Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Χάος στη Συρία, αισιόδοξος ο Κόφι Ανάν +Βίντεο


Επίθεση την ώρα κηδείας αντικαθεστωτικού στη Συρία. Σε συμφωνία για την ανάγκη δημιουργίας νέας κυβέρνησης στη Δαμασκό συμφώνησαν οι 5 του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Γενεύη. Εμμένουν οι ΗΠΑ στην απομάκρυνση Άσαντ.

Ξεμπρόστιασμα Τούρκων για το καταρριφθέν μαχητικό, το οποίο έριξαν οι Ρώσοι. Τα πράγματα αγριεύουν...



Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Κόφι Ανάν δήλωσε χθες στην τηλεόραση του Ρόιτερς ότι είναι αισιόδοξος πως το ειρηνευτικό του σχέδιο για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Συρία θα ευοδωθεί. «Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνάντηση. Είμαι αισιόδοξος», είπε ο Ανάν μετά την πρόταση της Ρωσίας να γίνουν τροποποιήσεις στο ειρηνευτικό σχέδιο. «Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν με ένα αποδεκτό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η κρίσιμη σύνοδος είναι ένα θετικό βήμα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Βλέπουμε τη σύνοδο της Γενεύης ως ένα θετικό βήμα στην αναζήτηση των βάσεων για να καταλήξουμε σε μια πιθανή διεθνή ομοφωνία για μια εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία». Ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει στην ίδια ανακοίνωση τη λύπη του για το γεγονός ότι το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και ο Λίβανος δεν προσκλήθηκαν στη σύνοδο αυτή, στην οποία θα λάβουν μέρος τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία. «Η ρωσική πρόταση συνάντησε ανυπέρβλητες αντιρρήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά το Ιράν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου