Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γυφτάκια πετούσαν πέτρες στα αυτοκίνητα εν κινήσει για να ληστέψουν τους οδηγούς!


Οι δράστες πετούσαν πέτρες και τοποθετούσαν τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος, προκειμένου να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων και να αποσπάσουν αντικείμενα από το εσωτερικό τους

Σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές σε βάρος εννέα (9) "ημεδαπών" και σε έξι (6) κηδεμόνες τους για παραμέληση της εποπτείας τους. (Μα αφού οι γονείς τους τα έστειλαν να πετάνε πέτρες...).


Εξιχνιάστηκαν, χθες (11-07-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών στην περιοχή του Πυρίου Θηβών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι εννέα (9) ημεδαποί γύφτοι, εκ των οποίων έξι ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών και τρεις ενήλικοι, ηλικίας 18, 20 και 29 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών.
Επιπλέον, στην σχηματισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και οι έξι (6) κηδεμόνες των ανηλίκων, ηλικίας από 32 έως 43 ετών, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, έχοντας ενωθεί σε εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του 2012 και δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και πάντα νυχτερινές ώρες, ακροβολίζονταν σε γέφυρα που βρίσκεται πλησίον του οικισμού γύφτων στο Πυρί Θηβών και ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, κυρίως γυναίκες, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία των δραστών (modus operandi), αφού επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους, στη συνέχεια είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας διάφορα τεχνητά εμπόδια επί του οδοστρώματος (όπως ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.),κατάφερναν να πετύχουν την ακινητοποίηση των οχημάτων τους και εκμεταλλευόμενοι την αναγκαστική τους στάθμευση και τον αιφνιδιασμό των οδηγών τους, εφορμούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, χρήματα, χρυσαφικά, προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα και μετά διέφευγαν και κρύβονταν στον παρακείμενο οικισμό τους.

Ειδικότερα, εξιχνιάσθηκαν δυο (2) περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:

Την 09-06-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από Ι.Χ.επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 56χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο πιστωτικές κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα (σχετικό το από 29-06-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).

Την 25-06-2012 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν από Ι.Χ.επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονη ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε διάφορα χρυσαφικά, το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, τέσσερα βιβλιάρια τραπεζών, δύο κάρτες ανάληψης μετρητών και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Επιπλέον το χρονικό διάστημα από 05-06-2012 έως και 29-06-2012, οι δράστες, προκαλώντας φθορές, πέτυχαν την ακινητοποίηση ακόμη τεσσάρων (4) διερχόμενων οχημάτων με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.



Επίσης μόνο για σήμερα, μέχρι στιγμής οι λαθρομετανάστες προσέφεραν τα εξής:


Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

1. Συνελήφθησαν το απόγευμα της 10-7-2012 στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρείς (3) αλλοδαποί Σουδανικής καταγωγής, για κατοχή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Κυψέλης, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ομάδα που διακινούσε ποσότητες κάνναβης σε χρήστες στο κέντρο της Αθήνας.

Στη κατοχή τους καθώς και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-141- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -589,9- γραμμ.

Το χρηματικό ποσό των –98- ευρώ.

-3- κινητά τηλέφωνα.


2. Συνελήφθη χθες ( 11-7-2012) το απόγευμα στην Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νικαίας 33χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, για κατοχή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας, ο συλληφθείς κινούμενος με το αυτοκίνητό του, διακινούσε ποσότητες κάνναβης σε χρήστες στις περιοχές της Νίκαιας και της Δραπετσώνας.
Στη κατοχή του καθώς και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -611- γραμμ .

Μία (1) ζυγαριά ακριβείας.

Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.



Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός για διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών

Συνελήφθη χθες (11-7-2012) το πρωί στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, καθώς λίγο πριν είχε διαρρήξει αποθήκη διαμερίσματος πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ο συλληφθείς είχε διαπράξει το τελευταίο τρίμηνο άλλες επτά (7) διαρρήξεις σε αποθήκες πολυκατοικιών, από τις οποίες αφαιρούσε κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και τρόφιμα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά και διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Σύλληψη τριών αλλοδαπών για διαρρήξεις κατοικιών

Συνελήφθησαν χθες (11-7-2012) το μεσημέρι στην περιοχή των Πατησίων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, γιατί λίγο πριν είχαν διαρρήξει διαμέρισμα πολυκατοικίας στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει το τελευταίο δίμηνο άλλες πέντε (5) διαρρήξεις σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Εξιχνιάστηκαν είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στη Λακωνία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών γύφτων, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -74.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, είκοσι μία (21) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών ΒΡΟΜΑ, ηλικίας 15, 21, 15, 24, 29 και 15 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα, από τα τέλη Αυγούστου 2011, έως και τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, αφού διέρρηξαν συνολικά είκοσι μία (21) οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -74.000- ευρώ.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.



Ρατσιστάκια από Ρουμανία επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο στη Λάρισα, αλλά...

Κάθε άλλο παρά εύκολος στόχος αποδείχθηκε ένας ηλικιωμένους για τους δυο νεαρούς «πορτοφολάδες» οι οποίοι προσπάθησαν να αρπάξουν από την τσέπη του τις οικονομίες που πήγαινε να καταθέσει σε τράπεζα της Λάρισας. Παρά τα χρόνια του, το θύμα κατάφερε να συλλάβει μόνο του τον ανήλικο δράστη.

Ο 74χρονος άνδρας αντιλήφθηκε εγκαίρως το ξένο χέρι που έκλεψε τα 3.100 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του και αντέδρασε αστραπιαία, αρπάζοντάς το. Ο 17χρονος Ρουμάνος δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη λαβή του ηλικιωμένου και παραδόθηκε στους αστυνομικούς που έφτασαν λίγα λεπτά αργότερα. Τα κλεμμένα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και ο 74χρονος τα πήγε στον προορισμό τους, ενώ ο ανήλικος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ο συνεργός του που κατάφερε να διαφύγει αναζητείται.



«Έγδυσαν» τρεις πόλεις οι «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων!

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και δεν αφήνουν τίποτε που να μην λεηλατήσουν. Οι κλοπές δημόσιων και δημοτικών υλικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες και δεν σταματούν, παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις.

Οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων δεν προλαβαίνουν να επεμβαίνουν για να αντικαθιστούν ό,τι ρημάζουν οι δράστες, που έχουν ευρύ πεδίο δράσης, καθώς κλέβουν από ηλεκτροβάνες, μπεκ, λάστιχα και προγραμματιστές άρδευσης, μέχρι τα μεταλλικά καπάκια φρεατίων, τα καλώδια ηλεκτροφωτισμού, τα σιδερένια κιγκλιδώματα από τα πάρκα, ακόμη και τους πασσάλους υποστύλωσης των δέντρων!.Το κόστος των φθορών που προκαλούν οι συμμορίες, όμως, είναι τεράστιο και ο δήμος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά.

Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπής καταγράφονται και στον δήμο Καρδίτσας, όπου οι «κυνηγοί» έχουν κλέψει ακόμη και την συρμάτινη περίφραξη μήκους 500 μέτρων από την κοινότητα Αμπελικού. Λεηλασίες έχουν καταγραφεί την τελευταία εβδομάδα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, όπως πλατείες και πάρκα με λεία τα λάστιχα ποτίσματος, τα μπεκ και άλλα υλικά που δεν μπορούν να αντικατασταθούν άμεσα ελλείψει πόρων.

Οι «κυνηγοί» χαλκού έχουν γίνει πραγματικός εφιάλτης και στο Κιάτο, όπου άφησαν για μέρες χωρίς τηλέφωνο μια ολόκληρη περιοχή που περιλαμβάνει και το Κέντρο Υγείας της πόλης, κλέβοντας τα καλώδια για να αρπάξουν τον χαλκό που περιέχουν. Το αποτέλεσμα είναι, ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας, να κινδυνεύουν σοβαρά.



Σύλληψη Βούλγαρου για δολοφονία στη Μαγνησία

Ανακοινώνεται ότι συνελήφθη, την 10-07-2012 στη Νova Ζagora Βουλγαρίας, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς από κοινού με δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 38 και 43 ετών, την 18-10-2010 στη Σούρπη Μαγνησίας, είχαν διαπράξει ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος 68χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ιταλίας.

Την 19-10-2010 από φιλικά πρόσωπα του θύματος είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, με σκοπό την ληστεία, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του Δήμου Σούρπης, όπου του επιτέθηκαν με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ την 27-03-2011 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Σούρπη Μαγνησίας οι δύο από τους δράστες (38χρονος και 43χρονος), οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι.

Ο συλληφθείς κρατείται προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας.



Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, για αρπαγή ομοεθνή τους, στο Ρέθυμνο.

Ζητούσαν από συγγενείς του θύματος χρήματα για να τον απελευθερώσουν.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12-07-20120) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πλακιά Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, για την απελευθέρωση ενός 20χρονου υπηκόου Πακιστάν, ο οποίος κρατείτο δεσμευμένος από έξι ομοεθνείς του, ηλικίας 18, 27, 22, 29, 23 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, ο 20χρονος είχε πέσει θύμα αρπαγής από τους ομοεθνείς του προχθές (10-07-2012) το βράδυ στην περιοχή του Πλακιά, όπου διέμενε. Οι δράστες ζητούσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από συγγενείς του στην πατρίδα του, για να τον απελευθερώσουν. Παράλληλα, εξέφραζαν απειλές για την σωματική ακεραιότητα του 20χρονου, σε περίπτωση μη καταβολής των λύτρων.

Μετά από πληροφορίες, που περιήλθαν σε αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε η οικία στην οποία κρατείτο ο 20χρονος. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν μέσα στην οικία, σε ρόλο φρουρού, οι τρεις ομοεθνείς του ηλικίας 18, 27 και 22 ετών, ενώ αργότερα στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν και οι άλλο τρεις.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (13-07-2012) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου