Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Άντε ρε ΠΑΟΚΑΡΑ, ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΣΚΑΣΕΣ! 3-2 Τη Μακάμπι


Βρέθηκε πίσω σκορ 2-0, έχασε δύο πέναλτι με τον Στοχ, όμως, ο καταπληκτικός ΠΑΟΚ τα έφερε όλα... τούμπα και νίκησε 3-2 την Μακάμπι Χάϊφα! Βίτορ, Νίνης και «Σάλπι» τα γκολ!

Ο 13ος αγώνας του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ δεν ήταν τελικά γρουσούζικους. Πέτυχαν νίκη με ανατροπή 3-2 απέναντι στην Μακάμπι που αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. 5 γκολ, δύο χαμένα πέναλτι, ένα δοκάρι και δεκάδες χαμένες φάσεις και από τις δύο ομάδες.

 Ο Δικέφαλος του Βορρά με την σημερινή του νίκη είναι μόνος πρώτος στον όμιλο καθώς η Αλκμάαρ έφερε ισοπαλία με την Σαχτιόρ Καρακαντί.


Το 4-2-3-1 του Στέφενς
Ο Ολλανδός προπονητής του ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι δείχνει να εμπιστεύεται την 11αδα των τελευταίων αγώνων. Κάτω από τα γκολπόστ ο Χακόμπο, με τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα. Οι Λάζαρ και Τζιόλης κεντρικοί χαφ. Αριστερά αγωνίστηκε ο Στοχ, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.


4-3-3 η Μακάμπι
Ο Αριέλ Μπενάντο με σχήμα 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Σαράνοφ, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μεσουμάρ, Τσότσαλιτς, Πιλιάφσκι, Τουάθα. Κεντρικό χαφ ο Γιαντίν με τους Γκολάσα να κινείται δεξιά και αριστερά ο Μπόκολι. Τέλος στην επίθεση στον άξονα ο Ράγιος με τους Έζρα Εντλόβου και να κινούνται στις πτέρυγες.


Γκάφα του Κατσουράνη και 0-1
Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αυτή την φορά στο 13ο λεπτό από τραγικό λάθος του Κατσουράνη. Ο διεθνής αμυντικός λόγω και της πίεσης των παικτών της Μακάμπι πάτησε την μπάλα για να την γυρίσει στον Χακόμπο. Όμως δεν είδε τον Εντόλβου που του έκλεψε την μπουκιά μέσα από το στόμα και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ισπανό τερματοφύλακα για το 0-1.


Προβληματική αμυντική λειτουργία 
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν γρήγορος με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Η ομάδα που έκανε τις περισσότερες λάθος μεταβιβάσεις, η ομάδα με τις αργές επιστροφές και το προβληματικό κέντρο ήταν ο ΠΑΟΚ. Η Μακάμπι με τους ταχύτατους ποδοσφαιριστές που είχε, Εζρα, έκανε αυτούς του Δικεφάλου να φαίνονται σαν σταματημένους.


Του αρνήθηκε πέναλτι
Ο ΠΑΟΚ στο 21’ στην πρώτη του κατεβασιά ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασιάδη από τον Σαρόνοφ με τον Ισπανό ρέφερι να κλείνει τα μάτια και να ζητάει την συνέχιση του αγώνα. Αυτή η απόφαση αποσυντόνισε τους Θεσσαλονικείς που άφησαν το παιχνίδι και επικεντρώθηκαν στις διαμαρτυρίες.


Στο καπάκι 0-2 
Η ισραηλινοί βρήκαν την ευκαιρία να βγουν μπροστά και με τον Γκολάσα χωρίς πίεση έκανε το 0-2 με δυνατό σουτ και τον Χακόμπο να μην μπορεί να αντιδράσει.


Ο δαίμονας Εζρα
Η Μακάμπι έπαιξε μέχρι και το τέλος του πρώτο ημιχρόνου μονοδιάστατα, δηλαδή από την αριστερή πλευρά με τον Εζρα που έκανε ότι ήθελε τον Κίτσιου και όποιον πήγαινε για βοήθειες. Ο Ισραηλινός που τραβούσε την μισή ομάδα του ΠΑΟΚ πάνω του, αφού τους παίδευε περνούσε πάσα στον άξονα όπου πάντα περίμενε κάποιος παίκτη της Μακάμπι. Όλα αυτά έβγαιναν γιατί η άμυνα ήταν σε κακή ημέρα, αλλά και εξαιτίας των αργών επιστροφών.


Γκολ από τον συνήθη ύποπτο
Μετά το μισάωρο ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε στο κέντρο κλείνοντας τους χώρους μη αφήνοντας τους παίκτες της Μακάμπι να πάρουν ανάσα. Στο 35’ ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ με ποιον άλλο τον Βίτορ από στημένη φάση. Ο  Λίνο εκτέλεσε φάουλ με τον Πορτογάλο αμυντικό να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να πετυχαίνει το γκολ,1-2. Η Τούμπα άρχισε να ζωντανεύει με τους Θεσσαλονικείς να κυνηγούν σαν λυσσασμένοι την μπάλα.


Στοχ vs Σαρόνοφ 0-1
Στο 38’ ο Στόχ ανατράπηκε με τον Ισπανό διαιτητή να δείχνει την παράβαση. Ο Σλοβάκος έστησε την μπάλα όμως η εκτέλεση ήταν κακή με τον Σαρόνοφ να το αποκρούει και το σουτ του Αθανασιάδη να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι.


Γκολ ο Νίνης και 2-2
Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ισοφάριση και πάλι από στημένη φάση. Ο Στοχ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με τον Νίνη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας... φωτιά στη Τούμπα για το 2-2.


Στοχ vs Σαρόνοφ 0-2
Οι Θεσσαλονικείς στο 43’ κέρδισαν πέναλτι ύστερα από χέρι του Τσότσαλιτς. Ενώ αρχικά κινήθηκε ο Λίνο για να το εκτελέσει άφησε για τον Στόχ που ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω. Ο Σλοβάκος άλλαξε πλευρά όμως και πάλι ο τερματοφύλακας της Μακάμπι το απέκρουσε με τον διεθνή επιθετικό να είναι εκνευρισμένος με τις επιλογές.


Στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν από μια χαμένη ευκαιρία. Στο 51' δυνατό διαγώνιο σουτ από τον Στοχ με τον Σαρόνοφ να του λέει και πάλι όχι. Δύο λεπτά αργότερα ο Εζρά αστόχησε απέναντι από τον Χακόμπο. Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεφτε με τίποτα με τους 22 ποδοσφαιριστές να κυνηγάνε ένα τρίτο γκολ


Σαλπιγγίδης και 3-2
Αυτό το κατάφερε ο ΠΑΟΚ και όχι από στημένη φάση. Στο 66’ ο Λίνο έκανε τη σέντρα με τον Σαλπιγγίδη να εκμεταλλεύεται την λάθος έξοδο του τερματοφύλακα της Μακάμπι και με κοντινό πλασέ πέτυχε το γκολ, αλλά και την ολική ανατροπή.


Έψαξε την ισοφάριση 
Ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβασε ταχύτητα με την Μακάμπι να είναι η ομάδα που αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Εζρα που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΠΑΟΚ στο 87’ έβγαλε την σέντρα με τον Αζουλάι να πιάνει την κεφαλιά και τον Χακόμπο να τεντώνει το σώμα του για ν’ αποσοβήσει το γκολ.


MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε ένα δύσκολο γκολ το οποίο ήταν και της ανατροπής. Κέρδισε πέναλτι, ενώ ταλαιπώρησε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του ΠΑΟΚ την άμυνα της Μακάμπι


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και της Μακάμπι ήταν σε τραγική ημέρα. Από λάθη προήλθαν τα γκολ της Μάκαμπι, αλλά και ως φάσεις έβγαλαν οι ισραηλινοί στην Τούμπα. Όπως και αυτά που έφτιαξε και πέτυχε ο ΠΑΟΚ.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπόγιαν Σαρόνοφ με τις αποκρούσεις που έκανε κράτησε την ομάδα του στον παιχνίδι την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έβγαζε φωτιές και θα μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.


Η ΓΚΑΦΑ: Δύο φορές βρέθηκε απέναντι από τον Σαρόνοφ ο Στοχ, από τα 9 μέτρα και τις δύο φορές ο Σέρβος τερματοφύλακας των «ψώνισε» σωστά και απέκρουσε τις εκτελέσεις του Σλοβάκου.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φερνάντο Τεξέιρα εκτός από τα λάθος που έκανε στο 21’ που δεν έδωσε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Ισπανός δεν υπέπεσε σε κάποιο άλλο λάθος.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Τι παιχνίδι κι αυτό σήμερα στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε και πήρε μια παλικαρίσια νίκη με ανατροπή απέναντι στην επικίνδυνη Μακάμπι Χάιφα. Οι Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά κατάφεραν να το φέρουν στα ίσα μέσα σε 10λεπτά και να πετύχει την ολική ανατροπή στο 66ο λεπτό. Τα παιδικά λάθη στην αμυντική λειτουργία συνεχίστηκαν και σήμερα με τον Χουμπ Στέφενς να καλείται να βρει το φάρμακο στην παιδική ασθένεια.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου