Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Η ρατσιστική επίθεση της ημέρας + Λάθρο-news today


Αλβανός ληστής χτύπησε τη γριούλα και την κόρη της
Λάθρο στη Ρόδο ζητούσε λύτρα για κλοπιμαία που... δεν είχε!
Ρατσιστής Αλβανός χτύπησε μέσα στην εκκλησία 65χρονη
Δολοφόνοι επιτέθηκαν στο γιο του, τους πυροβόλησε &...
Αλλοδαπός πατριός βίασε & άφησε έγκυο την 16χρονη κορη του
Γύφτοι "απαλλοτριώνουν" την Αμφίκλεια
Αλβανός με ναρκωτικά στη Ρόδο
2 Λάθρο-νίντζα με σπαθιά μπούκαραν σε σπίτι, αλλά...
Οι Πασόκοι απαγωγείς από το Καζακστάν ζητούσαν 5 εκατ. ευρώ!
Αλλοδαπός μαχαίρωσε την φίλη του και βούτηξε στο κενό
Λαθρο-κλέφτες δεν λογάριαζαν ούτε... την αστυνομία
Γεωργιανός ξάφριζε λουόμενους στη Βάρκιζα
Αλβανοί γέμισαν με ηρωίνη την Ελλάδα
Ινδοί έφερναν ταχυδρομικώς ναρκωτικά χάπια
Γύφτοι στη Βοιωτία κλέβουν, κλέβουν, κλέβουν...
Αλβανοί κυκλοφορούσαν με πλαστά ευρώ στη Λάρισα
Ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικά στην Κοζάνη
Άρπαζαν τσάντες και αλυσίδες από τους λαιμούς
Γύφτοι στη Χαλκίδα με ηρωίνη, κοκαΐνη κλπ...
Αλβανος & Αιγύπτιος δολοφόνησαν άλλον λαθρομετανάστη
Αναζητούνται 2 μαύροι λαθρομετανάστες στη Ρόδο
Πακιστανός βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στη 15χρονη
Ρωσοτσετσένος δολοφόνησε με μαχαίρι 46χρονο στη Νεάπολη
Λάθρο ρημάζαν τον ΟΣΕ στον Αξιό Θεσσαλονίκης
Γύφτος ήθελε να δολοφονήσει ηλικιωμένο χτυπώντας τον με φορτηγό
Ρατσιστική επίθεση στα Γιαννιτσά
Παρανοϊκός ρατσιστής Αιγύπτιος έσκισε το λαιμό ενός Έλληνα με γυαλί!
Αλβανοί συνεχίζουν το αγαπημένο τους σπορ
Αλγερινός κλέψει-κλέψει
Αλβανοί σφάχτηκαν μεταξύ τους στη Βάρδα
Γύφτοι έκαναν… «σαφάρι» για μπαταρίες αυτοκινήτων!
Βούλγαρος ήρθε Ελλάντα για ληστείες
Αλβανοί ρατσιστές χτυπάνε τους τουρίστες στα νησιά
Γυφτάκια ορμάνε με μίσος στους ηλικιωμένους
Αγέλη γύφτων έδειρε νεαρό Έλληνα
Γύφτοι πήγανε να κλέψουνε ζώα, αλλά...
Ενέδρα 50 γύφτων σε φορτηγά
Ρε Βούλγαροι θα συγκρουστούν τα τρένα
Οι Αλβανοί γεννιούνται κλέφτες ή γίνονται μετά;

 
 

 
Ο Αλβανός ληστής χτύπησε τη γριούλα και την κόρη της

Δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει αλύπητα δυο γυναίκες, η μια μάλιστα ηλικιωμένη, ο 35χρονος Αλβανός ληστής ο οποίος μπήκε σε ένα σπίτι στα Γιάννενα για να κλέψει! Ωστόσο, μάνα και κόρη αντιστάθηκαν σθεναρά και τον έτρεψαν άπρακτο σε φυγή με αποτέλεσμα την σύλληψή του.

Ο «νταής» αλλοδαπός εισέβαλε στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας πιστεύοντας ότι θα είχε εύκολο έργο. Όταν, όμως, εκείνη τον είδε μπροστά της, έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Ο κακοποιός πανικοβλήθηκε και άρχισε να χτυπά τη γριούλα για να την κάνει να σωπάσει, ωστόσο εκείνη δεν σταμάτησε! Τις φωνές της άκουσε η κόρη της που κατοικεί σε άλλο διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο και έτρεξε να την βοηθήσει. Όμως, βρέθηκε και αυτή πρόσωπο με πρόσωπο με τον κακοποιό που της επιτέθηκε και άρχισε να την γρονθοκοπεί!

Ο δράστης κατάλαβε ότι ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του και το έβαλε στα πόδια χωρίς να αρπάξει κάτι από το σπίτι. Σε μικρή απόσταση, τον εντόπισαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας Ιωαννίνων που είχαν ειδοποιηθεί για τη ληστεία, τον συνέλαβαν και ήδη ανακρίνεται για να εξακριβωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες ληστείες ή κλοπές.


 
Λάθρο στη Ρόδο ζητούσε λύτρα για κλοπιμαία που δεν… είχε!

Δεν πίστευε στα αυτιά του ο 33χρονος ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου που είχε γίνει στόχος διάρρηξης στην πόλη της Ρόδου, όταν άκουσε έναν άγνωστο που μιλούσε σπαστά ελληνικά να του ζητάει… λύτρα ύψους 600 ευρώ για να μεσολαβήσει (!) να του επιστραφούν όσα του είχαν κλέψει!

Ο ιδιοκτήτης έκανε ότι συμφώνησε και έκλεισε ραντεβού με τον… μεσολαβητή την πλατεία Συντριβανίου στην παλιά πόλη της Ρόδου. Κοντά του, όμως, βρίσκονταν αστυνομικοί της Ασφαλείας οι οποίοι συνέλαβαν αμέσως τον 29χρονο Παλαιστίνιο μόλις εμφανίστηκε. Τα κλοπιμαία, όμως, δεν τα είχε μαζί του και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ποιος είχε διαρρήξει το αυτοκίνητο!
Αντίθετα, είχε πάνω του 3.130 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ρολόι χειρός, των οποίων η προέλευση ερευνάται και εκτιμάται ότι είναι κλεμμένα. Ο αλλοδαπός ανακρίνεται για να εξακριβωθεί σε πόσες και ποιες κλοπές εμπλέκεται και για να αποκαλύψει τους συνεργούς του, ενώ παράλληλα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που του άσκησε δίωξη για κλοπή και απάτη.




Ρατσιστής Αλβανός χτύπησε μέσα στην εκκλησία 65χρονη

Ούτε την ηλικία της νεωκόρου που τον έπιασε στα πράσα να παραβιάζει το παγκάρι της εκκλησίας δεν σεβάστηκε ο αλλοδαπός ιερόσυλος που χτύπησε στην Ημαθία! Για να αποφύγει τη σύλληψη, δεν δίστασε να χτυπήσει την ηλικιωμένη γυναίκα και να το βάλει στα πόδια!

Η 65χρονη γυναίκα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εισβολέα όταν πήγε να καθαρίσει την εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Κουμαριά Ημαθίας. Ο 36χρονος Αλβανός είχε ήδη διαρρήξει το παγκάρι και βρισκόταν στο χώρο του ιερού, όπου είχε ανοίξει τα ερμάρια και ερευνούσε για πολύτιμα εκκλησιαστικά είδη! Μόλις η νεωκόρος έβαλε τις φωνές, δέχθηκε την επίθεση του δράστη που τη χτύπησε στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, με τα κέρματα από το παγκάρι να κουδουνίζουν στις τσέπες του!

Ωστόσο, δεν πήγε μακριά… Άνδρες της Ασφαλείας Βέροιας που ειδοποιήθηκαν για την επίθεση σε βάρος της νεωκόρου τον εντόπισαν λίγο αργότερα, τον συνέλαβαν και βρήκαν πάνω του τα κλεμμένα χρήματα που επιστράφηκαν στο ναό. Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.



Δολοφόνοι επιτέθηκαν στο γιο του, τους πυροβόλησε & τώρα...

Υπερασπίστηκε τη ζωή του παιδιού του πυροβολώντας τους αλλοδαπούς που απειλούσαν να τον σκοτώσουν και βρέθηκε… κατηγορούμενος ένας πατέρας στην Αργολίδα! Η Αστυνομία τον αναζητά παντού για να τον συλλάβει με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Ο 60χρονος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του στην περιοχή Θερμησία της Αργολίδας, όταν είδε ξαφνικά να εισβάλλουν αγριεμένοι δυο αλλοδαποί από τη Νέα Γουινέα και να διαπληκτίζονται με τον 24χρονο γιο του τον οποίο απείλησαν. Ξαφνικά, οι εισβολείς όρμησαν εναντίον του νεαρού και τον χτύπησαν με μια πέτρα! Ο κίνδυνος που αντιμετώπιζε το παιδί του, έκανε τον πατέρα να «θολώσει»…

Χωρίς να το πολυσκεφτεί, άρπαξε μια κυνηγητική καραμπίνα και πυροβόλησε τους δυο αλλοδαπούς, τραυματίζοντάς τους στα πόδια! Αμέσως μετά, έσπευσε να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση για να αποφύγει τη σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ ο γιος του ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του. Στο σπίτι έφτασε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τους τραυματίες και τους μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.




Αλλοδαπός πατριός βίασε & άφησε έγκυο την 16χρονη κορη του

Μια απίστευτη κτηνωδία συγκλονίζει το παγκύπριο. 16χρονη υπέστη βιασμό από τον αλλοδαπό πατριό της, με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε ενώ στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα του θύματος και η μικρή αδελφή της.

Σύμφωνα με την καταγγελεία, η μητέρα έπεισε την κόρη να μην καταγγείλει την υπόθεση. Στη συνέχεια, η μητέρα συμφιλιώθηκε με τον φερόμενο ως βιαστή της κόρης της

H κτηνωδία σε βάρος της 16χρονης μαθήτριας από τον αλλοδαπό πατριό της, ανοίγει αυλαία σε ένα δράμα που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Η νεαρή μετά τον εφιάλτη που πέρασε στα χέρια του αλλοδαπού πατριού της και τον άγριο βιασμό της, έμεινε έγκυος το παιδί του.

Ο Γολγοθάς της Κύπριας μικρής, σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία, άρχισε πριν ένα μήνα όταν τσακώθηκε με τον πατέρα της και μετέβη στο σπίτι της μητέρα της.


Το πρώτο βράδυ η 16χρονη ξάπλωσε για ύπνο με την μικρότερη αδελφή της.

Σε κάποια στιγμή ο πατριός της μετέβη στο δωμάτιο των δυο κοριτσιών πήρε την μικρή αδελφή της 16χρονης και αφού την μετέφερε σε άλλο δωμάτιο επέστρεψε και ξάπλωσε στο κρεβάτι, δίπλα στο κοριτσάκι. Η ανήλικη που αντιλήφθηκε τις άρρωστες ορέξεις του πατρίου άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα να ακούσει η μητέρα της και να μεταβεί στο δωμάτιο.

Το κτήνος επέστρεψε στο υπνοδωμάτιο του, ακολούθως, όμως, μετέβη για δεύτερη φορά στο δωμάτιο της μικρής, η οποία και πάλι τον αντιλήφθηκε και φώναξε τη μητέρα της σε βοήθεια. Ο αδίστακτος βιαστής όμως δεν έλεγε να βγάλει από το μυαλό του το άρρωστο σχέδιο του και έτσι μόλις κοιμήθηκε η σύζυγος του, επέστρεψε για τρίτη φορά στο δωμάτιο της 16χρονης.

Της επιτέθηκε, της έκλεισε το στόμα με κολλητική ταινία και ήρθε σε συνουσία μαζί της παρά τη θέληση της. Με το που ξημέρωσε η ανήλικη ενημέρωσε την μητέρα της η οποία έδιωξε από το σπίτι τον αλλοδαπό αλλά έπεισε την κόρη της να μην καταγγείλουν την υπόθεση στην αστυνομία. Λίγες μέρες αργότερα η μητέρα της ανήλικης και το κτήνος συμφιλιώθηκαν και συνέχισαν την συμβίωση τους.

Την περασμένη Τρίτη η 16χρονη διαπίστωσε πρόβλημα με την έμμηνο ρηση της και εκμυστηρεύτηκε στο πατέρα της το Γολγοθά που βίωσε και βιώνει τονίζοντας του, πως δεν είχε με κανένα άλλο πρόσωπο σεξουαλική επαφή.
Πατέρας και κόρη επισκέφθηκαν ιδιώτη γυναικολόγο ο οποίος διαπίστωσε πως η μαθήτρια βρίσκεται στην 6η με 7η βδομάδα κύησης. Ακολούθως η μικρή στην παρουσία λειτουργού του γραφείου ευημερίας εξετάσθηκε από ιατροδικαστή και κυβερνητικό ιατρό. Εναντίον του κτήνους και της μητέρας της μαθήτριας εξεδώθηκαν εντάλματα σύλληψης. Και οι δύο συνεληφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου το οποίο διέταξε 8ήμερη κράτησή τους.



Γύφτοι "απαλλοτριώνουν" την Αμφίκλεια

Συνελήφθησαν, χθες (29-07-2012) το μεσημέρι στη Δρυμαία Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, τρεις (3) ημεδαποί VROMA , ηλικίας 43, 38 και 36 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στις εγκαταστάσεις του Γεωργικού Συνεταιρισμού Αμφίκλειας, πλησίον διασταύρωσης Δρυμαίας και έκοψαν το λουκέτο της πόρτας εισόδου, με σκοπό την διάπραξη κλοπής.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό από υπάλληλο του Συνεταιρισμού, κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν τους δράστες, πλην όμως αυτοί εισήλθαν στο όχημά τους και αναπτύσσοντας ταχύτητα προσπάθησαν να διαφύγουν .

Κατά την προσπάθεια διαφυγής το όχημα των δραστών εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί εντός αγροτικού δρόμου και οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα των δραστών, διαπιστώθηκε ότι ήταν έμφορτο με μεγάλο αριθμό μεταλλικών αντικειμένων, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα το πρωί από αποθήκη, ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, στην περιοχή της Αμφίκλειας.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. Φ. αυτοκίνητο των δραστών καθώς και τα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.



Αλβανός με ναρκωτικά στη Ρόδο

Συνελήφθη σήμερα (30.07.2012) στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς να έχει στην κατοχή του και να μεταφέρει πέντε συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους πέντε (5) κιλών και οκτακοσίων ογδόντα (880) γραμμάριων.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, ο 23χρονος μετέφερε την κάνναβη, σήμερα, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Ρόδο, προκειμένου να βρει αγοραστές που θα την διέθεταν σε τοξικομανείς του νησιού.

Η ναρκωτική ουσία μαζί με δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του 23χρονου κατασχεθήκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.




2 Λάθρο-νίντζα με σπαθιά μπούκαραν σε σπίτι, αλλά...

«Σκούρα» τα βρήκαν οι δύο αλλοδαποί που εισέβαλαν κραδαίνοντας… σπαθιά (!) στο σπίτι ενός 58χρονου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής με σκοπό να τον ληστέψουν! Ο ιδιοκτήτης αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» και κατάφερε να τους θέσει εκτός μάχης!

Οι δυο Βούλγαροι… ξιφομάχοι ηλικίας 41 και 46 χρόνων έφτασαν έξω από το σπίτι του θύματός τους με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα συνεργός τους, η οποία τους περίμενε να επιστρέψουν αλλά φρόντισε να φύγει όταν κατάλαβε ότι η «δουλειά» είχε στραβώσει! Οι φωνές του ιδιοκτήτη και οι… κραυγές πόνου των συνεργών της, της έδωσαν να καταλάβει ότι έπρεπε να εξαφανιστεί!

Ο 58χρονος δεν πτοήθηκε στη θέα των σπαθιών με τα οποία τον απείλησαν οι δράστες, όταν τους τσάκωσε να ψάχνουν για χρήματα και τιμαλφή στο σπίτι. Όρμησε εναντίον τους, τους έκανε… ασήκωτους από το ξύλο και μάλιστα τους έδεσε σαν… σαλάμια για να τους παραδώσει στους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου που έφτασαν λίγο αργότερα. Πάνω στους δυο αλλοδαπούς βρέθηκαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα η προέλευση των οποίων ερευνάται. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν την συνεργό τους.



Οι Πασόκοι απαγωγείς από το Καζακστάν ζητούσαν 5 εκατ. ευρώ!

Συνελήφθησαν τρία άτομα που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της απαγωγής, μεταξύ των οποίων και ένας 41χρονος υπήκοος Ρωσίας ως ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δράστες ζητούσαν από την οικογένεια να τους καταβληθούν (5.000.000) ευρώ για την απελευθέρωσή τους.

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, υπόθεση απαγωγής τριμελούς οικογένειας υπηκόων Ρωσίας, 51, 43 (γυναίκα) και 17 ετών, που έγινε την 27.07.2012 στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, με σκοπό την καταβολή λύτρων.

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ρωσίας 37 και 41 ετών και ένας υπήκοος Καζακστάν 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή και ληστεία κατά συναυτουργία.
Αρχικά, την 27.07.2012 ο 41χρονος δράστης αφού παρέλαβε από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό τον 51χρονο υπήκοο Ρωσίας, προκειμένου να τον μεταφέρει σε ξενοδοχείο στα Νέα Μουδανιά, τελικά τον μετέφερε σε σπίτι σε οικισμό στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής, όπου του πρόσφερε καφέ και νερό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τον κοίμισε.

Ακολούθως απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, ο 41χρονος έπεισε διαδοχικά την 43χρονη σύζυγο και τον 17χρονο υιό του 51χρονου να τον ακολουθήσουν και τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο προαναφερόμενο σπίτι, που βρισκόταν ήδη ο 51χρονος όπου τους πρόσφερε χυμό στο οποίο είχε υπνωτικό και στη συνέχεια με ένεση τους κοίμισε.

Την επόμενη ημέρα (28.07.2012) ο ανωτέρω δράστης ζήτησε από τον 51χρονο να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των (5.000.000) ευρώ ως λύτρα για να τους απελευθερώσει, ενώ ήδη τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες εξαναγκάζοντας τον 51χρονο να του φανερώσει τον κωδικό pin για μία από αυτές.

Στη συνέχεια, οι απαχθέντες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 41χρονου δράστη και την απροσεξία 35χρονου, που τους επιτηρούσε, κατάφεραν να ελευθερωθούν και να ενημερώσουν τις Αστυνομικές Αρχές.

Κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών συνελήφθησαν την 29.07.2012 και οι τρεις δράστες που ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απαγωγής.

Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(5) κινητά τηλέφωνα,

το χρηματικό ποσό των (205) ευρώ και (61.300) ρουβλίων και

μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών ουσιών σε υγρή και στερεά μορφή (χάπια) αγνώστου δραστικής ουσίας, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Επίσης, από υπάλληλο αεροπορικής εταιρείας βρέθηκαν σε χώρο του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» διάφορα προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των (100.000) ρουβλίων, που ανήκουν στους παθόντες.
Τις αστυνομικές έρευνες διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής.




Αλλοδαπός μαχαίρωσε την φίλη του και βούτηξε στο κενό

Σε τραγωδία κατέληξε, τα ξημερώματα, επεισόδιο μεταξύ 24χρονου ομογενή Ρωσοτσετσένου από το Καζακστάν και της 25χρονης Ρωσίδας φίλης του, που συζούσαν σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Ιθάκης, στην Καλλιθέα.
Για προσωπικούς λόγους, πάνω σε καβγά, ο άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι στον λαιμό τη φίλη του και ύστερα έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Έως στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία, ή αν ο 24χρονος πήδηξε στην προσπάθεια του να προλάβει την κοπέλα, η οποία στο μεταξύ είχε καταφέρει να διαφύγει αιμόφυρτη και να τρέξει στην είσοδο της πολυκατοικίας για να γλυτώσει.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, παρά την πτώση του από τον 5ο όροφο, ήταν ζωντανός όταν έφτασαν οι άνδρες της Αστυνομίας, που ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες, και άφησε την τελευταία του πνοή στο περιπολικό, όπου επιχείρησαν να τον βάλουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος ομογενής Ρωσοτσετσένος ήταν σεσημασμένος για ναρκωτικά και πριν το επεισόδιο είχε κάνει χρήση κοκαϊνης. Η κοπέλα διακομίστηκε και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.



Λαθρο-κλέφτες δεν λογάριαζαν ούτε... την αστυνομία

Μπροστά στα μάτια της αστυνομίας προσπάθησαν τρείς δράστες να διαρρήξουν ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Έλλη, της Ρόδου.

Η περιπολία της Ασφάλειας που είχε σταθμέυσει λίγα μέτρα παρακάτω απο το σημείο του συμβάντος, συνέλαβε τους δράστες, έναν 29χρονο Αλγερινό, έναν 32χρονο Παλαιστίνιο και έναν 18χρονο Γάλλο, στην κατοχή των οποίων βρεθήκαν αρκετά χρήματα, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές. Κάποια από αυτά αναγνωρίστηκαν από τους δικαιούχους και τους αποδόθηκαν, ενώ αναζητούνται οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων.

Οι τρεις αλλοδαποί ομολόγησαν ότι είχαν διαρρήξει ακόμη ένα ανασφάλιστο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πόλη της Ρόδου και είχαν αρπάξει χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ είχαν κλέψει και το τσαντάκι ενός περαστικού στην περιοχή του Ενυδρείου με χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου τους άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους συνεχίζεται.




Γεωργιανός ξάφριζε λουόμενους στην Βάρκιζα


Βραδινές ώρες της 29-7-2012 συνελήφθη στην Βάρη Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Βάρης ένας 51χρονος αλλοδαπός Γεωργιανής καταγωγής, ο οποίος λίγο πριν σε παραλία της Βάρκιζας, είχε αφαιρέσει από ημεδαπό λουόμενο, τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ.


Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς αλλοδαπός το τελευταίο δίμηνο, έχει διαπράξει δεκαεπτά (17) κλοπές από λουόμενους, σε παραλίες στην περιοχή της Βάρκιζας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αλβανοί γέμισαν με ηρωίνη την Ελλάδα

1.Χθες (30-7-2012) το απόγευμα συνελήφθησαν στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, άνδρας ηλικίας 36 και γυναίκα ηλικίας 28 ετών (σύζυγοι), για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για ζευγάρι, που διακινεί ποσότητες ηρωίνης, προμηθεύοντας άλλους μικροεμπόρους, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητα Ηρωίνης βάρους –4.394- γραμ.
Το χρηματικό ποσό των –13.910- ευρώ.
Μία –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Πέντε –5- κινητά τηλέφωνα.
Δυο –2- Ι.Χ.Ε. αυτ-τα και μια –1- μοτ-τα.
Δέκα –10- φύλλα με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αφορούσαν αγοραπωλησίες ηρωίνης.

2.- Χθες (30-7-2012) το απόγευμα, συνελήφθη στον χώρο αναμονής επιβατών του σταθμού ΚΤΕΛ Κηφισού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 44 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπό, που επίκειται να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών από την Αθήνα στο Γύθειο, εντόπισαν αυτόν στον χώρο αναμονής επιβατών του σταθμού ΚΤΕΛ Κηφισού και τον συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν:

Ποσότητα Ηρωίνης βάρους –250- γραμ.
Ποσότητα Ακατέργαστης Κάνναβης βάρους –460- γραμ.
Ποσότητα Κοκαΐνης βάρους –16- γραμ.
Το χρηματικό ποσό των –50- ευρώ
Ένα –1- κινητό τηλέφωνο

3.- Χθες (30-7-2012) το πρωί, συνελήφθη στα Σεπόλια , από αστυνομικούς του Τ.Α. Ομονοίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. Πειραιά, μία (1) 59χρονη ημεδαπή για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για ημεδαπή που διακινεί ποσότητες ναρκωτικών σε πιάτσες τοξικομανών και έξω από χώρους προγραμμάτων απεξάρτησης, αστυνομικοί των ανωτέρω υπηρεσιών την εντόπισαν και την συνέλαβαν.

Στην κατοχή της καθώς και στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα Ηρωίνης βάρους –289,1- γραμ.
Ποσότητα Ακατέργαστης Κάνναβης βάρους –7,3- γραμ.
Ποσότητα υγρής μεθαδόνης βάρους -673- γραμμ.
-16- ναρκωτικά δισκία.
Μία –1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των –885- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ινδοί έφερναν ταχυδρομικώς ναρκωτικά χάπια

Εξαρθρώθηκε, χθες (30-07-2012) το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών χαπιών στη χώρα μας από την Ινδία. Τα μέλη του κυκλώματος έχοντας ως συνδέσμους στην χώρα τους συγγενικά τους πρόσωπα, ταχυδρομούσαν χάπια από την Ινδία, μέσα σε δέματα και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 42 και 41 ετών, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά – 100 – δισκία της ναρκωτικής ουσίας Αλπραζολάμης.

Συγκεκριμένα, προ λίγων ημερών, εντοπίσθηκε ταχυδρομικό δέμα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενο από Ινδία, το οποίο περιείχε (100) ναρκωτικά δισκία, με τελικό παραλήπτη τον 42χρονο Ινδό στο Μεσολόγγι.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και μετά από συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά του στο Μεσολόγγι, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, συνέλαβαν τον 42χρονο κατά τη παραλαβή του.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά χάπια τα παρελάμβανε ο 42χρονος και τα παρέδιδε στον 41χρονο ομοεθνή του, στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και ότι η αγορά των χαπιών και η ταχυδρόμηση τους στην Ελλάδα γίνονταν από συγγενείς του τελευταίου στην Ινδία.

Για τη σύλληψη του 41χρονου διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του, λίγες ώρες αργότερα, στο Νεοχώρι και τη σύλληψη του.

Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα καθώς και μια καρτέλα του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος με ένα χάπι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.




Γύφτοι στη Βοιωτία κλέβουν, κλέβουν, κλέβουν...
Συνελήφθησαν, χθες (30-07-2012) το απόγευμα στην περιοχή Λαφυστίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί VROMA , ηλικίας 37, 34 και 11 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.


Ειδικότερα, χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, να κινείται σε αγροτικό δρόμο στη θέση Αγία Βαρβάρα Λαφυστίου Λιβαδειάς και το ακινητοποίησαν, προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο χώρο αποσκευών, πλήθος εργαλείων και ανταλλακτικών τα οποία, όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από χώρο λατομείου, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.

Τα κλοπιμαία, συνολικής αξίας (15.000) ευρώ, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ το Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.
Από τους τρεις συλληφθέντες, ο 11χρονος αφέθηκε ελεύθερος, μετά από προφορική εντολή Εισαγγελικού Λειτουργού, ενώ οι άλλοι δύο (37χρονος και 34χρονος) οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.



Αλβανοί κυκλοφορούσαν με πλαστά ευρώ στη Λάρισα


Γυρνούσαν από μαγαζί σε μαγαζί και αγόραζαν προϊόντα ευτελούς αξίας, πληρώνοντας τους καταστηματάρχες με χαρτονομίσματα… χωρίς αντίκρισμα οι δυο αλλοδαποί νεαροί που συνελήφθησαν στην Λάρισα μετά από τυχαίο έλεγχο!


Οι δυο Αλβανοί ηλικίας 29 και 24 έπεσαν σε μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, οι οποίοι τους θεώρησαν υπόπτους και σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν για έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρήκαν στις τσέπες τους δυο πλαστά χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ!

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, ενώ το αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε. Στο μεταξύ, η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πώς και από ποιους προμηθεύτηκαν τα πλαστά χαρτονομίσματα και αν έχουν και άλλα στην κατοχή τους.




Ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικά στην Κοζάνη

Έτοιμες για πώληση είχαν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά οι δυο νεαροί, ένας 28χρονος Έλληνας και η 24χρονη Βουλγάρα φίλη του, που συνελήφθησαν στην Κοζάνη μετά από έφοδο των ανδρών της Ασφαλείας στο σπίτι τους.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την παράνομη δραστηριότητα του ζευγαριού και έκαναν έρευνα στην κατοικία τους, όπου ανακάλυψαν συνολικά 603,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης συσκευασμένα σε πολλά σακουλάκια έτοιμα για διανομή. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μια 21χρονη Αλβανίδα συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στον Βόλο όταν, κατά την διάρκεια ελέγχου στον οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε να μεταφέρει δυο συσκευασίες με κάνναβη βάρους 63 γραμμαρίων.



Άρπαζαν τσάντες και αλυσίδες

Τελειωμό δεν έχουν οι επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Πάτρα, με δράστες αλλοδαπούς ή νεαρούς τσιγγάνους. Μέσα σε λίγη ώρα, οι δράστες δυο βίαιων αρπαγών συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Στην πρώτη περίπτωση ένας ανήλικος τσιγγάνος όρμησε ξαφνικά σε μια 63χρονη πεζή και, αφού την χτύπησε, άρπαξε την τσάντα της μέσα στην οποία είχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα. Ο 17χρονος δράστης τράπηκε σε φυγή, αλλά σε κοντινή απόσταση συνελήφθη με την τσάντα που επιστράφηκε στην 63χρονη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ένας 24χρονο Αλγερινός που συνελήφθη μετά από καταδίωξη, λίγη ώρα μετά την αρπαγή μιας χρυσής αλυσίδας από το λαιμό μιας 81χρονης γυναίκας η οποία περπατούσε αμέριμνη στο δρόμο. Η αλυσίδα βρέθηκε στη κατοχή του αλλοδαπού και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.


     

Γύφτοι στη Χαλκίδα με ηρωίνη, κοκαΐνη κλπ...

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (01-08-2012) νωρίς το πρωί, σε οικισμό VROMA στην πόλη της Χαλκίδας, τριμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, τρεις (3) ημεδαποί VROMA , εκ των οποίων μία 61χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και τριών Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας ( Α΄, Β΄και Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί, εντός οικισμού ROMA στην πόλη της Χαλκίδας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ενώ μετά από διαδοχικές αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις οικίες τους, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (123,7) γραμμαρίων.

Τέσσερις (4) συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (20,9) γραμμαρίων.

Το χρηματικό ποσό των (2.165) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από διάφορες περιοχές της Αττικής, τις οποίες κατείχαν στις οικίες τους και στην συνέχεια διέθεταν σε διάφορους χρήστες της περιοχής έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Αλβανος & Αιγύπτιος δολοφόνησαν άλλον λαθρομετανάστη

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 36χρονου αλλοδαπού Αιγυπτιακής καταγωγής, η οποία διαπράχθηκε την 01.15΄ώρα της 30-3-2011 στα Κάτω Πατήσια.

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί, ένας 32χρονος Αιγυπτιακής καταγωγής και ένας 25χρονος Αλβανικής καταγωγής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και οι τρείς αλλοδαποί διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Για το λόγο αυτό οι δράστες συναντήθηκαν με το θύμα στην οδό Ζερβουδάκη στα Κάτω Πατήσια προκειμένου να του πουλήσουν -2,5- κιλά κάνναβης, όμως κατά τη διάρκεια της αγοραπωλησίας διαφώνησαν και ο 32χρονος Αιγύπτιος πυροβόλησε τον 36χρονο ομοεθνή του στο κεφάλι.
Οι δράστες εντοπίσθηκαν την 31-7-2012, συνελήφθησαν, ομολόγησαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αναζητούνται 2 μαύροι λαθρομετανάστες στη Ρόδο

Αναζητούνται -2- αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην Ρόδο.

Δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σε βάρος δυο αλλοδαπών υπηκόων Νιγηρίας και Γκάνας, ηλικίας 39 και 29 ετών, οι οποίοι αναζητούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στο Φαληράκι Ρόδου, κατά την διάρκεια στοχευμένων έλεγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), οι δυο αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας αποσκευή μέσα στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τριακόσιες τρεις (303) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 700 γραμμαρίων

Δέκα πέντε (15) πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο αλλοδαπών που αναζητούνται, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.




Πακιστανός βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στη 15χρονη

Το θρίλερ με το σοβαρό τραυματισμό της 15χρονης στην Πάρο συνεχίζεται με τις έρευνες της ΕΛΑΣ να εστιάζονται πλέον σε ένα βασικό ύποπτο.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Πακιστανό, ο οποίος εθεάθη στο σημείο της επίθεσης, στην παραλία της Χρυσής Ακτής την μοιραία νύχτα. Έντονες υποψίες κίνησε μάλιστα η απόφαση του νεαρού άντρα να αναχωρήσει εσπευσμένα από το νησί με προορισμό την Αθήνα, λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν πιθανή την εμπλοκή του 21χρονου στην κακοποίηση της κοπέλας, ενώ έχουν ήδη συλλέξει ρούχα και αλλά αντικείμενα από το δωμάτιό του -το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης- προκειμένου να γίνει έλεγχος γενετικού υλικού.

Ιδιαίτερα σημαντικές θεωρούνται πάντως οι αναφορές της μητέρας της 15χρονης η οποία είπε στην αστυνομία ότι είδε να διέρχεται από το σημείο της επίθεσης ένα νεαρός με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο, καθώς παρόμοια ρούχα φορούσε τη νύχτα της επίθεσης και ο 21χρονος αλλοδαπός.

Πάντως, το DNA που είχαν πάρει από τους δύο ντόπιους, που είχαν θεωρηθεί βασικοί ύποπτοι, δεν ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε πάνω στην κοπέλα. Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει πάρει δείγματα DNA από 20 άτομα, τόσο από το οικείο περιβάλλον της 15χρονης όσο και από εργαζόμενους σε καταστήματα που επισκέφθηκε κατά την παραμονή της στο νησί της Πάρου.

Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη έχουν πάρει καταθέσεις από δεκάδες άτομα, τα οποία εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην παραλία, αλλά και σε κοντινά σημεία.

Ωστόσο, οι διωκτικές αρχές απηύθυναν και δημόσια έκκληση προς τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο τους. Η αστυνομία δημιούργησε ειδική τηλεφωνική γραμμή όπου μπορεί να καλεί όποιος πολίτης γνωρίζει το παραμικρό για την επίθεση εις βάρος του 15χρονου κοριτσιού στην Πάρο.

Πάντως, μυστήριο παραμένει τι απέγινε το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί της η Μυρτώ όταν απομακρύνθηκε από την παραλία όπου βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της.
Από τη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να αποκαλυφθεί η λίστα των τελευταίων κλήσεων που δέχτηκε η κοπέλα.

Την ώρα, πάντως, που οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανθρωπόμορφου τέρατος, η Μυρτώ εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αττικό. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή και όλοι αισιοδοξούν ότι τελικά θα τα καταφέρει.



Ρωσοτσετσένος δολοφόνησε με μαχαίρι 46χρονο στη Νεάπολη

Απογευματινές ώρες στην περιοχή της Νεάπολης σε υπαίθριο χώρο, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ 44χρονου και 45χρονου "ομογενών", κατά το οποίο ο 45χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον 44χρονο με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου στην αριστερή θωρακική χώρα, για προσωπικές μεταξύ τους διαφορές.

Από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο, συνελήφθη ο 45χρονος, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε από το χώρο ένα μαχαίρι.

Στο σημείο μετέβη ειδικό συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου.
Διενεργείται Προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Λάθρο ρημάζαν τον ΟΣΕ στον Αξιό Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αξιού Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, δύο αλλοδαποί 20 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και «Διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων».

Ειδικότερα, από περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να κατέχουν (600) μετρά καλώδια σηματοδότησης και (50) μέτρα καλώδια τηλεδιοίκησης, τεμαχισμένα σε κομμάτια και φορτωμένα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονου .
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




Γύφτος ήθελε να δολοφονήσει ηλικιωμένο χτυπώντας τον με φορτηγό


Λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ζωή του, την προσπάθειά του να σταματήσει τον εισβολέα που άρπαξε ένα γεωργικό εργαλείο από το σπίτι του, ένας συνταξιούχος αστυνομικός στην κοινότητα Βαλύρα της Μεσσηνίας! Προσπαθώντας να ξεφύγει ο δράστης, τον χτύπησε με το αυτοκίνητό του τραυματίζοντάς τον σοβαρά!


Το θύμα έπιασε στα πράσα τον τσιγγάνο δράστη τη στιγμή που έφευγε από το κτήμα του με ένα λευκό αγροτικό φορτηγάκι στο οποίο είχε φορτώσει το γεωργικό εργαλείο και προσπάθησε να τον σταματήσει. Όμως, εκείνος έκανε έναν απότομο ελιγμό και έριξε πάνω του το αυτοκίνητο πετώντας τον στο έδαφος αιμόφυρτο!

Αμέσως μετά, έσπευσε να εξαφανιστεί εγκαταλείποντας αβοήθητο τον άτυχο συνταξιούχο αστυνομικό, που μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και από εκεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου νοσηλεύτηκε επί δυο ημέρες. Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία του αγροτικού και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τον αδίστακτο οδηγό του.




Ρατσιστική επίθεση στα Γιαννιτσά

Τρεις μήνες μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μια 31χρονη γυναίκα στα χέρια δυο κακοποιών οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της στα Γιαννιτσά Πέλλας και την χτύπησαν άγρια για να την ληστέψουν, η Ασφάλεια εξιχνίασε την υπόθεση και αναγνώρισε έναν από τους δράστες.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Γεωργιανό ο οποίος διέρρηξε μέρα- μεσημέρι το διαμέρισμα της νεαρής κοπέλας με τη βοήθεια ενός συνεργού του που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη και, αφού την χτύπησαν, άρπαξαν τα χρυσαφικά που φορούσε, 50 ευρώ και ένα κινητό! Στην κατοχή του νεαρού αλλοδαπού κατασχέθηκαν δύο κινητά και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου ληστή.



Παρανοϊκός ρατσιστής Αιγύπτιος έσκισε το λαιμό Έλληνα με γυαλί!



Αιματηρή κατάληξη είχε ο διαπληκτισμός μεταξύ δυο ανδρών που τους χώριζαν προσωπικές διαφορές μέσα σε ένα κατάστημα στην Καβάλα όταν, εν μέσω απειλών και ύβρεων, ο ένας από αυτούς άρπαξε ξαφνικά έναν σπασμένο γυάλινο σωλήνα και τον κάρφωσε στον λαιμό του άλλου!

Ο 58χρονος Έλληνας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Γενικό νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα του δεν ήταν βαθύ και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον 49χρονο Αιγύπτιο δράστη που παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας με κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.




Αλβανοί συνεχίζουν το αγαπημένο τους σπορ


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 23, 36, 34 και 43 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω σε διάφορες συνθέσεις είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές και κλοπές οχημάτων:


Την 14/15-05-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, όπου διέμενε ημεδαπός με την οικογένεια του, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το όχημα τους, με το οποίο διέφυγαν.

Την 22/23-05-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και το όχημα της, με το οποίο διέφυγαν.

Την 04/05-06-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε ημεδαπός με την οικογένεια του, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το όχημα τους, με το οποίο διέφυγαν.

Την 17/18-07-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και το όχημα τους, με το οποίο διέφυγαν.

Την 18/19-07-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Επίδαυρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε διάφορους χώρους ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.

Την 31-07/01-08-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα.

Συνολικά, από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα, που η συνολική τους αξία, ξεπερνά τις -22.500- ευρώ.
Αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Αλγερινός κλέψει-κλέψει

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος λίγο πριν είχε διαρρήξει άλλο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς είχε διαπράξει με την ίδια μέθοδο δράσης άλλες τέσσερις (4) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε διάφορους χώρους στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Αλβανοί σφάχτηκαν μεταξύ τους στη Βάρδα

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στη Βάρδα από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53, 36, 35 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοκατοχής.

Ειδικότερα χθες το βραδύ, στην κεντρική πλατεία της Βάρδας, ο 35χρονος για ασήμαντες εργασιακές διαφορές συνεπλάκη με τους τρεις ομοεθνείς του. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο 35χρονος έπληξε δυο φορές με μαχαίρι τον 36χρονο στη κοιλία προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό του.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας μετέβηκαν άμεσα στη περιοχή όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις αλλοδαπούς.

Οι δράστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας για τη παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ο 36χρονος διακομίσθει με σταθμό του ΕΚΑΒ και στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.



Γύφτοι έκαναν… «σαφάρι» για μπαταρίες αυτοκινήτων!

Την ώρα της συναλλαγής με τον κλεπταποδόχο εντόπισαν οι αστυνομικοί στο Μελιγαλά Μεσσηνίας τους δράστες κλοπών με λεία… μπαταρίες φορτηγών και μηχανημάτων! Δεν κατάφεραν να συλλάβουν τον 34χρονο γύφτοο στον οποίο τις παρέδωσαν, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Όμως, ο 38χρονος Έλληνας και ο 31χρονος Πακιστανός συνεργός του συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας. Οι δύο δράστες είχαν κλέψει αρχικά μια μπαταρία αξίας 600 ευρώ από ένα φορτηγό δημοσίας χρήσης στη Θουρία και στη συνέχεια πήγαν σε μια επιχείρηση έτοιμου σκυροδέματος στην περιοχή του Κατσαρού Μεσσηνίας, από την οποία έκλεψαν τη μπαταρία ενός χωματουργικού μηχανήματος, τη φόρτωσαν σε ένα φορτηγό της επιχείρησης και πήγαν με αυτό στο ραντεβού με τον κλεπταποδόχο.

Τη στιγμή που φόρτωναν στο φορτηγό τους σίδερα συνολικού βάρους 1.200 κιλών τα οποία είχαν κλέψει από τη μάντρα εμπορίας σκραπ ενός 69χρονου στο Βόλο, οι «κυνηγοί» μετάλλων έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το φορτίο μαζί με το φορτηγό. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκαν τα στοιχεία τους. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 20 και 42 χρόνων και έναν ανήλικο 16 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βόλου.




Βούλγαρος ήρθε Ελλάντα για ληστείες

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές υπηρεσίες που «χτενίζουν» ολόκληρη τη Ροδόπη για να εντοπίσουν έναν από τους δυο κακοποιούς που λήστεψαν το πρωί της Παρασκευής ένα υποκατάστημα τράπεζας στον Ίασμο.

Ο ένας από τους ληστές είχε μπει στην τράπεζα φορώντας κουκούλα και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή ενός πιστολιού που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν αερίου. Άρπαξε περίπου 8.000 ευρώ, βγήκε τρέχοντας από την τράπεζα και επιβιβάστηκε σε ένα τζιπ μάρκας Lada Niva με βουλγάρικες πινακίδες, στο οποίο τον περίμενε ο συνεργός του.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος έφτασαν εγκαίρως πριν απομακρυνθούν οι δράστες και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την διάρκεια της οποίας οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το τζιπ και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Ωστόσο, μόνο ο ένας κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, ενώ ο συνεργός του συνελήφθη. Πρόκειται για έναν νεαρό Βούλγαρο ο οποίος ανακρίνεται και θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.



Αλβανοί ρατσιστές χτυπάνε τους τουρίστες στα νησιά

Συμπλοκή αλλοδαπών υπήρξε τη νύχτα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Καλαμοπόδι στη Μύκονο, όταν δύο Αλβανοί 21 και 22 ετών χτύπησαν στο κεφάλι 29χρονο Ιταλό μετά από διαπληκτισμό.

Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν και έσπευσαν στο σημείο, ενώ το πρωί συνελήφθη και ο Ιταλός μετά από αστυνομική αναζήτηση.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος Αλβανός είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.




Γυφτάκια ορμάνε με μίσος στους ηλικιωμένους

Δεν σταματούν τα περιστατικά κλοπής χρυσαφικών από ηλικιωμένους στο Αιτωλικό, με δράστες ανήλικα γυφτάκια που εξαφανίζονται σαν αστραπή με τη λεία τους. Το ίδιο έκανε και ένα 14χρονο αγόρι μετά την αρπαγή ενός πολύτιμου σταυρού, αλλά την «πλήρωσε» η μητέρα του που συνελήφθη για παραμέληση της εποπτείας του!
Ο ανήλικος πλησίασε αθόρυβα έναν 67χρονο και άρπαξε ξαφνικά από το λαιμό του μια χρυσή αλυσίδα με έναν χρυσό σταυρό συνολικής αξίας 1.000 ευρώ! Ο 14χρονος τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, αλλά η έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος οδήγησε στην αποκάλυψη των στοιχείων του. Ο μικρός κλέφτης αναζητήθηκε στο σπίτι του, αλλά δεν είχε εμφανιστεί και η 45χρονη μητέρα του που θεωρήθηκε υπεύθυνη για τα «κατορθώματά» του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

*** Ένας ανήλικος Αλβανός ήταν ο δράστης της διάρρηξης σε ένα… ιχθυοπωλείο που είχε γίνει στις 18 Μαΐου στην Πρέβεζα! Η κλοπή εξιχνιάστηκε και σε βάρος του 17χρονου αλλοδαπού που είχε κλέψει μικρό χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.



Αγέλη γύφτων έδειρε νεαρό Έλληνα

Μπορεί να γλίτωσε την περιουσία του, αλλά το πλήρωσε με πολύ… ξύλο ένας νεαρός που έγινε στόχος μιας «θηλυκής» συμμορίας τσιγγάνων στο Αγρίνιο! Σε ενίσχυση της ομάδας των γυναικών έφτασαν τρεις νεαροί που ξυλοκόπησαν άγρια τον άτυχο νέο!

Το θύμα περπατούσε στην περιοχή Τρία Φανάρια, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα νεαρών γυναικών που άρχισαν να τραβούν το τσαντάκι που είχε κρεμασμένο στον ώμο του για να του το αρπάξουν! Ο νεαρός αντέδρασε και χαστούκισε μια από τις τσιγγάνες. Όμως, δίπλα του σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και οι τρεις άνδρες επιβάτες του άρχισαν να τον ξυλοκοπούν αλύπητα! Η επέμβαση τριών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσωσε το νεαρό από τα χειρότερα, όμως οι δράστες πρόλαβαν να διαφύγουν.


Ενέδρα 50 γύφτων σε φορτηγά
Επίθεση από μια ομάδα 50 τσιγγάνων δέχτηκε και ένα ζευγάρι στο Πυρί Θηβών, τη στιγμή που περνούσε με ένα φορτηγό! Οι δράστες του έκλεισαν το δρόμο και άρχισαν να βομβαρδίζουν με πέτρες το αυτοκίνητο, τρομοκρατώντας τον οδηγό και τη σύζυγό του. Την ώρα που προσπαθούσαν να καλυφθούν, κάποιοι άρπαξαν την τσάντα της γυναίκας και αμέσως η… πολιορκία λύθηκε και οι δράστες εξαφανίστηκαν!


      

Γύφτοι πήγανε να κλέψουνε ζώα, αλλά...

Μπορεί να μην κατέληξαν στον εισαγγελέα, αλλά θα θυμούνται για πολύ καιρό το πάθημά τους οι ζωοκλέφτες που επιχείρησαν να αρπάξουν ένα κοπάδι μέσα από το ποιμνιοστάσιό του στις Καλυθιές της Ρόδου. Κι αυτό γιατί οι κτηνοτρόφοι τους πήραν είδηση και προτίμησαν να αποδώσουν οι ίδιοι… δικαιοσύνη!

Οι φύλακες του κοπαδιού αντιλήφθηκαν εγκαίρως την ομάδα των τσιγγάνων που πήγαιναν να κλέψουν κατσίκια και πρόβατα από το μαντρί κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη και ειδοποίησαν τους κατοίκους του χωριού.

Όταν οι ζωοκλέφτες βγήκαν από το μαντρί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες και δέκα αγριεμένους κατοίκους, που τους έκαναν… ασήκωτους από το ξύλο και ύστερα τους άφησαν να φύγουν για να πουν στους δικούς τους τι θα τους περίμενε αν επιχειρούσαν ξανά να αρπάξουν ζώα!




Ρε Βούλγαροι θα συγκρουστούν τα τρένα

Η κλοπή που έκαναν τρεις Βούλγαροι «κυνηγοί» χαλκού από τις σιδηροδρομικές γραμμές στο Στρυμονοχώρι Σερρών, πέτυχε. Όμως την «πάτησαν» στην… παραλαβή του κλεμμένου καλωδίου που είχαν κρύψει για να μην συλληφθούν με αυτό!

Θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφαλή κίνηση των συρμών, οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 31, 31 και 34 χρόνων έκοψαν από τις γραμμές του Ο.Σ.Ε. ένα καλώδιο τηλεδιοίκησης μήκους 50 μέτρων με σκοπό να πάρουν τον χαλκό που περιείχε για να τον πουλήσουν. Επειδή κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος στην περιοχή, φοβήθηκαν να το μεταφέρουν άμεσα και το έκρυψαν σε ένα αγρόκτημα δίπλα στις ράγες.

Όταν, όμως, επέστρεψαν λίγο αργότερα για να το πάρουν, τους είδε ένας περαστικός και ειδοποίησε την Αστυνομία. Κοντά βρισκόταν μια περιπολία αστυνομικών, που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες. Το κλεμμένο καλώδιο επιστράφηκε σε υπάλληλο του Οργανισμού, ενώ οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές.



Οι Αλβανοί γεννιούνται κλέφτες ή γίνονται μετά;


Τίποτα δεν άφηναν να πάει… χαμένο οι τέσσερις Αλβανοί που ρήμαζαν τα σπίτια στην Παλαιά Επίδαυρο της Αργολίδας!


Δεν τους έφταναν τα χρήματα, τα κοσμήματα, οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά που είχαν κλέψει, άρπαζαν και τα… αυτοκίνητα των θυμάτων τους!

Η συμμορία των αλλοδαπών ηλικίας 23, 36, 34 και 43 χρόνων, που εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Ασφαλείας Ναυπλίου, δρούσε στην ευρύτερη περιοχή από τα μέσα του περασμένου Μαΐου. Στο διάστημα αυτό, τα μετρητά και τα αντικείμενα που άρπαξαν έφτασαν στην συνολική αξία των 22.500 ευρώ!

Ως τώρα εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις σε σπίτια, δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενα. Σε τέσσερις περιπτώσεις, οι δράστες διέφυγαν με τα αυτοκίνητα των θυμάτων τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και τους αποδόθηκαν. Οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν αν διέπραξαν και άλλες κλοπές.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου