Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη των ακροαριστερών τρομοκρατών για τις δολοφονίες στην Marfin


Για τις 9 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Marfin ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους δυο ακροαριστερούς, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για βαρύτατα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν κατά περίσταση κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και...
απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν στον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010. Το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίοι οι δυο κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη, περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στην Marfin Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα: «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ.Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία "MARFIN-EGNATIA BANK" και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ.Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη...».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους στους ανακριτές είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα). Η δίκη δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι σήμερα ακόμη διότι οι κατηγορούμενοι είχαν ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου