Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Δείτε φωτογραφίες από το ξανθό κοριτσάκι που κλέψανε γύφτοι ~ Το DNA μίλησε!


(Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσουμε την ανεύρεση ενός ανήλικου κοριτσιού, σε καταυλισμό γύφτων στα Φάρσαλα Λάρισας, το οποίο δεν ανήκει στους φερόμενους ως γονείς.) 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στον καταυλισμό γύφτων των Φαρσάλων και κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία δύο γύφτων, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας τεσσάρων ετών περίπου. 

Το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανωτέρω, που φέρονται ως γονείς του.


Οι δύο γύφτοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση του παιδιού, οι οποίοι εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το κορίτσι δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων. 

Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και της 40χρονης. 

Όπως προέκυψε από την πρόοδο των ερευνών, οι δύο γύφτοι το έτος 2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης – βάπτισής του. 

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες , μία στο Δήμο Λαρισαίων , στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών .
Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη, μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο), να έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη τεσσάρων παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γύφτοι κατάφεραν να εκδώσουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.
Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.
Στο ανήλικο κορίτσι παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο γύφτους και το κορίτσι χθες (17-10-2013) παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ σε αυτές συνδράμουν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Ύστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας






«Γονείς» 14 παιδιών οι γύφτοι! Η «μάνα» γεννούσε κάθε δύο μήνες‼!


“Βιομηχανία” παιδιών έχει ουσιαστικά αποκαλύψει η έρευνα των αρχών, με την 40χρονη και τον 39χρονο να εμφανίζονται στις τρεις οικογενειακές μερίδες που έχουν ανοίξει σε διαφορετικούς δήμους, ως γονείς 14 παιδιών. Σύμφωνα με τις οικογενειακές μερίδες, η γυναίκα γέννησε τρία παιδιά σε διάρκεια πέντε μηνών το 1993 (Ιούνιος-Νοέμβριος) και άλλα τρία μέσα σε περίπου τέσσερις μήνες (Οκτώβριος 1994-Φεβρουάριος 1995).

Μάλιστα η αστυνομία αποκάλυψε ότι υπάρχει περίπτωση παιδιών, που έχουν δηλωθεί ως δίδυμα, με το ένα να είναι 40 ετών και το άλλο 15. Ο 39χρονος χρέωσε την προέλευση των παιδιών αφενός σε μία γυναίκα που κατοικεί στη Γερμανία και αφετέρου σε άλλη γυναίκα, η οποία αποκαλύφθηκε ότι έχει γεννηθεί το 1925.

Από τα 14 παιδιά πάντως που εμφανίζονται στις τρεις οικογενειακές μερίδες, στο σπίτι βρέθηκαν μόλις τέσσερα. Για τα υπόλοιπα οι γονείς δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις.

Στα πολλά αξιοσημείωτα αυτής της υπόθεσης είναι επίσης ότι και οι δύο έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο. Ο άνδρας βαρύνεται ακόμα και για ένοπλη ληστεία ενώ στο σπίτι τους βρέθηκε ένα πιστόλι και μία κουκούλα full face.


Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η δικηγόρος των γύφτων, εξήγησε ότι στις κοινότητες των γύφτων «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», υπογραμμίζοντας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».


Μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό Μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100,3 με τη Σία Κοσιώνη, ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης τόνισε ότι το ζευγάρι των γύφτων υπέπεσε σε αντιφάσεις, ισχυριζόμενοι πρώτα ότι το αγγελούδι είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μάρκετ μετά ότι το πήραν από κάποιον αλλοδαπό.

«Δεν ξέρουμε αν έχει γεννηθεί εδώ και αν έχει βαπτιστεί εδώ, μπορεί να έχει έρθει από άλλη χώρα το παιδί. Ζητήσαμε να αποσταλεί το DNA του παιδιού σε άλλες χώρες για να υπάρξει ταυτοποίηση» σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου