Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ανήμερα της επετείου της γενοκτονίας των Ποντίων...




«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που η Θεσσαλονίκη είναι γενέτειρα του
Κ(ρ)εμάλ Ατατούρκ».

Αυτό ανέφερε στο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Kαντίρ Τοπμπάς, ο Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι επιθυμεί να...
 ενισχυθούν οι σχέσεις της Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας μάλιστα, ότι «οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας σημειώνουν σταθερή πρόοδο».

Η επίσκεψη Μπουτάρη στην Κωνσταντινούπολη και οι δηλώσεις του για τον Κεμάλ Ατατούρκ προκάλεσαν όμως την αντίδραση εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων μιας και συνέπεσαν με την 97η επέτειο της γενοκτονίας αυτού του σημαντικού τμήματος του ελληνισμού από τον την Τουρκία.

«Αυτό που είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, «είναι οι Τούρκοι να αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Θεσσαλονίκη, όπως οι Έλληνες αισθάνονται σαν το σπίτι τους στην Κωνσταντινούπολη» και είπε ακόμα ότι στόχος της επίσκεψής του αποτελεί η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα διαχείρισης πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Τοπμπάς επεσήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη σημαίνει πολλά για τους Τούρκους, ως η πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ», και απηύθυνε κάλεσμα σε ομάδες Ελλήνων τεχνικών, να επισκεφτούν την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να επωφεληθούν από την εμπειρία της δημαρχίας σε θέματα χωροταξικού σχεδιασμού, μεταφορών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων και υπηρεσιών του Δήμου.

1 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

http://periergaa.blogspot.com/2011/05/blog-post_3335.html
μια ματιά εδώ
καλημέρα, Κυριακή
τσιπουρομαμ

Δημοσίευση σχολίου