Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ρατσιστής από τη Γεωργία δολοφόνησε την 69χρονη Ελληνίδα


Είχε αποφυλακιστεί δύο μήνες νωρίτερα. Ένοχη η Πολιτεία που ψήφισε το νόμο για την "αποσυμφόρηση των φυλακών" και βγαίνουν έξω τα επικίνδυνα σαδιστικά καθάρματα που μπούκαραν στην Ελλάδα.

‘Ένας 26χρονος γιγαντόσωμος Γεωργιανός με χαρακτηριστικά Ρώσου που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Μάρτιο εκμεταλλευόμενος το γράμμα του νόμου, είναι ο άνθρωπος που στις 10 Ιουλίου, δολοφόνησε εν ψυχρώ την 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη στο σπίτι της στη Φιλοθέη για να της αρπάξει λίγα ευρώ.


«Την είδα ξαφνικά μπροστά μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο παρά μόνο να τη χτυπήσω» είπε με απόλυτη κυνικότητα στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ο δράστης. Είναι το ίδιο πρόσωπο που στις 30 Μαίου, εισέβαλλε σε διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Ηλιούπολη και έστειλέ με τις γροθιές του στην εντατική δύο ηλικιωμένους και έναν εργάτη. Και πάλι για να τους αρπάξει το ρευστό και αντικείμενα που είχαν στο σπίτι τους…

Ο Γεωργιανός που οι αστυνομικοί τον βαφτίζουν «μοναχικό λύκο» με ιδιαίτερα κτηνώδη ένστικτα ζούσε χρόνια στην Ελλάδα και τριγυρνούσε στα κακόφημα δρομάκια του κέντρου ληστεύοντας σπίτια και περαστικούς. Για αυτό το λόγο είχε συλληφθεί και μετά από μερικούς μήνες στη «στενή» αποφυλακίστηκε πριν μερικούς μήνες.


Ο Γεωργιανός που βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας ξεκίνησε με κλοπές και ναρκωτικά. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το περίεργο είναι ότι ενώ φυλακίστηκε όταν εξέτισε την ποινή του κανείς δεν ... σκέφτηκε να τον απελάσει και έτσι λίγο μετά εξελίχθηκε σε στυγερό δολοφόνο.

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του, 30 Μαϊου έδωσε τα πρώτα... δείγματα.

Εισέβαλε σε ένα σπίτι στην Ηλιούπολη όπου πρώτα ξυλοφόρτωσε άγρια έναν εργάτη που τυχαία βρισκόταν εκεί για εργασίες στο σπίτι και στη συνέχεια επιτέθηκε και χτύπησε και το ηλικιωμένο ζευγάρι ενοίκων. Άρπαξε ό,τι πολύτιμο υπήρχε και εξαφανίστηκε.

Μάλλον από θαύμα σε αυτή την περίπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα...

Θεωρήθηκε μια ακόμη... απλή εισβολή; Υποβαθμίστηκε το περιστατικό;

Το βράδυ της 10ης Ιουλίου, τριγυρνούσε στα στενά της Φιλοθέης ψάχνοντας απεγνωσμένα ένα σπίτι να μπουκάρει και να αρπάξει χρήματα. Η διώροφη κατοικία της οδού Αγίας Φιλοθέης 17, που ανήκει στο γνωστό επιχειρηματία Καρποδίνη που δραστηριοποιείται στο χώρο των ξενοδοχείων και τον κατασκευών, του «γυάλισε». «Επέλεγε τυχαία τους στόχους με βάσει την προσβασιμότητα τους…», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας. Έτσι, παραβίασε την πόρτα του υπογείου και ανέβηκε στο ισόγειο, όταν βρήκε μπροστά του στην 69χρονη Αγγελική Καρποδίνη. Πριν η γυναίκα προλάβει να αντιδράσει, ο Γεωργιανός όρμησε πάνω της και με απίστευτη μανία την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια άρπαξε ο,τι βρήκε μπροστά του και εξαφανίστηκε. Την άτυχη γυναίκα βρήκε λίγη ώρα αργότερα ο σύζυγος της πεσμένη στο πάτωμα, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής που έφθασαν στο σημείο, βρήκαν παντού αποτυπώματα. Ο Γεωργιανός που ήταν και χρήστης ναρκωτικών ουσιών δε φόραγε γάντια και έτσι είχε αφήσει παντού το στίγμα του. Οι αστυνομικοί, μέσα σε λίγη ώρα είχαν ταυτοποιήσει και γνώριζαν ποιος είναι ο δράστης όμως δεν μπορούσαν να τον βρουν πουθενά.

Ομάδες αστυνομικών, γυρνούσαν στην περιοχή της Ομόνοιας και τον έψαχναν όμως ο δολοφόνος αν και ήταν γνωστός, φρόντιζε να κινείται προσεκτικά και να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Ώσπου χθες, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών τον εντόπισαν στο τέρμα της οδού Πατησίων και αφού του πέρασαν χειροπέδες τον οδήγησαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΙΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙΣΗΣ ΑΓΓ. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ

Η αστυνομία έκανε πολύ καλά την δουλειά της .


Τους οφείλουμε τα θερμά συγχαρητήρια. Η πολιτική εξουσία όμως δε διαθέτει την απαραίτητη βούληση να καθαρίσει το πρόβλημα της εγκληματικότητος, ιδίως αυτής της αδέσποτης και εισαγόμενης εγκληματικότητος κι εξελίσσεται η ιδία σε απειλή κατά της ασφάλειας των πολιτών.

Θα διαβάσατε ότι ο δολοφόνος της συζύγου μου Αγγελικής, προ διμήνου, βγήκε από την φυλακή και διέπραξε τουλάχιστον αυτό το έγκλημα και την επίθεση στη Ηλιούπολη με παρ’ ολίγον τρεις νεκρούς. Πάντοτε με στόχο τη ληστεία.

Πιθανολογώ μετά βεβαιότητος ότι στο διάστημα αυτό έχει διαπράξει και άλλα κακουργήματα.

Ο «Μοναχικός λύκος», όπως τον αποκαλούν, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της απειλής για όλους τους πολίτες.

Χθες εμείς, σήμερα-αύριο εσείς και ίσως ξανά εμείς!

Τι θα γίνει όμως με τους άλλους λύκους, τους δεσποτικούς λύκους, αυτούς που επιτρέπουν ομαδικά και με τόση απάθεια και ελαφρότητα αυτήν την εγκληματική ανακύκλωση;

Και ποια θα είναι η ποινή του εγκληματία και η τύχη της έκτισής της;

Διότι ασφαλώς θα έχουμε και τρίτο γύρο εγκλήματος του «μοναχικού λύκου». Αν αυτός είναι ο δεύτερος γύρος του.

Τη λύση του προβλήματος την γνωρίζουμε όλοι. Πότε όμως θα την μάθουν και κυρίως πότε θα την εφαρμόσουν αυτοί οι δεσποτικοί λύκοι της ζωής μας;

Πότε άραγε θα υπάρξει και ο δικός μας Guliani;

Βασίλειος Καρποδίνης








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου