Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Οι ρατσιστικές επιθέσεις της ημέρας +Λάθρο-news today


Έπιασαν τους παρανοϊκούς ρατσιστές Αλβανούς με τα μαχαίρια
Πακιστανοί ρατσιστές επιχείρησαν να στραγγαλίσουν Ελληνίδα
Συμμορίες λαθρορατσιστών πυροβολούν στον Α. Παντελεήμονα
Λαθρομετανάστες λήστεψαν βενζινάδικο με taser στην Πάτρα
Παλαιστίνιος πωλούσε ναρκωτικά στην Κατερίνη
Τσογλανάκι μαζί με Αλβανό πωλούσαν ΜΙΑΟΥ στη Χαλκιδική
Λαθρο-γύφτοι έκοψαν το νερό για 4 ημέρες στην Κορινθία
Αλβανοί=ναρκωτικά ή ναρκωτικά=Αλβανοί;
Αλγερινοί & Μαροκινοί ξάφριζαν τον κοσμάκη στις παραλίες
Κύκλωμα νομιμοποιήσης λαθρομεταναστών στη Σάμο
Επεισοδιακή απόδραση Ρώσου στην Πάτρα
Δίνουνε άδειες στους επικίνδυνους λάθρο & αυτοί την κοπανάνε
Έπιασαν τον κλέφτη Αλβανό & τον συνεργό του στη Ρόδο
Αλβανός και Ρουμάνα με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στην Κάλυμνο
Γυφτοβούλγαροι ξεκοκαλίζουν τον ΟΣΕ στο Βόλο
Γύφτος ξεσήκωσε ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στην Αττική
Συλλήψεις μαϊμουπωλητών στη Λάρισα
Γεωργιανοί ρήμαζαν τα σπίτια στο Μαρούσι
Αλβανός & ΣΙΑ ανοίγουν σπίτια στο Καματερό
Όλοι νόμιμοι με εκατοντάδες πλαστά έγγραφα
Τσογλανάκια από Μαρόκο & Αλγερία ρήμαζαν τουρίστες στην Κρήτη
Ρατσιστική ομάδα από Μαροκο-Αλγερινούς με αδυναμία στα σπίτια Ελλήνων
Γύφτοι μπουκάρουν νύχτα σε σπίτια
Πιάσανε γύφτο που έκανε τουλάχιστον 35 κλοπές στη Λιβαδειά
Συμπλοκές μεταξύ ρατσιστών στην Τρίπολη
Εξιχνιάστηκε η φρικτή ρατσιστική δολοφονία Ελληνίδας
Μαροκινός κετέκλεβε τον κόσμο μέσα στο Μετρό
Γεωργιανός μπούκαρε σε 14 σπίτια στη Δράμα
Αλβανός ληστής πήγε Μύκονο για κλοπές
Κλοπές και στην παραλία Αλίμου
Ρωσοτσετσένος δολοφόνησε Γεωργιανό στη Θεσσαλονίκη
Αλβανός έκλεβε πορτοφόλια μέσα στην εκκλησία
Ρουμάνοι κλέβουν από παντού
Παρανοϊκοί δολοφόνοι Αλβανοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας
Αλβανοί στη Λάρισα "εξάγουν" μέχρι και ποδήλατα
Αλβανός με Ι.Χ. Σύριου και ναρκωτικά στη Θεσπρωτία
Ακόμη μερικές δεκάδες κιλά ναρκωτικών...
Γεωργιανοί απειλούσαν με σύριγγες & έκλεβαν
Μπούκαραν στην Ελλάδα & ήταν έτοιμοι για ληστείες!
Αλβανικές... ακρίδες δεν άφησαν βάνα για βάνα




Έπιασαν τους παρανοϊκούς ρατσιστές Αλβανούς με τα μαχαίρια

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Συνελήφθησαν, χθες (23-07-2012) το μεσημέρι στον Αχινό Φθιώτιδας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 24 και 23 ετών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 29χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράβασης νομοθεσίας περί όπλων και παράνομης εισόδου και παραμονής στη Χώρα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του 2012 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε οικίες ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, οι τρεις εκ των δραστών (26, 23 και 29) με την απειλή μαχαιριών ακινητοποιούσαν τους ιδιοκτήτες απομονωμένων εξοχικών οικιών και τους αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια, προωθούσαν μέρος των κλοπιμαίων (χρήματα, κοσμήματα) στην Αλβανία, ενώ τα κινητά τηλέφωνα τα έδιναν στον 24χρονο συνεργό τους, ο οποίος ως περιφερειακό μέλος της οργάνωσης είχε αναλάβει την πώλησή τους σε τρίτα άτομα, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν οι παρακάτω ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν στον Αχινό Φθιώτιδας:

Την 16-04-2012 το βράδυ, εισήλθαν στην οικία 67χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 69χρονη σύζυγό του και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, κοσμήματα αξίας (10.000) περίπου ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 17-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).

Την 29-04-2012 το βράδυ, εισήλθαν στην οικία 64χρονου ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ίδιο και την 61χρονη σύζυγό του και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (2.100) ευρώ, κοσμήματα αξίας (1.000) περίπου ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα (σχετικό το από 30-04-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας).

Κατά τη σύλληψη, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου δράστη και κατασχέθηκε, ένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρεθεί από την οικία του 64χρονου ημεδαπού.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ διερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.




Πακιστανοί ρατσιστές επιχείρησαν να στραγγαλίσουν Ελληνίδα

Εχθές το βράδυ, καθώς επέστρεφε σπίτι της έπεσε θύμα κλοπής. Ο λόγος για την Μαρία Καρλάκη, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με δυο άντρες Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι ήθελαν να της κλέψουν την τσάντα. «Δυο στενά πριν το σπίτι μου με πλησίασαν δυο Πακιστανοί, οι οποίοι μου τράβαγαν την τσάντα μου, την οποία είχα περασμένη στον αγκώνα μου.

Στην προσπάθειά τους να μου την πάρουν, με έριξαν κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσω και στην μέση μου. Ο ένας προσπάθησε να με πνίξει, αφού είχε περάσει τα χέρια του στον λαιμό μου και ο άλλος τράβαγε την τσάντα, την οποία κρατούσα σφιχτά πάνω μου», δήλωσε η Μαρία Καρλάκη στο gossip-tv.gr και συνέχισε: «Στην προσπάθειά μου να γλιτώσω τους κλώτσησα με δύναμη στο επίμαχο σημείο με αποτέλεσμα να φύγουν τρέχοντας».

Η τραγουδίστρια καθ’ όλη την διάρκεια καλούσε βοήθεια και κανείς δεν βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει , ενώ όπως μας αποκάλυψε λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει αστυνομικό τμήμα. «Δεν γίνεται κανείς να μην άκουσε τίποτα σε ένα τόσο ήσυχο στενάκι. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει φοβηθεί και δεν βοηθάει ούτε τον συνάνθρωπο του». Στην συνέχεια πήγε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου οι γιατροί τις έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Όπως μπορείτε να διακρίνεται από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το gossip-tv.gr, οι μελανιές και οι γρατζουνιές στον λαιμό της τραγουδίστριας είναι εμφανείς.

Η Μαρία μπορεί να μην φοβήθηκε για την ζωή της, αλλά το σοκ είναι μεγάλο και δεν ξέρει αν μπορέσει να ξανακυκλοφορήσει μόνη στον δρόμο. Τέλος, η τραγουδίστρια δεν πήγε στην αστυνομία, αφού πιστεύει ότι δεν θα μπορούσαν να την βοηθήσουν καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι (λάθρο)μετανάστες και δεν ενδεχομένως να μην είναι δηλωμένοι στην χώρα μας. gossip-tv




Συμμορίες ρατσιστών λαθρομεταναστών πυροβολούν στον Αγ. Παντελεήμονα

Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς, καταδίωξη και τραυματισμούς χθες το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Πρωταγωνιστές, δύο σκληρές συμμορίες αλλοδαπών που για να λύσουν τους μεταξύ τους λογαριασμούς «συναντήθηκαν» με τα αυτοκίνητα τους στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Ταρσούς και τότε ο οδηγός από το ένα αυτοκίνητο έβγαλε το όπλο και άνοιξε πυρ εναντίον των αντιπάλων.

Από τις σφαίρες τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο ο ένας από τους επιβαίνοντες στο άλλο αυτοκίνητο. Οι δράστες μετά το θερμό επεισόδιο εξαφανίστηκαν ενώ στο σημείο έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου για ώρες χτένιζαν την περιοχή για να εντοπίσουν τους αλλοδαπούς χωρίς όμως αποτέλεσμα.



Λαθρομετανάστες λήστεψαν βενζινάδικο με taser στην Πάτρα

Έτοιμος να κλείσει το πρατήριο που διατηρεί στο ύψος της Ανδραβίδας ήταν ο ιδιοκτήτης του, όταν ξαφνικά… κεραυνοβολήθηκε από μια ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση! Καθώς έπεσε στο έδαφος, είδε κάποιους να τον πλησιάζουν και να του αρπάζουν τις εισπράξεις!

Ο άτυχος βενζινοπώλης δεν αντιλήφθηκε πώς έφτασαν αθέατοι στο πρατήριό του σε μια διασταύρωση της παλιάς εθνικής οδού Πύργου- Πατρών οι τρεις άγνωστοι, που ήταν αλλοδαποί και πιθανότατα Πακιστανοί! Τον αιφνιδίασαν και τον εξουδετέρωσαν με την χρήση εκκενωτή ηλεκτρισμού (taser) και κατάφεραν να του αρπάξουν τα 3.000 ευρώ που είχε μαζί του.

Χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, το θύμα είδε τους δράστες να επιβιβάζονται σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει λίγο πιο μακριά και να φεύγουν με κατεύθυνση προς την Πάτρα. Όταν συνήλθε, ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε επιχείρηση για την σύλληψη των ληστών, οι οποίοι όμως βρίσκονταν ήδη μακριά.



"Παλαιστίνιος" πωλούσε ναρκωτικά στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (23.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας υπήκοος Παλαιστίνης 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, προμήθεια, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού και στην κατοχή του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(3) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 511,2 γραμμαρίων
(1) συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μεικτού βάρους 5 γραμμαρίων,
(8) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 εκατοστά έως 1 μέτρο, τα οποία τα καλλιεργούσε σε γλάστρες,
(1) προσωπική ατζέντα εμπεριέχουσα στοιχεία αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών,
(2) κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των (4.105) Ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.



Τσογλανάκι μαζί με Αλβανό πωλούσαν ΜΙΑΟΥ στη Χαλκιδική

Συνελήφθησαν χθες (23.07.2012) το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 18 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν τον 18χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα ναρκωτικής ουσίας την οποία παρουσίαζε σαν την πρωτοεμφανιζόμενη ναρκωτική ουσία με την επωνυμία "ΜΙΑΟΥ".
Στην κατοχή του προαναφερόμενου και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5,5 γραμμάρια κάνναβης και 170,5 γραμμάρια της παραπάνω ουσίας η οποία θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 18χρονος προμηθεύτηκε την ποσότητα κάνναβης από τον 21χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, ενώ στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

179,6 γραμμάρια κάνναβης,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των 275 Ευρώ και
29 νάιλον σακουλάκια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 
 
Λαθρο-γύφτοι έκοψαν το νερό για 4 ημέρες στην Κορινθία

Τέσσερα μερόνυχτα χωρίς νερό μέσα στον καύσωνα έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο για τους κατοίκους στα Αθίκια Κορινθίας! Αιτία για τα βασανιστήρια που περνούν, είναι οι «κυνηγοί» χαλκού, που δεν δίστασαν να καταστρέψουν τον μετασχηματιστή μιας γεώτρησης η οποία τους τροφοδοτούσε με νερό για πάνω από 25 χρόνια!

Η σπείρα που έχει ρημάξει τους μετασχηματιστές σε όλη σχεδόν την Κορινθία, χτύπησε τα ξημερώματα της Κυριακής την γεώτρηση αυτή που βρίσκεται στη θέση «Βουκίνα». Ξαφνικά, οι κάτοικοι είδαν να «στεγνώνουν» οι βρύσες τους, που ως εκείνη τη στιγμή έβγαζαν πεντακάθαρο νερό. Η επιτόπια έρευνα αποκάλυψε ότι ο μετασχηματιστής που έδινε ρεύμα στη γεώτρηση είχε «γκρεμιστεί» και ο χαλκός που περιείχε είχε κάνει φτερά!

Η ζημιά που προκάλεσαν οι δράστες στην ΔΕΗ φτάνει τα 15.000 ευρώ, ενώ οι ίδιοι από την πώληση του χαλκού θα εισπράξουν μόλις… 300! Οι κάτοικοι ζήτησαν από τις τοπικές υπηρεσίες να ανακαλύψουν όχι μόνο τους δράστες, αλλά και τους κλεπταποδόχους στους οποίους πωλούν τον κλεμμένο χαλκό.

 
 
Αλβανοί=ναρκωτικά ή ναρκωτικά=Αλβανοί;
 
Μετά από ενάμισι μήνα εξακριβώθηκε η ταυτότητα των δυο νεαρών που μετέφεραν μέρα- μεσημέρι περισσότερα από τέσσερα κιλά χασίς στην πόλη της Κοζάνης και κατάφεραν να ξεφύγουν εγκαταλείποντας το φορτίο τους, παρά την καταδίωξή τους από αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς ηλικίας 21 και 24 χρόνων, οι οποίοι είχαν τραπεί σε φυγή προς διαφορετικές κατευθύνσεις, εγκαταλείποντας έναν σάκο ο οποίος περιείχε τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους τεσσάρων κιλών και 299 γραμμαρίων. Τα στοιχεία τους εξακριβώθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.



Αλγερινοί & Μαροκινοί ξάφριζαν τον κοσμάκη στις παραλίες

Έχοντας "ξαφρίσει" δεκάδες λουόμενους έπεσαν, τελικά, στα χέρια των αρχών τρεις άνδρες, που εκμεταλλευόμενοι τις στιγμές χαλάρωσης στην παραλία, έκλεβαν τα πράγματα των λουόμενων όσο εκείνοι βρίσκονταν στη θάλασσα, ενώ παράλληλα "άνοιγαν" τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι τρεις άνδρες (ένας Αλγερινός και δύο Μαροκινοί) συνελήφθησαν, μετά την εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων, ωστόσο εκτιμάται ότι η δράση τους, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, αφορά πολλαπλάσιες περιπτώσεις.



Κύκλωμα νομιμοποιήσης λαθρομεταναστών στη Σάμο

Κύκλωμα που νομιμοποιεί λαθρομετανάστες με πλαστά έγγραφα «βλέπουν» οι αστυνομικές αρχές της Σάμου πίσω από τη διάρρηξη που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου στο Καρλόβασι.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες της δημοτικής ενότητας Καρλοβασίων παραβιάζοντας με λοστό ένα μικρό παράθυρο και πήγαν κατευθείαν στο Γραφείο Αλλοδαπών, χωρίς να πειράξουν τίποτε άλλο. Από εκεί, άρπαξαν 93 βεβαιώσεις τύπου Α΄, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς!

Οι υπάλληλοι του δήμου διαπίστωσαν τη διάρρηξη το πρωί και ειδοποίησαν την Ασφάλεια Καρλοβασίου, άνδρες της οποίας έκαναν επιτόπια έρευνα, ενώ συνεργείο της Σήμανσης πήρε δακτυλικά αποτυπώματα και προσπαθεί από αυτά να εξακριβώσει την ταυτότητα των δραστών.



Επεισοδιακή απόδραση Ρώσου στην Πάτρα

Μια επεισοδιακή καταδίωξη κρατουμένου φέρεται να εκτυλίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι της Πάτρας, όταν ένας 22χρονος Ρώσος απέδρασε από τα κρατητήρια με τη βοήθεια ενός... συνδετήρα. Το περιστατικό συνέβη πριν από 10 περίπου ημέρες, ωστόσο μόλις χθες δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο 22χρονος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να περάσει από το νέο λιμάνι της Πάτρας και να ταξιδέψει με προορισμό την Ιταλία, μεταφέροντας ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι λιμενικοί εντόπισαν τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια ελέγχου και ο... σκληροτράχηλος, πολύ γυμνασμένος και ψυχρός -όπως λένε οι πληροφορίες- Ρώσος μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, τα οποία στεγάζονται σε ένα... κοντέινερ.

Ο αλλοδαπός, όπως αποδείχθηκε, άρχισε από την πρώτη στιγμή να σχεδιάζει την απόδρασή του. Τελικά κατάφερε και έβγαλε τις χειροπέδες με έναν συνδετήρα και όταν βρήκε την ευκαιρία, άνοιξε αστραπιαία την πόρτα των κρατητηρίων και διέφυγε. Εγινε αμέσως αντιληπτός και οι λιμενικοί άρχισαν να τον κυνηγούν. Τότε ο 22χρονος αλλοδαπός πήδηξε στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

Αρχικά πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, φωνάζοντας στον Ρώσο να παραδοθεί. Βλέποντας οι λιμενικοί τις προειδοποιήσεις τους να πέφτουν στο κενό, άρχισαν να πυροβολούν, δίχως όμως να σημαδεύουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Ρώσος.

Τελικά ο δραπέτης εγκατέλειψε τις προσπάθειές του και συνελήφθη.Το περιστατικό, πάντως, διαψεύδει το Λιμεναρχείο Πάτρας και το μόνο που αναφέρει είναι πως έγινε απόδραση αλλά ο κρατούμενος συνελήφθη αμέσως.



Δίνουνε άδειες στους επικίνδυνους λάθρο & αυτοί την κοπανάνε

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος είχε δραπετεύσει στις 17-5-2011 από τις φυλακές Κασσάνδρας, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλη ληστεία και δεν επέστρεψε μετά από άδεια που του χορηγήθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Έπιασαν τον κλέφτη Αλβανό & τον συνεργό του στη Ρόδο

Δικογραφία σχηματίσθηκε χθες (23.07.2012), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σε βάρος δυο ατόμων, ενός 29χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας και ενός 46χρονου ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής-διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος την 07-07-2012 αφαίρεσε από οικία ημεδαπού χρήματα και προσωπικά αντικείμενα εκτιμώμενης αξίας πάνω από 35.000 ευρώ, μέρος των οποίων διέθεσε στον 46χρονο ημεδαπό προκειμένου να τα πουλήσει.

Ο 46χρονος την 18-07-2012 επιχείρησε να πουλήσει σε κατάστημα εμπορίας ρολογιών ένα από τα κλεμμένα αντικείμενα το όποιο κατασχέθηκε.

Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 29χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμη ένα κλεμμένο αντικείμενο.
Τα κλεμμένα αντικείμενα που κατασχέθηκαν αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο.
Οι κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.



Αλβανός και Ρουμάνα με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στην Κάλυμνο

Δωρεάν διακοπές με έξοδα των… τοξικομανών στους οποίους θα πωλούσαν την «πραμάτεια» τους ονειρεύονταν δυο νεαροί αλλοδαποί που έφτασαν το πρωί στην Κάλυμνο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και με αποσκευές γεμάτες ηρωίνη!

Οι αστυνομικοί του τμήματος του νησιού, όμως, είχαν πληροφορίες για την επικείμενη άφιξή τους και τους υποδέχθηκαν με… ανοιχτές αγκάλες! Ο 22χρονος Αλβανός και η ανήλικη Ρουμάνα που τον συνόδευε, τρομοκρατήθηκαν όταν τους ακινητοποίησαν στην πόλη της Καλύμνου και τους ζήτησαν να ανοίξουν τις αποσκευές τους για έλεγχο.

Εντοπίστηκαν μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 600 γραμμάριων την οποία σκόπευαν να διαθέσουν σε τοξικομανείς του νησιού, δυο κάρτες εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, μια απόδειξη αποστολής χρηματικού ποσού- ο παραλήπτης του οποίου αναζητείται- μια κάρτα ανάληψης και τέσσερα κινητά. Ο 22χρονος και η 17χρονη κρατούνται και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στην Κω.



Γυφτοβούλγαροι ξεκοκαλίζουν τον ΟΣΕ στο Βόλο

Συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω πρώτες πρωινές ώρες χθες (23-07-2012) στο Βόλο, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 18, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, αφού υπερπήδησαν περίφραξη εργοταξίου του ΟΣΕ στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου εισήλθαν εντός κι αφαίρεσαν ηλεκτροφόρα καλώδια δικτύου μήκους 50 μ.

Μέρος των αφαιρεθέντων καλωδίων βρέθηκε εντός ΙΧΕ αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του 18χρονου συλληφθέντα, κατασχέθηκε κι αποδόθηκε στον υπεύθυνο του Οργανισμού.
Κατασχέθηκε, επίσης, το ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.



Γύφτος ξεσήκωσε ολόκληρο αστυνομικό τμήμα στην Αττική

Συνελήφθη, χθες (23-07-2012) αργά το απόγευμα στη Χασιά Αττικής, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων του νομού Αττικής, ένας 21χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από οικία, καθώς και για κλοπή τροχοφόρου.

Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:30΄ το απόγευμα, ο δράστης εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 40χρονου ημεδαπού στη Θήβα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικία του και με αυτό διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο παθών αντιλαμβανόμενος την κλοπή ενημέρωσε την Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, το οποίο κινείτο στην περιοχή Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, πλην όμως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης στην περιοχή της Χασιάς Αττικής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς.

Ο 21χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.




Συλλήψεις μαϊμουπωλητών στη Λάρισα

Στα πλαίσια ευρύτερου σχεδιασμού της Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στον Αγιόκαμπο, ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παραεμπορίου και την απομάκρυνση των αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

• προσήχθησαν είκοσι πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές εκ των οποίων
• συνελήφθησαν οι εννέα για παράνομη παραμονή στη χώρα, ενώ
• κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων παραεμπορίου (γυαλιά ηλίου, καπέλα, γυναικεία μπιζού, ρολόγια, θήκες κινητών τηλεφώνων κ.α.).

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας



Γεωργιανοί ρήμαζαν τα σπίτια στο Μαρούσι

Συνελήφθησαν στις 23-7-2012 το βράδυ, στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 42, 27 και 37 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει τρεις αποθήκες διαμερισμάτων πολυκατοικίας στην περιοχή, από τις οποίες αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το τελευταίο τετράμηνο έχουν διαπράξει δεκαεννέα (19) διαρρήξεις αποθηκών, που βρίσκονται σε υπόγεια πολυκατοικιών στις περιοχές του Αμαρουσίου, της Μεταμόρφωσης, της Πεύκη και της Νέα Ιωνία, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει ποδήλατα, ηλεκτρικές συσκευές, συσκευασίες με λάδι, διάφορα άλλα τρόφιμα, εργαλεία και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Αλβανός & ΣΙΑ ανοίγουν σπίτια στο Καματερό

Συνελήφθησαν χθες (24-7-2012) το βράδυ στο Καματερό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιλίου, τέσσερα (4) άτομα, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, και τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 24 και 20 ετών, οι οποίοι λίγο πριν είχαν διαρρήξει κατοικία στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καματερού, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει άλλες δύο διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Όλοι νόμιμοι με εκατοντάδες πλαστά έγγραφα

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής – κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε χθες (24 -7-2012) το απόγευμα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σε διαμέρισμα στην περιοχή των Πατησίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και μία (1) υπήκοος Βουλγαρίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα που κατασκεύαζε και προμήθευε με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, έναντι αμοιβής ( 400-500 ευρώ) προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων, αποτελούμενο από μία (1) κεντρική μονάδα Η/Υ, τρεις (3) φορητούς Η/Υ, έναν (1) εκτυπωτή, ένα (1) σαρωτή ( scanner ), ένα (1) πληκτρολόγιο Η/Υ, δύο (2) συσκευές αποθήκευσης ( USB ), μία (1) συσκευή θερμοκόλλησης-πλαστικοποίησης.

Πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου.
Εκατόν τριάντα (130) διαβατήρια τρίτων προσώπων από διάφορες χώρες.
Σαράντα οκτώ (48) δελτία ταυτότητας τρίτων προσώπων από διάφορες χώρες.
Δεκαέξι (16) άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέσσερις (4) άδειες διαμονής χωρών της Ε.Ε.
Επτά (7) αυτοκόλλητες ειδικές προξενικές θεωρήσεις εισόδου από την Τουρκία.
Μία (1) άδεια κυκλοφορίας οχήματος ελληνικών αρχών.
Πλήθος χρεωστικών καρτών διαφόρων τραπεζών και τρίτων προσώπων.
Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Τσογλανάκια από Μαρόκο & Αλγερία ρήμαζαν τουρίστες στην Κρήτη

Συνελήφθησαν το απόγευμα, στη Χερσόνησο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου ηλικίας 13 και 16 ετών και ένας 17χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλγερίας, για κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδευμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, εντόπισαν το απόγευμα, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ανάληψης του Δήμου Χερσονήσου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, να κινούνται ύποπτα και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες (23/07/2012), στη περιοχή της Χερσονήσου, οι ανωτέρω αλλοδαποί, ενεργώντας από κοινού και με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος, διέπραξαν τις κάτωθι κλοπές:

Διάρρηξη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 49χρονου αλλοδαπού Υπηκόου Γερμανίας, και κλοπή χρηματικού ποσού εξήντα (60) ευρώ καθώς και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Κλοπή τσάντας από 22χρονη αλλοδαπή Υπηκόου Σκοπίων, η οποία περιείχε μια (1) φωτογραφική μηχανή και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Κλοπή τσάντας ιδιοκτησίας 45χρονου αλλοδαπού Υπηκόου Ολλανδίας, η οποία περιείχε ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Κλοπή τσάντας ιδιοκτησίας 20χρονου αλλοδαπού Υπηκόου Ιταλίας, η οποία περιείχε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ένα (1) ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μία (1) φωτογραφική μηχανή.

Κλοπή τσάντας από 53χρονη αλλοδαπή Υπήκοο Γερμανίας, η οποία περιείχε ένα (1) ζευγάρι γυαλιά οράσεως, ένα ανδρικό ρολόι, μια συσκευή ipod και το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.

Κλοπή τσάντας από 49χρονη αλλοδαπή Υπήκοο Ελβετίας, η οποία περιείχε μια συσκευή ipod , ένα (1) κινητό τηλέφωνο, μία (1) φωτογραφική μηχανή, το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ.

Κλοπή τσάντας από 45χρονο αλλοδαπό Υπήκοο Ρωσίας, η οποία περιείχε ένα (1) κινητό τηλέφωνο, μία (1) φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.

Κλοπή κοσμημάτων από κατάστημα πώλησης ειδών δώρων ιδιοκτησίας 52χρονης ημεδαπής, χρηματικής αξίας εκατόν (100) ευρώ.

Το χρηματικό ποσό καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των παθόντων, βρέθηκαν στη κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.



Ρατσιστική ομάδα από Μαροκο-Αλγερινούς με αδυναμία στα σπίτια Ελλήνων

Συνελήφθησαν, (24/07/2012) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έξι (6) αλλοδαποί Υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 16, 23, 25, 26, 27 και 29 ετών και ένας 17χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Μαρόκου, για κλοπή, παράβαση του Ν. περί όπλων, απειλή, πλαστογραφία & και πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, (24/07/2012) το μεσημέρι, στη πόλη του Ηρακλείου, ο 17χρονος μαζί με τον 23χρονο, διέρρηξαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού και από αποθηκευτικό του χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των σαράντα (40) ευρώ. Κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο, έγιναν αντιληπτοί από τον 49χρονο ιδιοκτήτη του δικύκλου καθώς και από έναν διερχόμενο πολίτη, οι οποίοι τους καταδίωξαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 17χρονο, ενώ ο 23χρονος διέφυγε.

Προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ο 17χρονος απείλησε με μαχαίρι τον πολίτη. Κληθέντες Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν. Λίγο αργότερα, Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στην κοινή οικία των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν όλοι οι αναφερόμενοι αλλοδαποί, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων (φορητοί Η/Υ, κάμερες, ενδύματα κλπ), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν καθώς και τρία πλαστά δελτία ταυτότητας.

Στο πλαίσιο ενεργηθείσας αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, από οχήματα και καταστήματα.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

Μεσημβρινές ώρες της 23/07/2012, διέρρηξαν δίκυκλη μοτοσικλέτα και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού.

Μεσημβρινές ώρες της 20/07/2012, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο ΙΧΕ αυτοκίνητο ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού.

Απογευματινές ώρες της 19/07/2012, αφαίρεσαν από ΙΧΕ αυτοκίνητο ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής.

Μεσημβρινές ώρες της 21/07/2012, αφαίρεσαν από κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.

Απογευματινές ώρες της 22/07/2012 αφαίρεσαν από ανασφάλιστο ΙΧΕ αυτοκίνητο καταδυτικό εξοπλισμό αξίας εννιακοσίων (900) ευρώ και μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή μάρκας χρηματικής αξίας τετρακοσίων(400) ευρώ ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.

Πρωινές ώρες της 23/07/2012, αφαίρεσαν από χώρο υποδοχής ξενοδοχείου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού.

Μεσημβρινές ώρες της 15/03/2012 αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δυο μπλόκ επιταγών και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Σε χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε, αφαίρεσαν από κατάστημα είδη ρουχισμού, συνολικής αξίας 89,00 ευρώ περίπου ιδιοκτησίας 27χρονης ημεδαπής.

Σε χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε, αφαίρεσαν από κατάστημα είδη ρουχισμού συνολικής αξίας 80,00 ευρώ περίπου ιδιοκτησίας 32χρονης ημεδαπής.

Σε χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε, αφαίρεσαν από κατάστημα είδη ρουχισμού αξίας 29,90 ευρώ περίπου ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού.

Μέρος των κλοπιμαίων που εντοπίσθηκαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες όμοιες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Γύφτοι μπουκάρουν νύχτα σε σπίτια

Όλα στραβά πήγαν για τους τρεις επίδοξους ληστές που εισέβαλαν σε ένα σπίτι στο Αγρίνιο για να ληστέψουν τους ενοίκους. Όχι μόνο δεν βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν, αλλά και τα θύματα κατάλαβαν πως το πιστόλι με το οποίο τους απειλούσαν ήταν ψεύτικο και τους έτρεψαν σε φυγή με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και ο γιος της αιφνιδιάστηκαν όταν οι τρεις νεαροί τσιγγάνοι εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι τους λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και τους ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού. Αρχικά δεν αντέδρασαν, όσο οι κακοποιοί άνοιγαν συρτάρια και ντουλάπες αναζητώντας χρήματα. Έτσι κι αλλιώς, δεν είχαν…

Όταν, όμως, ο γιος κατάλαβε πως το όπλο ήταν πασχαλιάτικο, έβαλε τις φωνές και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από τα θύματα άρχισαν να τους αναζητούν και τους εντόπισαν στην παλιά εθνική οδό.

Οι τρεις νεαροί ληστές συνελήφθησαν έχοντας πάνω τους το ψεύτικο πιστόλι και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.




Πιάσανε γύφτο που έκανε τουλάχιστον 35 κλοπές στη Λιβαδειά

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, είκοσι εννέα (29) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και έξι (6) απόπειρες κλοπών σε οικίες, γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικά γραφεία στη Λιβαδειά Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας 24χρονος ημεδαπός VROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, (24-07-2012) το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας σε καταυλισμό VROMA στη Λιβαδειά, όπου εντοπίσθηκε και προσήχθη ο 24χρονος, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απριλίου του 2011 έως τα μέσα Ιουλίου του 2012 είχε διαπράξει στην πόλη της Λιβαδειάς:

Είκοσι τρεις (23) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες.

Μία (1) κλοπή και μία (1) απόπειρα κλοπής σε γραφεία Δημόσιων Υπηρεσιών.

Δύο (2) κλοπές σε ιδιωτικά ιατρεία.

Μία (1) κλοπή σε δικηγορικό γραφείο και μία (1) κλοπή σε λογιστικό γραφείο.

Μία (1) κλοπή σε φροντιστήριο και μία (1) απόπειρα κλοπής σε συμβολαιογραφείο.

Η λεία που αποκόμισε ο 24χρονος από την παράνομη δράση του, ήταν το χρηματικό ποσό των 10.290 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων που η αξία τους ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptop ), πέντε (5) φωτογραφικές μηχανές, έξι (6) κινητά τηλέφωνα, μία (1) τηλεόραση, ένα (1) I – pad και άλλα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο δράστης διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση στην περιοχή του Ζεφυρίου Αττικής με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.



Συμπλοκές μεταξύ ρατσιστών στην Τρίπολη

Φόβο και αναστάτωση προκάλεσαν οι οδομαχίες που ξέσπασαν στο κέντρο της Τρίπολης μεταξύ ομάδων αλλοδαπών διαφορετικών εθνικοτήτων, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια για άγνωστη αιτία. Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα, αλλά οι συμμετέχοντας φρόντισαν να εξαφανιστούν πριν επέμβει η Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά που ξέσπασε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην πλατεία Μπασιάκου, το οποίο χρησιμοποιεί ως κατάλυμα μια ομάδα μεταναστών από το Πακιστάν. Άγνωστο με ποιο σκοπό, μια ομάδα Αφγανών εισέβαλε στο κτίριο και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός που συνεχίστηκε έξω από αυτό.

Ξαφνικά, οι κάτοικοι της περιοχής είδαν έκπληκτοι δυο ομάδες που αποτελούνταν η καθεμία από περίπου 20 με 25 άτομα να έρχονται στα χέρια και να συμπλέκονται σώμα με σώμα, χτυπώντας οι μεν τους δε με καδρόνια, πέτρες και αυτοσχέδια όπλα! Από τύχη και μόνο δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, ενώ μόλις ακούστηκαν οι σειρήνες των περιπολικών οι εμπλεκόμενοι το έβαλαν στα πόδια και χάθηκαν στο σκοτάδι!



Εξιχνιάστηκε η φρικτή ρατσιστική δολοφονία Ελληνίδας

Ενας 26χρονος Γεωργιανός είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας -στις 10 Ιουλίου 2012- της 69χρονης Αγγελικής Καρποδίνη στην Φιλοθέη.

Ο φόνος εξιχνιάστηκε μετά από πολυήμερες έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, με βάση αποτυπώματα και άλλα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος. Ο δράστης συνελήφθη μετά από επιχείρηση των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής στην Ομόνοια, ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γεωργιανός εμπλέκεται και σε άλλες ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια στην Αθήνα.

Ο δράστης είχε εισβάλει στο ισόγειο διώροφης κατοικίας στην οδό Αγίας Φιλοθέης 17 και αφού ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 69χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρήκε ο σύζυγός της, ο οποίος είναι γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών και των ξενοδοχείων. Η γυναίκα ήταν πεσμένη, με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι μέσα σε λίμνη αίματος.

Η εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και η σύλληψη του δράστη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού συνήθως ελάχιστα στοιχεία μπορεί να συγκεντρωθούν σχετικά με τους φυσικούς αυτουργούς τέτοιων ληστρικών εγκληματικών επιθέσεων σε σπίτια.

 

Μαροκινός κετέκλεβε τον κόσμο μέσα στο Μετρό

Συνελήφθη στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκο, ο οποίος λίγο πριν είχε αφαιρέσει τσάντα και κινητό ημεδαπού σε συρμό του μετρό στον σταθμό «Ελαιώνας».

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Α’ Τ.Α. Αιγάλεω, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο συνεργό του, είχε διαπράξει εννέα (9) κλοπές πορτοφολιών επιβατών, μέσα σε συρμούς του μετρό.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Γεωργιανός μπούκαρε σε 14 σπίτια στη Δράμα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις, που είχαν διαπραχθεί σε οικίες, στην πόλη της Δράμας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 22-2-2011 έως 2-6-2011, διέπραξε δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις σε οικίες της Δράμας, από τις οποίες αφαίρεσε, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα.

Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων από τις διαρρήξεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 41.200 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 36χρονος έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές Αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.



Αλβανός ληστής πήγε Μύκονο για κλοπές

Συνελήφθη την Τρίτη (24.07.2012) στην Μύκονο, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ένας 20χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστεία κατά συναυτουργία.

Επιπλέον σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και απείθεια, ενώ του βεβαιώθηκαν και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα την Τρίτη πρώτες πρωινές ώρες στην Μύκονο εντοπίστηκε ο 20χροος να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο και στη οικία που διέμενε ο συλληφθείς στην περιοχή Χονδρός Γκρεμός στην Μύκονο, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν διαρρηκτά εργαλεία, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από κλοπές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος συνεργάζονταν ως προ της διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων με άγνωστο αριθμό συνεργών οι οποίοι διέμεναν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Χώρα Μυκόνου. Στο εν λόγο δωμάτιο, αφού εντοπίστηκε, έγινε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν κλεμμένα ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, και κοσμήματα.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει εξιχνιαστεί μια κλοπή αντικειμένων από οικία ημεδαπών στην Μύκονο, που διέπραξε ο συλληφθείς την 21.07.2012, μέρος των οποίων βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Καλούνται οι πολίτες-παραθεριστές, που έχουν υποστεί κλοπές στους χώρους διαμονής τους, να μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, όπου φυλάσσονται τα κατασχεθέντα για τυχόν αναγνώριση - ταυτοποίηση κλαπέντων αντικειμένων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.



Κλοπές και στην παραλία Αλίμου

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες στον Άλιμο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ.), (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 21 και 29 ετών και (1) αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκο, ηλικίας 16 ετών, οι οποίοι λίγο πριν στην παραλία Αλίμου, είχαν αφαιρέσει από ημεδαπή, τσάντα με προσωπικά αντικείμενα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αλίμου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες το τελευταίο μήνα, έχουν διαπράξει έξι (6) κλοπές σε βάρος λουομένων, στην περιοχή πλαζ Αλίμου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Ρωσοτσετσένος δολοφόνησε Γεωργιανό στη Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανθρωποκτονία σε βάρος 48χρονου "ομογενούς", η οποία έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος "ομογενής", ο οποίος και συνελήφθη. Σε βάρος του ανωτέρω σχηματίζεται δικογραφία, για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση» και παράβαση του Νόμου «Περί οπλών».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον 48χρονο, για προσωπικές διαφορές τους, προκάλεσε σε αυτόν τον θανάσιμο τραυματισμό του, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Αλβανός έκλεβε πορτοφόλια μέσα στην εκκλησία

Η κατάνυξη των πιστών που παρακολουθούσαν τη λειτουργία σε μια εκκλησία στο Μεσολόγγι ήταν ο καλύτερος «σύμμαχος» για έναν 33χρονο Αλβανό πορτοφολά που χτυπούσε όταν οι εκκλησιαζόμενοι σηκώνονταν από τα στασίδια για να κάνουν τον σταυρό τους!

Από την τελευταία σειρά όπου καθόταν, ο αλλοδαπός έβρισκε την ευκαιρία να αρπάξει χρήματα από τις τσέπες των προσκυνητών που κάθονταν μπροστά του, χωρίς εκείνοι να τον αντιληφθούν! Το κατάφερε με δυο από αυτούς, αλλά ο τρίτος τον τσάκωσε επ’ αυτοφώρω και τον παρέδωσε σε αστυνομικούς της Ασφαλείας οι οποίοι τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.


Ρουμάνοι κλέβουν από παντού

Ένα κουρείο στους Μολάους Λακωνίας διέρρηξαν για να κλέψουν δυο νεαροί, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής που άρχισε να φωνάζει τρέποντάς τους σε φυγή. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, έναν 25χρονο Ρουμάνο που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ο συνεργός του πρόλαβε να διαφύγει και αναζητείται.



Παρανοϊκοί δολοφόνοι Αλβανοί κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Τέσσερις Αλβανοί ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας και του σοβαρού τραυματισμού σε βάρος ενός 29χρονου ομοεθνούς τους το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης  στο χωριό Ηλιόλουστο του Κιλκίς.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί μόνο ένας 21χρονος που είχε δώσει στους υπόλοιπους την πληροφορία ότι ο συμπατριώτης τους είχε στην κατοχή του 1.200 ευρώ!

Οι τρεις Αλβανοί έστησαν ενέδρα στον 29χρονο, τον χτύπησαν αλύπητα και τον μαχαίρωσαν πολλές φορές σε διάφορα σημεία του σώματός του για να του αρπάξουν τα χρήματα και ένα κινητό που είχε μαζί του.

Σε βάρος τους και σε βάρος του πληροφοριοδότη ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη και αναζητούνται.

Όμως, και το θύμα που μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος, καθώς και αυτός βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα και έχει διαταχθεί η απέλασή του! Μάλιστα, συνελήφθη και ο 58χρονος Έλληνας ο οποίος τον απασχολούσε παράνομα!


 
Αλβανοί στη Λάρισα "εξάγουν" μέχρι και ποδήλατα


Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που έκλεβαν ποδήλατα και τα μετέφεραν με λεωφορεία, προς πώληση στην Αλβανία, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.


Οι τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, 43χρονος, 45χρονος και δύο 19χρονοι συνελήφθησαν το πρωί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι αλλοδαποί παραλαμβάνουν από νεαρούς ομοεθνείς τους κλεμμένα ποδήλατα για να τα μεταφέρουν και να τα διαθέσουν στην Αλβανία με λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Λάρισα για Αλβανία και αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας αναζήτησαν και εντόπισαν το λεωφορείο και τους τέσσερις υπηκόους Αλβανίας και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο 19χρονοι συλληφθέντες χθες το απόγευμα έκλεψαν στη Λάρισα ένα ποδήλατο που βρέθηκε στον χώρο αποσκευών του λεωφορείου. Οι δύο δράστες είχαν παραδώσει το ποδήλατο έναντι 70 ευρώ στους άλλους δύο συλληφθέντες ομοεθνείς τους για να το μεταφέρουν από τη Λάρισα στην Αλβανία, όπου θα το διέθεταν σε άγνωστους αγοραστές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.



Αλβανός με Ι.Χ. Σύριου και ναρκωτικά στη Θεσπρωτία
 
Συνελήφθη στο Ράγιο Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίσθηκε χθες το βράδυ στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν στο χώρο αποθήκευσης αποσκευών και κατασχέθηκαν - 70- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -72.192- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αυτοκίνητο ανήκει σε 31χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος αναζητείται.

Στην κατοχή του 26χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.


Ακόμη μερικές δεκάδες κιλά ναρκωτικών...

Συνελήφθησαν στην Επίδαυρο – Αργολίδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών αντίστοιχα και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 40 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

KANNABH βάρους – 64.310 - γραμμαρίων.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Γεωργιανοί απειλούσαν με σύριγγες & έκλεβαν

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως ακριβές φιάλες ποτών.

Συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 39, 40, 41 ετών, ενώ αναζητούνται δύο (2) επιπλέον συνεργοί τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους πελάτες εισέρχονταν στα καταστήματα και αφαιρούσαν προϊόντα τα οποία τοποθετούσαν στο εσωτερικό των ρούχων τους ή σε σακίδια που έφεραν. Κατά τη έξοδο τους από τα καταστήματα τους ανέμεναν συνεργοί τους με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο διέφευγαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες γίνονταν αντιληπτοί, χρησιμοποιούσαν σωματική βία και απειλές με σύριγγες που έφεραν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα σουπερ μάρκετ.

Κατασχέθηκαν ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι στην οικία τους και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εντός του οποίου βρέθηκαν επτά (7) φιάλες ποτών, καλλυντικά και διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε βάρος του 41χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για παρόμοια αδικήματα, ενώ στον 39χρονο είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.




Μπούκαραν στην Ελλάδα & ήταν έτοιμοι για ληστείες!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Αστυνομικοί στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, όταν ανακάλυψαν ότι οι δυο Αλβανοί λαθρομετανάστες που συνέλαβαν, είχαν πάνω τους μαχαίρια, κουκούλες, γάντια, διαρρηκτικά εργαλεία, φακούς κ.ά. 


Οι Αλβανοί, αν κρίνει κανείς από τα αντικείμενα που μετέφεραν πάνω τους, ετοιμάζονταν για σωρεία κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών κ.α. 
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., οι Αλβανοί μπήκαν παράνομα στη χώρα, είναι 19 και 20 ετών και κατείχαν:
• 3 μαχαίρια, με λάμες μήκους 11, 8 και 4,5 εκατοστών, 
• 3 αυτοσχέδιες κουκούλες και 3 ζευγάρια γάντια, 
• πληθώρα από διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, ψαλίδι), 
• ένα σχοινί τύπου τριχιάς σε ρολό και ένας φακός, 
• μία βιντεοκάμερα, δύο φωτογραφικές μηχανές, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα επίχρυσο ρολόι, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.


Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί, εάν είχαν προλάβει …να χρησιμοποιήσουν τα διαρρηκτικά εργαλεία! Πάντως, από τα ευρήματα, φαίνεται ότι ίσως υπάρχει και άλλο πρόσωπο στη σπείρα.




Αλβανικές... ακρίδες δεν άφησαν βάνα για βάνα


Τέλος στη δράση των «κυνηγών» μετάλλων που επί δυο μήνες άφηναν τις αγροτικές καλλιέργειες της Καστοριάς στο έλεος του καύσωνα λεηλατώντας τις βάνες των συστημάτων ποτίσματος, έβαλε η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας που εντόπισε τους δράστες.


Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό και έναν ακόμη ομοεθνή του τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι δυο τους χτυπούσαν κυρίως σε φυτώρια δένδρων στις αγροτικές περιοχές του Τοιχιού, του Μαυροχωρίου, του Κεφαλαρίου και της Μεταμόρφωσης Καστοριάς, από τα οποία είχαν κλέψει συνολικά 230 μεταλλικές βάνες αξίας 6.900 ευρώ και μία φρέζα αξίας 1.000 ευρώ! Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν 80 στρόφιγγες από τις κλεμμένες βάνες. Ωστόσο, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου