Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ρε Κρασοπατήρ, εσύ τι τσίπουρο προτείνεις;

Μετά από εκατοντάδες (νταξ, χιλιάδες) λίτρα κατανάλωσης από διάφορες ποικιλίες ούζου και τσίπουρου, ξεχώρισα το τριπλοβρασμένο τσίπουρο του Τζάνερου από τη Λήμνο.

Δύσκολο όμως να το προμηθευτεί κανείς, οπότε αμέσως επόμενη επιλογή που υπάρχει και στα περισσότερα ράφια των σούπερ μάρκετ, το...Ηδωνικό χωρίς γλυκάνισο του κτήματος Λαζαρίδη.

Τσιμπημένη η τιμή του, αλλά εάν δεν πίνεις συχνά τσίπουρο και θέλεις να παρουσιάσεις κάτι ποιοτικό, είναι κατ΄εμέ, η καλύτερη επιλογή (αν θυμάμαι καλά κι αυτό τριπλοβρασμένο είναι. Φυσικά το πίνουμε... ΣΚΕΤΟ παγωμένο ΧΩΡΙΣ παγάκια.Πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα:


Tο εκλεκτό αυτό γνήσιο απόσταγμα γίνεται αντάξιο του περήφανου ονόματός του χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του υπερσύγχρονου αποστακτηρίου του Kτήματος.
H πολλαπλή απόσταξη που πραγματοποιείται μέσα στους χάλκινους άμβυκες εκμηδενίζει τις δύσοσμες ουσίες, προστατεύοντας παράλληλα το ευαίσθητο άρωμα του αποστάγματος. Tο αποτέλεσμα είναι ένα τσίπουρο με φρουτώδη χαρακτήρα εκλεκτών ποικιλιών και φόντο άνθη πορτοκαλιάς, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η αυθεντικότερη grappa.
Παγωμένο, χωρίς όμως παγάκια, κερδίζει τις πιο θερμές εντυπώσεις.

Βραβεία

  • Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2012, Γερμανία
  • Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2012, Βρυξέλλες
  • Χρυσό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2008, Γερμανία
  • Αργυρό Μετάλλιο, Internationaler Spirituosen Wettbewerb 2004, Γερμανία
  • Αργυρό Μετάλλιο, Brussels Spirits Awards 2005, Βρυξέλλες
  • Χρυσό Μετάλλιο, China Wine and Spirits Competition 2004*Η ονομασία "Ηδωνικό" δεν έχει σχέση με την ηδονή, αλλά...0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου