Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γύφτοι στον Δενδροπόταμο λεηλάτησαν ολόκληρο σχολείο


Εκτεταμένες ζημιές προξένησαν προχτές "άγνωστοι" στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) στη Μενεμένη του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Όπως όλα δείχνουν, στόχος τους ήταν υλικά τα οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να ανακυκλωθούν. Οι δράστες δε δίστασαν να αφαιρέσουν ακόμη και την εξωτερική μεταλλική πόρτα εισόδου!


Εκτός αυτής, «φτερά έβγαλαν» επίσης οι σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων που βρίσκονται εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, δύο σειρές κάγκελα, συνολικά 52 παράθυρα αλουμινίου, ενώ στην προσπάθειά τους να τα αφαιρέσουν, οι δράστες κατέστρεψαν άλλα 13 αλουμινένια παράθυρα.

Την ίδια ώρα, έχουν κλαπεί υλικά από μια αποθήκη, καθώς και διάφορα άλλα πράγματα, τα οποία θα εξακριβωθούν στη συνέχεια.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των διαρρήξεων και των κλοπών στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζει έξαρση. «Ενδεικτικά αναφέρουμε την αποξήλωση των καλοριφέρ, την αφαίρεση του χαλκού και τη λεηλασία του νηπιαγωγείου στην ίδια περιοχή, τις επανειλημμένες κλοπές (τέσσερις φορές) τον περασμένο χειμώνα του πετρελαίου θέρμανσης κ.ά.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Ελλιπής αστυνόμευση

Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, έχει και στο παρελθόν εκφράσει έντονη διαμαρτυρία για την ελλιπή αστυνόμευση. «Εντός του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) υπάρχουν δύο αστυνομικές υπηρεσίες: το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήμου και του Δημοσίου από επικίνδυνους και θρασύτατους κλέφτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ανώτατης φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Νεκταρίου από την εγκληματικότητα και ιδιαίτερα από το φαινόμενο των κλοπών και της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών. Το ποτήρι της υπομονής μας έχει ξεχειλίσει», τονίζεται χαρακτηριστικά.

agelioforos.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου