Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Θες να στείλεις το παιδί σου για σπουδές στο ΑΠΘ; -Ξανασκέψου το!


Ακροαριστεροί φασίστες και λαθρομετανάστες καραδοκούν...

Οι ληστείες στους χώρους του ΑΠΘ και η διακίνηση ναρκωτικών βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους και προσαγωγές ατόμων τόσο από τους χώρους εντός της πανεπιστημιούπολης, όσο και από περιοχές γύρω από το ΑΠΘ. Μάλιστα,...
ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» σε δημοσίευμα του στις 20 Οκτωβρίου παρουσίαζε το έντονο πρόβλημα, που παρατηρείται στους χώρους μέσα και γύρω από το ΑΠΘ εξαιτίας ομάδων που δρουν στην περιοχή πραγματοποιώντας μικροληστείες σε διερχόμενα άτομα, ενώ καταγγελίες έχουν γίνει και για το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών. Καθηγητές του ιδρύματος, εργαζόμενοι και φοιτητές εξηγούσαν πως είχαν πέσει και οι ίδιοι θύματα κλοπής, διάρρηξης ή και ληστείας, ενώ ανέφεραν πως κάποιοι φοιτητές φοβούνται να προσέλθουν στα απογευματινά μαθήματα και όταν σχολάνε φεύγουν σε ομάδες για να μην κινδυνεύσουν.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές χτες προσήχθησαν συνολικά δεκατρία άτομα από τα οποία τελικά συνελήφθησαν τα πέντε σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», «ληστείας κατά συναυτουργία» και παράβασης νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών». Συνελήφθησαν ένας 18χρονος «ομογενής» κι ένας 25χρονος αλλοδαπός, και οι δύο με καταγωγή από τη Γεωργία, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα μαζί με άλλα άτομα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται πως τον Ιούνιο του 2013 εντός του Α.Π.Θ., μαζί με συνεργούς τους, αφαίρεσαν από 27χρονο ένα κινητό τηλέφωνο χτυπώντας μάλιστα το θύμα τους. Επίσης, πρόσφατα, και πάλι μέσα σε χώρο του ΑΠΘ, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσαν από δύο 18χρονους τα κινητά τους τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τα δύο άτομα με καταγωγή από τη Γεωργία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν και οι συνεργοί τους.

Επίσης, κατά την διάρκεια της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 16 και 17 ετών για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 33,2 γραμμαρίων, καθώς και ένα τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη. Επίσης, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε και ένα «ορφανό» τσαντάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 77 γραμμαρίων. Το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με καθηγητές του ΑΠΘ, αλλά και εργαζομένους είναι ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα, με συνέπεια να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μόλις σκοτεινιάσει. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ίδιοι η χρήση αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται ακόμη και μπροστά στα κτίρια με τους φοιτητές και τους καθηγητές να γίνονται μάρτυρες παράνομων συναλλαγών, αλλά και καβγάδων μεταξύ ομάδων, που αποτελούνται κυρίως από αλλοδαπούς. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου