ο Αμπντέλ Χαντίμ Νουρ Ελ-ντίν, αιγυπτιολόγος καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

H ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού οι Σαλαφήδες, σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές της Αιγύπτου, επανήλθαν. Οι Σαλαφήδες απέκτησαν αξιοσημείωτη πολιτική δύναμη κατά της διάρκεια της «Άνοιξης» με τον υποψήφιό του να συγκεντρώνει 25% στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών. Στη συνέχεια υποστήριξαν τον Μορσί και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα σεϊχη τους, τον Αμπντέλ Μονέιμ ελ Σαχάτ, το πρόβλημα με τις αρχαιότητες της Αιγύπτου ήταν απλώς θεολογικό και πρότεινε μια κατ' αυτόν «συμβιβαστική λύση» - να καλυφθούν οι αρχαίοι θεοί με κερί, πάνω στο οποίο θα χαραχθούν οι μορφές τους, οπότε και ορατοί θα είναι για τους τουρίστες και θα συμφωνούν με τη στενή ερμηνεία του Κορανίου!

Ωστόσο επισήμως το κόμμα χαρακτηρίζει «ανοησίες» και «άνευ περιεχομένου» τέτοιες φήμες και αποδίδει το γεγονός σε μια συντονισμένη επίθεση που στόχο έχει «να δείξει τους Ισλαμιστές σαν αποδιοπομπαίους τράφγους και να τρομοκρατήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη».

Τελικά το θέμα έγινε παγκοσμίως γνωστό όταν ακόμη και ο Τζόελ Μπρίκλευ του Newsday και επί χρόνια ανταποκριτής των New York Times έκανε μνεία στο γεγονός λέγοντας πως ο Μόρσι δεν έχει πάρει θέση.

Η απάντηση από την αιγυπτιακή Προεδρία ήταν άμεση και ο εκπρόσωπος δήλωσε πως «ο πρόεδρος δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι που δεν έχει συμβεί.

«Οι Πυραμίδες ήταν και είναι ασφαλείς», κατέληξε με νόημα.

pinnokio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου