Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Wellcome to Hell Πατριάρχη +Βίντεο


Γυμνόστηθη υποδοχή για τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο

Απρόσμενη υποδοχή επιφύλασσε στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στο αεροδρόμιο Κιέβου όπου κατέφθασε πριν λίγες ώρες, μια γυμνόστηθη γυναίκα μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης Femen η οποία προσπάθησε να του επιτεθεί. Φορώντας μόνο...
 το τζιν της και έχοντας γραμμένη στην γυμνή της πλάτη τη φράση «Kill Kirill» φώναζε συνθήματα εναντίον του Πατριάρχη, όπως «Κύριλλε, φύγε από εδώ, πήγαινε στην κόλαση», πριν την σταματήσουν οι άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου κι ένας ιερέας. Σύμφωνα με τον ρωσικό και ουκρανικό Τύπο η γυναίκα είναι η Γιάνα Ζντάνοβα, που στο παρελθόν μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης έχει διαδηλώσει μεταξύ άλλων και για την φυλάκιση της πρώην Ουκρανής πρωθυπουργού και «πορτοκαλί» επαναστάτριας Γιούλια Τιμοσένκο.

Εντυπωσιακή ήταν ωστόσο η στωική αντίδραση του Κύριλλου ο οποίος συνέχισε την πορεία του ανάμεσα στους ιερείς που τον περίμεναν ευλογώντας τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια η νεαρή συνελήφθη, πρόκειται να δικαστεί και ενδέχεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή ολιγοήμερη φυλάκιση. Σχετικά πάντως με την γυμνόστηθη «επίθεση» της Ζντάνοβα εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι δε θα κατατεθεί μήνυση εναντίον της, συμπληρώνοντας ότι «αν τοποθετήσουμε έναν αστυνομικό δίπλα από κάθε αμαρτία τότε πώς θα γίνει η ζωή μας;».

Το περιστατικό έφερε ξανά στην επιφάνεια την άδικη κράτηση τριών μελών του ρωσικού μουσικού γκρουπ «Pussy Riot» που τραγούδησε τραγούδια εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στο εσωτερικό εκκλησίας. Μάλιστα ο Πατριάρχης Κύριλλος είχε κληθεί από την υπεράσπιση των τριών νεαρών ως μάρτυρας στη δίκη μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αίτημα που όπως αναμενόταν απορρίφθηκε.

 
Π.Θ.
 








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου