Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ανοικτά όλη μέρα 25 νοσοκομεία από την Τετάρτη

«Πρεμιέρα» κάνουν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, 25 δημόσια νοσοκομεία που εντάσσονται στην ολοήμερη λειτουργία του ΕΣΥ, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Στα νοσοκομεία αυτά οι ασθενείς θα μπορούν να προσέρχονται και μετά το τακτικό ωράριο ενώ εκτός από ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να υποβληθούν και σε διαγνωστικές, εργαστηριακές εξετάσεις ακόμη και χειρουργικές μικροεπεμβάσεις.

Σε πρώτη φάση, τις πύλες τους ανοίγουν τα νοσοκομεία:..
Αγ. Σοφία, Αγλ. Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Άγ. Σάββας, Γεννηματάς Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, Πανεπιστημιακά Ρίου και Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Σταδιακά θα ενταχθούν στο σύστημα τα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ ενώ σε άμεση προτεραιότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία: Ιπποκράτειο Αθήνας (καρδιολογικά), Έλενα Βενιζέλου (γυναικολογικά), Σωτηρία (πνευμονολογικά), Άγιοι Ανάργυροι (ακτινοθεραπείες) και Αλεξάνδρα (μαστός, γυναικολογικά, πυρηνική ιατρική).

Δαπάνη

Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου, βαρύνει το ταμείο του ασθενούς. Αν ο ασθενής δεν είναι ασφαλισμένος, καταβάλλει στο νοσοκομείο αμοιβή για τις πράξεις αυτές, με το ισχύον κάθε φορά τιμολόγιο. Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που διενεργούνται από τον ίδιο γιατρό, συμπληρωματικά στην επίσκεψη στο ιατρείο, όπως γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, αμνιοκεντήσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή.

Τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία, εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό και διατίθενται κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των εξόδων της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Αμοιβές

Η αμοιβή για την επίσκεψη, διαμορφώνεται ως εξής:

Για τους πανεπιστημιακούς: Καθηγητές 90 ευρώ, αναπληρωτές καθηγητές 75 ευρώ, επίκουροι καθηγητές 60 ευρώ, λέκτορες 45 ευρώ.

Για τους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ: Συντονιστές διευθυντές 80 ευρώ, διευθυντές 75 ευρώ, επιμελητές α΄ 60 ευρώ, επιμελητές β΄ 45 ευρώ, επιμελητές γ΄ 30 ευρώ.

Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές: Συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ, διευθυντές 50 ευρώ, επιμελητές α΄ 40 ευρώ, επιμελητές β΄ 30 ευρώ, επιμελητές γ΄ 20 ευρώ.

Η αμοιβή των χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων, επιπλέον του νοσηλίου και των υλικών, καθορίζεται στα 150 ευρώ για μικρή επέμβαση ή άλλη επεμβατική πράξη που απαιτεί βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία.

Η αμοιβή των γιατρών για χειρουργικές ή επεμβατικές πράξεις είναι 60% του παραπάνω ποσού για τον πρώτο χειρουργό, 20% για τον αναισθησιολόγο και 20% για το δεύτερο χειρουργό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου