Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το ποδήλατο έστειλε τα Ι.Χ. στην Ελλάδα στα... αζήτητα


Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην πανευρωπαϊκή στροφή προς το ποδήλατο, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, καθώς η κρίση μας οδηγεί σε... ορθοπεταλιές για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών.

Το δίκτυο της δημόσιας ραδιοφωνίας των ΗΠΑ φιλοξενεί δημοσίευμα για την εντυπωσιακή επιστροφή των δικυκλιστών στη Γηραιά Ηπειρο τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα με την...
δεύτερη μεγαλύτερη αναλογία στις πωλήσεις ποδηλάτων έναντι αυτής επιβατικών αυτοκινήτων τη χρονιά που πέρασε, όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει.

Συγκεκριμένα, έχουν βγει στην αγορά 320.000 νέα ποδήλατα το 2012, έναντι μόλις 58.000 Ι.Χ., δηλαδή 5,6 φορές περισσότερα δίκυκλα. Την επίδοση αυτή ξεπερνά μόνο η Λιθουανία με 9,6 φορές περισσότερα ποδήλατα.

Σε όλες τις άλλες χώρες της ΕΕ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες πωλήσεις ποδηλάτων παρά Ι.Χ., πλην Βελγίου και Λουξεμβούργου.

Τα περισσότερα ποδήλατα σε απόλυτους αριθμούς πουλήθηκαν στις εξής χώρες:
  • Γερμανία 4 εκατ. ποδήλατα έναντι 3,1 εκατ. Ι.Χ.
  • Βρετανία 3,6 εκατ. ποδήλατα έναντι 2 εκατ. Ι.Χ.
  • Γαλλία 2,8 εκατ. ποδήλατα έναντι 1,9 εκατ. Ι.Χ.
  • Ιταλία 1,6 εκατ. ποδήλατα έναντι 1,4 εκατ. Ι.Χ.
  • Ισπανία 780.000 ποδήλατα έναντι 700.000 Ι.Χ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο τελευταίες, υπεροχή στις πωλήσεις ποδηλάτων κατά γράφεται για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο στην πρώτη περίπτωση και από τότε που υπάρχουν αρχεία στην δεύτερη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου