Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ρατσιστικό Ολοκαύτωμα σε όλη τη χώρα


Εξιχνιάσθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας που διεξάγεται από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ρατσιστική επίθεση, βασανισμός και ληστεία που διαπράχθηκε την 09-10-2013 το βράδυ, σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων Ελλήνων μέσα στην οικία τους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πουρναρίου Δομοκού Φθιώτιδας. 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, σε βάρος δύο ρατσιστών λαθρομεταναστών από Πακιστάν, ηλικίας 27 και 25 ετών, καθώς και ενός...
ακόμη ομοεθνούς συνεργού τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 09-10-2013, οι τρεις δράστες, φορώντας κουκούλες τύπου « full – face », ακινητοποίησαν τον 66χρονο την ώρα που μόλις είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο υπόστεγο του σπιτιού του και αφού του έδεσαν τα χέρια με σχοινί και του φίμωσαν το στόμα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των (130) περίπου ευρώ. 

Στη συνέχεια οι δράστες παραβίασαν την πόρτα του σπιτιού του και αφού ακινητοποίησαν και την 72χρονη σύζυγό του, της οποίας επίσης έδεσαν τα χέρια και φίμωσαν το στόμα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα χρυσό δαχτυλίδι και μία χρυσή βέρα και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση (σχετικό το από 10-10-2013 Δελτίο Τύπου μας). 

Στο σπίτι του ζευγαριού μετέβη Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξερεύνηση του χώρου. 

Από την πρόοδο της έρευνας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και των πληροφοριών, που οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας συνέλλεξαν με μεθοδικότητα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο εκ των τριών δραστών. 

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των δύο δραστών και την ταυτοποίηση του συνεργού τους, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. 



Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 81χρονου ημεδαπού που βρέθηκε δολοφονημένος την 18-7-2012 μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Πάτμου στον Άγιο Παντελεήμονα.
Συγκεκριμένα την 23.40΄ ώρα της 18-7-2012, μετά από κλήση, ενοίκων της πολυκατοικίας που διέμενε το θύμα, στην Άμεση Δράση, βρέθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στο διαμέρισμά του ο 81χρονος, νεκρός με τραύματα, που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίσθηκε ότι είναι η 13-7-2012.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι η αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας (επ) ΛΟΖΙΔΟΥ ή ΛΟΖΙΝΑ ή LOZIDOU ή LOZINA ή KAMENETS (ον.) ΝΑΤΑΛΙΑ ή NATALIA ή NATALIYA του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ή ALEXANDROU ή ALEXANDR ή OLEKSANDR και της ΜΑΡΙΑΣ ή MARIA που γεννήθηκε το 1967 στην Ουκρανία.

Η δράστιδα φιλοξενείτο, τον τελευταίο μήνα πριν τη δολοφονία, από το θύμα στην οικία του, την οποία εγκατέλειψε εσπευσμένα την ημέρα της ανθρωποκτονίας και αναχώρησε για Ουκρανία.
Σε βάρος της ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι ενέργειες για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφία της ανωτέρω κατηγορουμένης. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και για τη διευκόλυνση του εντοπισμού της αναζητούμενης.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ROMA , οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα
Επιπλέον συνελήφθησαν τρία (3) ακόμη άτομα, τα οποία προμηθεύτηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ένα από τα ανωτέρω άτομα, 30χρονος ημεδαπός ROMA , διέπραξε απόπειρα κλοπής σε οικία ημεδαπής στη Θήβα
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ένα τσεκούρι και ένα στιλέτο με υπολείμματα ηρωίνης, ένα σπαθί, ένας κόφτης μετάλλων, πλήθος κινητών τηλεφώνων κ.α.
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (30-10-2013) το απόγευμα σε οικισμό αλλοδαπών ROMA στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τριμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορους χρήστες, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ROMA , ηλικίας 28, 21 και 20 ετών (αδέλφια μεταξύ τους), οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Επιπλέον ο 21χρονος κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν τρία (3) ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας 30χρονος ημεδαπός ROMA , ένας 72χρονος ημεδαπός και μία 35χρονη ημεδαπή ROMA , οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προμηθεύτηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον ο 30χρονος κατηγορείται και για απόπειρα κλοπής σε οικία 39χρονης ημεδαπής στη Θήβα.
Αναλυτικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκε ο 30χρονος να κινείται πεζός, πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής της Θήβας και προσαγόμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, παραδέχτηκε ότι πριν από λίγη ώρα είχε προμηθευτεί μικροποσότητα ηρωίνης από τους τρεις υπηκόους Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ και είχε κάνει χρήση αυτής εντός του οικισμού, όπου διέμεναν οι ανωτέρω δράστες.
Άμεσα ο ανωτέρω οικισμός τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν να εξέρχονται από αυτόν ο 72χρονος και η 35χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν, διότι βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (5,4) γραμμαρίων.
Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, εντός του οικισμού, όπου σε παρακείμενα παραπήγματα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών, στις οποίες συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Ένα τσεκούρι, μήκους τριάντα δύο (32) εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,
  • ένα σπαθί, μήκους ενενήντα (90) εκατοστών και μήκος λάμας πενήντα (50) εκατοστών,
  • ένα στιλέτο μήκους είκοσι (20) εκατοστών, με υπολείμματα ηρωίνης,
  • ένας μεταλλικός κόφτης σιδήρων,
  • το χρηματικό ποσό των (1.225) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • είκοσι οκτώ (28) κινητά τηλέφωνα, από τα οποία τα είκοσι πέντε (25) προέρχονταν ως αντίτιμα από την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (4,2) γραμμαρίων,
  • ένα βιβλιάριο καταθέσεων τράπεζας.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις υπήκοοι Αλβανίας, τουλάχιστον προ τριμήνου, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση, έχοντας ως σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Συγκεκριμένα ο 28χρονος (αρχηγικό μέλος), ερχόταν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία –συνεννόηση με υποψήφιους χρήστες– αγοραστές ναρκωτικών ουσιών και στη συνέχεια ο 21χρονος μαζί με τον 20χρονο, αναλάμβαναν την προμήθειά τους, έναντι χρηματικών ή άλλων αντιτίμων (συσκευές κινητών τηλεφώνων).
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έξι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Οι προσπάθειες που καταβάλλονται καθημερινά, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. δράστης ένοπλων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην Κέρκυρα
Πρόκειται για έναν 47χρονο αλλοδαπό, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου
Στην κατοχή του είχε ένα αεροβόλο πιστόλι και πλαστή αστυνομική ταυτότητα, την οποία επέδειξε στους αστυνομικούς
Εξιχνιάστηκαν δύο ένοπλες ληστείες, κατά τις οποίες, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των θυμάτων του, αφαίρεσε τιμαλφή και άλλα αντικείμενα
Συνελήφθη χθες (30.10.2013) το πρωί στην Κέρκυρα, ύστερα από συστηματικές έρευνες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 47χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, δράστης ένοπλων ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων στην πόλη της Κέρκυρας.
Από την συστηματική αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δράση του 47χρονου στην διάπραξη ένοπλων ληστειών με την χρήση βίας σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως, στην πόλη της Κέρκυρας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της ληστείας κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και της οπλοκατοχής.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δύο υποθέσεις ληστειών, κατά τις οποίες ο 47χρονος με την απειλή πιστολιού και με την χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησε τα θύματα του, από τα οποία στην συνέχεια, αφαίρεσε κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο 47χρονος, αφού απείλησε με πιστόλι 66χρονη ημεδαπή στην οικία της στην πόλη της Κέρκυρας, τις πρωινές ώρες της 10.10.2013, στην συνέχεια την χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματος της και της αφαίρεσε ένα μαργαριταρένιο κολιέ και ένα ρολόι.
Με αντίστοιχο τρόπο δράσης, ο 47χρονος τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι, χτυπώντας τον με πιστόλι, έναν 58χρονο ημεδαπό, στην είσοδο της οικίας, τις βράδυνες ώρες της 30.07.2013 και του αφαίρεσε ένα σακίδιο με προσωπικά αντικείμενα.
Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε το αεροβόλο πιστόλι, με το οποίο διέπραξε τις παραπάνω ληστείες, καθώς και το κολιέ και το ρολόι που είχε αφαιρέσει από την 66χρονη.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, ένα λειτουργικό πιστόλι με 8 φυσίγγια, μία φιάλη με χλωροφόρμιο, κουκούλα τύπου full face , δύο μαχαίρια μήκους 20 εκατοστών περίπου, τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορες κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων.
Επίσης, στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε πλαστή ελληνική αστυνομική ταυτότητα, την οποία επέδειξε στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας που ενεργεί τις έρευνες, εξετάζεται η διάπραξη από τον 47χρονο και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ το πιστόλι που βρέθηκε στην οικία του θα εξεταστεί από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον κ .Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του επιστράφηκαν στην 66χρονη. 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε προχθές το βράδυ σε ίντερνετ καφέ στο Νομό Δράμας
Οι δράστες με απειλή όπλων αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ ένας από αυτούς χτύπησε υπάλληλο του καταστήματος στο κεφάλι, με κοντάκι κοντόκανου κυνηγετικού όπλου
Μετά από άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, δυο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων
Εξιχνιάσθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, η ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε προχθές (29-10-2013) το βράδυ, σε ίντερνετ καφέ, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Δράμας – Καβάλας.
Στη διαδικασία του εντοπισμού και της σύλληψης των τριών (3) δραστών, συνέβαλε σημαντικά το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας καθώς και οι αστυνομικές δυνάμεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Δράμας και Καβάλας, που ενεργοποιήθηκαν – κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ως προς το χρονικό της ληστείας, προχθές το βράδυ (29-10-2013), δύο από τους δράστες, που φορούσαν κουκούλες τύπου «full–face» και κρατούσαν κοντόκανο κυνηγετικό όπλο και κατσαβίδι, εισήλθαν στο ίντερνετ καφέ, ακινητοποίησαν τους δύο ημεδαπούς υπαλλήλους, ηλικίας 43 (γυναίκα) και 35 (άνδρας) ετών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά του οχήματος του 35χρονου.
Κατά την αποχώρησή τους, ένας από τους δράστες πυροβόλησε εντός του καταστήματος δύο φορές, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ χτύπησε με το κοντάκι του όπλου, τον 35χρονο υπάλληλο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον. Ακολούθως, αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 35χρονου υπαλλήλου, με το οποίο διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Δράμας και Καβάλας, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας να εντοπίσουν στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.
Όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προειδοποιητικά σήματα, προκειμένου να σταματήσουν για έλεγχο, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και επιχείρησαν να διαφύγουν, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το όχημα κινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στα Αμισιανά Καβάλας.
Οι τρεις επιβαίνοντες (δυο Γεωργιανοί ηλικίας 32 και 26 ετών και ένας 28χρονος ημεδαπός) προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είναι οι δράστες της ληστείας.
Στο πλαίσιο των ερευνών και ειδικότερα στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες κατά την καταδίωξή τους, βρέθηκε ένας φάκελος με το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ, που προερχόταν από τη ληστεία. Επιπλέον στην Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης, βρέθηκε και το Ι.Χ.Ε. του 35χρονου υπαλλήλου, με το οποίο είχαν διαφύγει αρχικά, αμέσως μετά τη ληστεία στο κατάστημα ίντερνετ καφέ.
Τα παραπάνω είδη αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ κατασχέθηκαν ακόμα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 87 ευρώ και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν δώδεκα (12) κυνηγετικά φυσίγγια και μία (1) πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο (γκλοπ), τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.
Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου