Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πρεμιέρα για την Ενιαία Αρχή Πληρωμής ~ 65 Διπλοθεσίτες με το καλημέρα

Να απολυθούνε, να επιστρέψουνε τα χρήματα για όλα αυτά τα χρόνια που τα άρπαζαν και επιπλέον πρόστιμο.
Έτσι μόνο θα γίνει μια καλή αρχή, όχι μόνο διαπιστώσεις...

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η Ενιαία Αρχή Πληρωμής μέσω της οποίας θα λάβουν το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 202.106 υπάλληλοι του Δημοσίου.

Η νέα Αρχή φέρνει άσχημα νέα για 65 υπαλλήλους οι οποίοι είχαν καταφέρει -άγνωστο για πόσο διάστημα- να πληρώνονται από δυο μεριές από το δημόσιο και τώρα βέβαια θα χάσουν την παράνομη αμοιβή τους.

Στο αφρό ήρθαν άλλωστε και περιπτώσεις επιδομάτων που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, πλασματικές υπερωρίες και άλλες παρατυπίες που ανθούσαν ακριβώς επειδή το δημόσιο δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι πληρώνει και σε ποιόν.


Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για κυρώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα και την αναδρομική επιστροφή ολόκληρου του ποσού που έλαβαν οι εργαζόμενοι χωρίς να το δικαιολογεί η εργασία τους.

Σήμερα πάντως οι πρώτοι που θα πληρωθούν από την ΕΑΠ είναι οι εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Αμύνης, Υποδομών, Εργασίας, της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και του ΕΣΡ.

Στις 27 Δεκεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι μέσω της ΕΑΠ θα πληρωθούν και άλλοι περίπου 200.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ενώ ο απώτερος στόχος είναι έως των Απρίλιο να έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ΕΑΠ και οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου