Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η πιο βαρετή μέρα της ιστορίας

Αν γεννηθήκατε την (...), έχετε ένα ξεχωριστό λόγο να ξεχωρίζετε από τους άλλους: η πρώτη μέρα της ζωής σας ήταν η πιο βαρετή από όλες τις μέρες στη Γη μετά το 1900, σύμφωνα με τους υπολογισμούς Βρετανού επιστήμονα, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, ανακάλυψε ότι τη συγκεκριμένη μέρα έγιναν τα λιγότερα αξιοσημείωτα γεγονότα από κάθε άλλη στην πιο πρόσφατη ιστορία.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", το πρόγραμμα του Πέντοου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αντικειμενικά η πιο βαρετή και άνευ αξιοσημείωτων γεγονότων μέρα υπήρξε η...
 11η Απριλίου 1954, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο συνέβησαν μόνο τρία άξια λόγου συμβάντα: έγιναν γενικές εκλογές στο Βέλγιο (μια μάλλον "βαρετή" χώρα), γεννήθηκε ένας Τούρκος επιστήμονας, ο καθηγητής σήμερα Αμπντουλάχ Αταλάρ του πανεπιστημίου Μπιλκέντ (ερευνητής στον τομέα των ατομικών μικροσκοπίων) και πέθανε ένας ποδοσφαιριστής.

Ο προγραμματιστής υπολογιστών Ουίλιαμ Τάνστολ-Πέντοου του πανεπιστημίου Κέμπριτζ χρησιμοποίησε ένα ειδικό λογισμικό με την ονομασία "True Knowledge" (Αληθινή Γνώση), που χρησιμοποιεί πολύπλοκους μαθηματικούς αλγόριθμους, για να αξιολογήσει γύρω στα 300 εκατομμύρια γεγονότα σχετικά με ανθρώπους, τοποθεσίες, επιχειρήσεις κλπ., τα οποία κάποτε αποτέλεσαν είδηση για τον άλφα ή το βήτα λόγο.

Το πρόγραμμα "True Knowledge" δεν δημιουργήθηκε ειδικά για να βρει την πιο βαρετή μέρα της ιστορίας, αλλά αποτελεί γενικότερα ένα "εργαλείο" για πιο "έξυπνες" αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.
express.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου