Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση δεν θα εγκρίνει τις 909 προσλήψεις στην ΑΤΕ


Tην αδυναμία 909 προσλήψεων στην ΑΤΕ μέσω του ΑΣΕΠ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τράπεζα, ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμανατίδου - Πασχαλίδου.

«Η ΑΤΕ», τόνισε, «θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει της δραστηριότητές της και να εγκαταλείψει όσες είναι εκτός περιεχομένου της λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Ο σχεδιασμός που είχε γίνει πριν από 1-2 χρόνια για προσλήψεις 800 - 1.000 ατόμων δεν αντικατοπτρίζει τις σημερινές ανάγκες της τράπεζας. Μιας τράπεζας που έχει προβλήματα. Δεν μπορούμε να βάλουμε την τράπεζα να επωμιστεί πρόσθετα βάρη, τα οποία υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να σηκώσει. Η τράπεζα δεν μπορεί να απορροφήσει αυτό το προσωπικό».

Πρόκειται για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 2008 για 909 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Από τις 19/1/2010 ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και οι πίνακες κατάταξης, ενώ η διοίκηση της ΑΤΕ ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στην πρόσληψη των επιτυχόντων εντός 4 μηνών.

Από την πλευρά της, η κ. Αμανατίδου - Πασχαλίδου κατήγγειλε ότι γίνονται «κρυφές συνομιλίες για ιδιωτικοποίηση», προκαλώντας την αντίδραση του υφυπουργού, που απάντησε ότι «πρόκειται για απόψεις χωρίς βασική τεκμηρίωση και ότι δεν υπάρχει καμιά συνομιλία για ιδιωτικοποίηση».
Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου