Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


 
Η εκδίκηση των Γερμανών για το 1941,
τα μικρά και τα μεγάλα του Αβραμόπουλου και
η παρέλαση με τη σημαία του Τσε Γκεβάρα...


***Τί μνημονικό έχουν αυτοί οι Γερμανοί, βρε παιδί μου! Δεν μας συγχώρεσαν την ζημιά που τους κάναμε το 1941. Ο Χίτλερ είχε αποκαλύψει τόσο στην γνωστή κινηματογραφίστρια φίλη του Leni Riefenstahl, όσο με καταγραφή στην «Πολιτική Διαθήκη» του, ότι:


«Η κήρυξη του Πολέμου από την Ιταλία υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος». Πέρασαν τόσα χρόνια κι οι Γερμανοί τώρα μας εκδικούνται.


***Μεγαλειώδες το μήνυμα του Αβραμόπουλου για την επέτειο. Είπε μεταξύ άλλων: «Να αποφεύγουμε τα μικρά και να ασχολούμαστε με τα μεγάλα». Πρώτος ο Δημήτρης το εφαρμόζει αυτό. Μάλωσε με τον Βενιζέλο, γιατί δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Αλλάζει τα έπιπλα σε κάθε υπουργείο που πάει. Και άλλα τέτοια μεγάλα.

«Οι Έλληνες ποτέ δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς», είπε ο κ. Παπούλιας. Πρόεδρε, έχασες επεισόδια. Υπό καθεστώς εκβιασμού ζούμε. Μόνο αν είμαστε καλά παιδιά και τρώμε το φαγητό μας, θα μας αγαπάει ο Τόμσεν.


***Παιδιά, μπερδεύτηκα με τις δηλώσεις των πολιτικών. Τον φασισμό νικήσαμε ή τους Ιταλούς; Διότι αν νικήσαμε τον φασισμό, τότε πώς γίνεται να είναι φασίστας ο Μεταξάς; Αν πάλι ήταν φασίστας ο Μεταξάς, τότε μήπως λέτε πως ο ιταλικός φασισμός έχασε από τον ελληνικό φασισμό, επειδή ο δικός μας ήταν καλύτερης ποιότητας;

Και αν δεν νικήσαμε τους Ιταλούς αλλά το πολίτευμά τους, τότε οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ποιους νίκησαν; Τους Βρετανούς ή τον κοινοβουλευτισμό; Και ο στρατός του δικτάτορα Κεμάλ ποιον νίκησε; Τους Έλληνες ή την δημοκρατία;  (καταλάβατε παλικαράκια, ότι είναι απαραίτητη και η πολιτική παιδεία για να μη σας απαξιώνει ο λαός;)


***Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες διαμαρτύρονται για τις παρακολουθήσεις των πολιτών τους από τους Αμερικανούς. Η Ελλάδα σιωπά. Δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται σε ραγιαδισμό. Είναι πιθανόν να μη μας παρακολουθούν εμάς οι Αμερικανοί, στο ενδεχόμενο να τους δίνει η ΕΥΠ ό,τι χρειάζονται. Γλιτώνουν έτσι και τα έξοδα.


***Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ακολουθεί πιστά την σταλινική προπαγάνδα. Σε κείμενό της για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, γράφει ότι ο πόλεμος «… που ξεκίνησε από το 1939, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν προσπάθεια των ιμπεριαλιστικών χωρών να ξαναμοιράσουν τις αγορές και τις σφαίρες επιρροής, να αλλάξουν συνολικά το συσχετισμό των δυνάμεων στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Αυτή ακριβώς ήταν η αιτιολόγηση της σύμπραξης Χίτλερ και Στάλιν (με το Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ), όπου «ιμπεριαλιστές» ήσαν οι Αγγλογάλλοι. Κάποιοι ξεχνούν ότι η 28η Οκτωβρίου 1940 βρήκε συμμάχους τους ναζιστές με τους κομμουνιστές. Μας το θύμισε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου (Στην δεύτερη επιστολή του ο Ζαχαριάδης, έγραψε πως «ο πόλεμος που διεξάγει ο Μεταξάς είναι φασιστικός»).


***Υπάρχουν και στην Κύπρο σπουδαίοι «προοδευτικοί». Τι Έλληνες θα ήσαν άλλωστε; Στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, το Σωματείο «Ολυμπιάς Φρενάρου» παρέλασε με την σημαία του Τσε Γκεβάρα. Υπήρξαν φυσικά σοβαρές αντιδράσεις.

Είναι κρίμα που τα φυντάνια του Χριστόφια δεν έμαθαν πως ο Γρίβας, θεωρείται από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες του κόσμου -πλην Ελλάδος, επειδή εμείς είμαστε «προοδευτικοί»- σπουδαιότερος αντάρτης από τον Τσε και τον στρατηγό Γκιαπ -που μόλις πέθανε-, εκτός των άλλων και επειδή ήταν απομονωμένος σε μικρό νησί, σε αντίθεση με τους άλλους δυο που κρύβονταν σε απέραντες ζούγκλες και ξέφευγαν από χώρα σε χώρα. Αλλά ο αφελληνισμός -κι εκεί κι εδώ- καλά κρατεί.

Και κάτι άλλο να ξέρουν τα «επαναστημένα» παιδάκια του Τσε, εκεί στην Κύπρο. Ότι μετά τον πόλεμο, οι ηγέτες μας μόνον «ΝΑΙ» λέγουν. Εκτός από δύο περιπτώσεις, που είπαν «ΟΧΙ». Ο Γρίβας με την ΕΟΚΑ και ο Τάσσος Παπαδόπουλος με το Σχέδιο Ανάν. Και οι δύο Κύπριοι. Δεν χρειάζονται επομένως ξένα πρότυπα, επειδή αυτά είναι «μαϊμουδίστικες» ενέργειες μιμητισμού.


Καλλισθένης / voria.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου