Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ελλαδάρα Αθάνατη ~ Ατελείωτη Σ Α Π Ι Λ Α

Πρώτα ποινή - «χάδι» και μετά... πρόεδρος πειθαρχικού

Ενας από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τα χιλιάδες πλαστά πτυχία ΤΕΕ στον νομό Αρτας, ο οποίος διώκεται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, τιμωρήθηκε με ποινή - «χάδι» από το πειθαρχικό συμβούλιο των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια τοποθετήθηκε διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, και πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου. Τώρα υπό τη νέα του ιδιότητα καλείται να ακυρώσει τα πτυχία «μαϊμού» που ο ίδιος είχε υπογράψει και έπρεπε να έχουν ακυρωθεί από το 2006!

Αυτά αναφέρει σε επιστολή-καταπέλτη προς το υπουργείο Παιδείας ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, καλώντας την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου να παρέμβει για την άμεση ανάκληση των πλαστών τίτλων σπουδών, τον έλεγχο των εμπλεκομένων και την απόδοση των ευθυνών που αναλογούν, αλλά και να επανεξετάσει την τοποθέτηση του ενός εκ των εμπλεκομένων στη θέση του διευθυντή Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τον Ν.Ρ., σε βάρος του οποίου, μάλιστα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αρτας για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε το 2006 στους νομούς Αρτας, Λάρισας και Τρικάλων. Χρησιμοποιώντας τους τίτλους-μαϊμού, που αποκτούσαν χωρίς να φοιτήσουν ούτε μία ώρα, οι «απόφοιτοι» έπαιρναν μοριοδότηση και διορίζονταν στο δημόσιο...
 μέσω ΑΣΕΠ.

Με νόμο της τότε υπουργού Μ. Γιαννάκου, διατάχτηκε η ακύρωση των πλαστών πτυχίων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, οι τίτλοι ακυρώθηκαν σε Τρίκαλα και Λάρισα, όχι όμως και στην Αρτα, όπου και σήμερα απόφοιτοι «μαϊμού» χρησιμοποιούν τα πτυχία τους για διορισμό στο δημόσιο.

Πρόσφατα συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου) και επέβαλε πρόστιμο αποδοχών 20 ημερών στον Ν.Ρ. και 5 ημερών σε άλλους τέσσερις εμπλεκομένους.

Ο Λ. Ρακιντζής υπέβαλε ένσταση, θεωρώντας ότι οι ποινές «είναι ιδιαίτερα επιεικείς σε σχέση με τη βαρύτητα του πειθαρχικού παραπτώματος».
www.ethnos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου