Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τελικά αυτό ήταν! Το φτύσιμο των Ελλήνων στον Β' Παγκόσμιο τους έτσουξε!


Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τις επιθέσεις προς την Ελλάδα για τη δημοσιονομική της εκτροπή, εμφανίστηκαν πολύ φιλικά με την Ιρλανδία, μολονότι το «ολίσθημα» είναι ανάλογης έκτασης.

Επιχειρώντας να δώσει μια εξήγηση γι' αυτή τη διαφορετική αντιμετώπιση, η γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» καταλήγει στην εκτίμηση ότι αυτή η «κατανόηση» των Γερμανών για το ιρλανδικό πρόβλημα ίσως να οφείλεται στη μεταπολεμική εποχή, όταν οι Γερμανοί ήταν ευπρόσδεκτοι στην Ιρλανδία, προφανώς με το λανθασμένο σκεπτικό ότι όποιος πολέμησε τη Βρετανία δεν μπορεί να είναι και τόσο κακός.

«Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο...
 καμία χώρα δεν ήθελε να παίξει εναντίον της Εθνικής Γερμανίας εκτός από τους Ιρλανδούς» σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα...

3 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Άααα, δεν τα ξέρεις όλα!

Ο τότε πρωθυπουργος της Ιρλανδίας, ο Ήμον ντε Βαλέρα (παλιος αντιστασιακος του πολέμου της ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας), τον Μάϊο του 1945 κήρυξε ...εθνικο πένθος για τον θάνατο του Χίτλερ!!!

(Γουστάρω φτύσιμο στους Άγγλους! :-) )

Κρασοπατήρ είπε...

Πάντως έχουνε τραβήξει χίλια μύρια από τους Άγγλους για εκατοντάδες χρόνια, οπότε έχουνε & ένα "μικρό" δίκιο τα Ιρλανδά. Βέβαια τρώγονται και αρκετά μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, ήταν η μόνη χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα: Αλβανία Ιταλία Γερμανία Βουλγαρία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (σε ημέρες)

Ελλάδα 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 (η υπερδύναμη της εποχής)
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0
Δανία 0 (οι Δανοί παραδόθηκαν σ’ ένα μοτοσικλετιστή του Hitler που μετέφερε αίτημα του Hitler στο Δανό βασιλιά για διέλευση του Ναζιστικού στρατού. Ο Δανός βασιλιάς για να δείξει την υποταγή του, παράδωσε το Στέμμα του στο μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στο Hitler ....)

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Αλβανοί 1165
Ιταλοί 8000
Βούλγαροι 25.000
Γερμανοί 50.000

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Ελλάδα 10%
Σοβιετική Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%

Δημοσίευση σχολίου