Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Άϊ σιχτίρ πάλι ~ Θρασύτατοι ρατσιστές δολοφόνοι στη Χαλκιδική, μετά το έγκλημα το διασκέδαζαν σε μπαράκι. Το μπουρδέλο κράτος μας, τους αφήνει ελεύθερους κάθε φορά για να σκοτώσουν τον επόμενο. ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ;


Θα περίμενε κανείς, η νέα γενιιά των αλβανών να ήτανε πιο ισορροπημένη στην απανθρωπιά. Τελικά δεν αλλάζουν τα γονίδιά της ράτσας τους... Δυστηχώς είμαστε στο έλεος του κάθε παρανοϊκού δολοφόνου.

Ψύχραιμους κι επικίνδυνους χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τους δύο παρανοϊκούς ρατσιστές λαθρομετανάστες, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη ληστεία και την ανθρωποκτονία 30χρονου Έλληνα που εργαζόταν ως υπάλληλος χτες το βράδυ, σε πρατήριο καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι φερόμενοι ως δράστες, και οι δύο λαθρομετανάστες υπήκοοι Αλβανίας, εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά τη ληστεία, σε μπαράκι στην περιοχή των Νέων Μουδανιών, όπου και είχαν πάει για να πιουν και να διασκεδάσουν!

Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον ο ένας από αυτούς βρίσκεται παράνομα στη χώρα, καθώς είχε απελαθεί πριν από περίπου ένα μήνα και επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα από αφύλακτο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο αυτός όσο και ο συνεργός του είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές. Μάλιστα, αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα καθώς εκτιμάται πως είναι πολύ πιθανό οι δύο αλλοδαποί, που βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., ένας 22χρονος και ένας 26χρονος, να έχουν διαπράξει και άλλες ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και σε γειτονικούς νομούς.


Αντέδρασε και τον σκότωσαν

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι δύο ρατσιστές Αλβανοί, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο βενζινάδικο, κρατώντας ο ένας καραμπίνα και ο άλλος μαχαίρι. όπως επισημαίνουν αξιωματικοί ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους δώσει περίπου 400 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ αμέσως μετά έδεσαν τον ίδιο και μία φίλη του που βρισκόταν στο πρατήριο και τους οδήγησαν σε διπλανό δωματιάκι. Εκείνη την ώρα έφτασε στο βενζινάδικο και ένας πελάτης, γνωστός του υπαλλήλου, τον οποίο οι δράστες επίσης ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο ίδιο δωμάτιο με τον υπάλληλο και τη φίλη του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσαν χρήματα και από εκείνον, όπως επίσης και από τον υπάλληλο, καθώς πίστευαν ότι είχε και κάποιο άλλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του. «Φαίνεται πως ο υπάλληλος, που ήταν αρκετά σωματώδης και δυνατό παιδί, κατόρθωσε να λυθεί και βλέποντας το δράστη να απειλεί τον πελάτη, όρμησε καταπάνω του», εξηγεί αξιωματικός. Τη στιγμή εκείνη ο αλλοδαπός που κρατούσε την καραμπίνα πυροβόλησε το νεαρό με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει, ενώ στη συνέχεια και οι δύο έφυγαν από το πρατήριο.


Διασκέδαζαν!

Αμέσως στήθηκε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ γίνονταν έλεγχοι τόσο σε εγκαταλειμμένους χώρους όπως και σε καταστήματα, πάρκα και δασικές περιοχές. Από πληροφορίες προκύπτει πως κατά τη διάρκεια ελέγχου σε ένα μπαράκι στα Ν. Μουδανιά οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο αλλοδαπούς που ταίριαζαν στο προφίλ των δραστών και επιχείρησαν να τους ελέγξουν και στη συνέχεια να γίνει προσαγωγή τους. Ωστόσο, την ώρα του ελέγχου ο ένας από αυτούς τράπηκε σε φυγή, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα μετά από αναζητήσεις στις οποίες συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Μάλιστα, στη συνέχεια εντοπίστηκε και η καραμπίνα, που εικάζεται πως χρησιμοποίησαν στη ληστεία, σε οίκημα στην περιοχή των Φλογητών.

Αξιωματικοί επισημαίνουν πως οι αλλοδαποί ζούσαν στην περιοχή της Χαλκιδικής, αλλάζοντας συχνά καταλύματα και επιλέγοντας ακόμη και εγκαταλειμμένους χώρους σε περιοχές σχετικά απομακρυσμένες. Ήδη από τις αρχές εντοπίστηκε ένα παράπηγμα που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή της Ολύνθου, ενώ αναζητούν και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν ως καταφύγια.



Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δυο δράστες, εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες «τον σχεδιασμό και τις διαδοχικές ενέργειες της εγκληματικής τους συμπεριφοράς και ειδικότερα τον τρόπο κατόπτευσης και προσέγγισης του πρατηρίου, τη δολοφονία του ιδιοκτήτη και τις προσπάθειες διαφυγής τους».

Η κυνηγετική καραμπίνα εντοπίστηκε στην παραλία των Νέων Μουδανιών, θαμμένη (από τους δράστες) και κατασχέθηκε. Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, που αφαίρεσαν από τον 31χρονο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 22χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και είχε απελαθεί πρόσφατα από την Ελλάδα για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν άμεσα δύο υπήκοοι Αλβανίας, 22 και 26 ετών, που διέπραξαν χθες το βράδυ ένοπλη ληστεία και ανθρωποκτονία 31χρονου ιδιοκτήτη πρατήριου υγρών καυσίμων, στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής
Ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, σχεδόν εξ επαφής, τον 31χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα
Επιπλέον οι δράστες επέδειξαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, που μετέβη στο πρατήριο υγρών καυσίμων κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας
Άμεσα οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και κατόπιν εκτεταμένων αναζητήσεων εντοπίστηκαν και οι δύο δράστες στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Μουδανιών
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η κυνηγετική καραμπίνα που χρησιμοποίησαν καθώς και τα χρήματα που αφαίρεσαν
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις
Συνελήφθησαν άμεσα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18.10.2013), δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που διέπρατταν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 31χρονο ιδιοκτήτη του πρατηρίου.
Πιο αναλυτικά, την 20.50 ώρα περίπου χθες το βράδυ, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φέροντας ο 22χρονος κυνηγετική καραμπίνα και ο 26χρονος μαχαίρι, εισήλθαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου βρισκόταν ο 31χρονος ιδιοκτήτης και 32χρονη ημεδαπή.
Με την απειλή των όπλων απαίτησαν και εξανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ περίπου. Στη συνέχεια τον οδήγησαν, μαζί με την 32χρονη, σε βοηθητικό χώρο - κουζίνα του πρατηρίου, όπου τον δέσμευσαν, ενώ επιχείρησαν να δεσμεύσουν και την 32χρονη, απαιτώντας επιπλέον χρήματα.
Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, μετέβη στο πρατήριο 33χρονος ημεδαπός κτηνοτρόφος, φίλος του ιδιοκτήτη, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό, με αποτέλεσμα ο 22χρονος δράστης να τον απειλήσει με την καραμπίνα και να τον οδηγήσει στον ίδιο βοηθητικό χώρο, που κρατούσαν τα άλλα δυο άτομα, όπου ο 26χρονος δράστης τον κτύπησε με τη λαβή του μαχαιριού.
Οι δυο δράστες, με την απειλή των όπλων, απαιτούσαν από τον κτηνοτρόφο να τους παραδώσει τα χρήματα του, πλην όμως αυτός δεν έφερε, με αποτέλεσμα να βιαιοπραγήσουν σε βάρος του και να τον ρίξουν στο πάτωμα.
Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος στο μεταξύ κατάφερε να αποδεσμευτεί, αντέδρασε και κινούμενος προς τους δράστες, δέχθηκε πυροβολισμό, σχεδόν εξ επαφής στην οπίσθια θωρακική χώρα, από την καραμπίνα που έφερε ο ένας δράστης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Στη συνέχεια οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή, πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά πλαισιώθηκαν με κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και με αστυνομικούς σκύλους ανίχνευσης.
Στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης αποκλείστηκε όλη η ευρύτερη περιοχή και οι δίοδοι διαφυγής ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις και έρευνες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί αρχικά ο 22χρονος, σε καφετέρια στα Νέα Μουδανιά, ενώ στη συνέχεια στην περιοχή του κοιμητηρίου, στην ιδία περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 26χρονος συνεργός του.
Οι δυο δράστες, εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τον σχεδιασμό και τις διαδοχικές ενέργειες της εγκληματικής τους συμπεριφοράς και ειδικότερα τον τρόπο κατόπτευσης και προσέγγισης του πρατηρίου, τη δολοφονία του ιδιοκτήτη και τις προσπάθειες διαφυγής τους.
Η κυνηγετική καραμπίνα εντοπίστηκε στην παραλία των Νέων Μουδανιών, θαμμένη (από τους δράστες) και κατασχέθηκε ως πειστήριο του εγκλήματος. Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό, που αφαίρεσαν από τον 31χρονο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 22χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και είχε απελαθεί πρόσφατα από την ελληνική επικράτεια για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Το προανακριτικό έργο συνέδραμε κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, Ιατροδικαστής και συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
Η αστυνομική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου