Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οι ρατσιστικές επιθέσεις, δολοφονίες, κλπ., της ημέρας

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία ηλικιωμένης Ελληνίδας
Απέτυχε η ρατσιστική επίθεση και συνελήφθη ο δράστης
Έκλεψαν μέταλλα βάρους 100 κιλών από τη ΔΕΗ
Ζάκυνθος: Λαθρομεταναστάκι πούλησε ηρωίνη σε αστυνομικό!
Λάθρο από το Περού (!) Έκλεψε 80 χρονη στο θάλαμο ασφαλείας τράπεζας!
«Αλωνίζουν» οι Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι και λαθραλιείς!
Αλβανόγυφτοι επιτέθηκαν σε 80χρονο Έλληνα στην Κέρκυρα 
Λάθρο ζητιάνευαν στην Αθήνα και στην τσέπη τους είχαν 6.500 ευρώ! 
Ασταμάτητοι οι Αλβανοί πλιατσικολόγοι - Τους έδωσε φαγητό & τη λήστεψαν!
Δείτε φωτογραφία της Ουκρανής που κατακρεούργησε 81χρονο Έλληνα
Πήρανε Αλβανούς στη δουλειά και φυσικά την πατήσανε
Μαύρος με 10 κιλά ηρωίνης στο αεροδρόμιο Αθηνών
Ρουμάνος με αδυναμία στα σπίτια Ελλήνων




Εξιχνιάστηκε ακόμη μία ρατσιστική δολοφονία ηλικιωμένης Ελληνίδας

Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας, η οποία έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 23-10-2013, εντός διαμερίσματος στην περιοχή Χαριλάου, σε βάρος 78χρονης ημεδαπής (σχετ. το από 25-10-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 37χρονος λαθρομετανάστης, ο οποίος συνελήφθη χθες (25-10-2013) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία, ληστεία και παράνομη οπλοφορία. 

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ρατσιστής, ένοικος διαμερίσματος στην ίδια οικοδομή με την 78χρονη, Ελληνίδα έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με το θύμα, σχετικά με την αποπληρωμή εργασιών που εκτέλεσε στο διαμέρισμά της τις προηγούμενες ημέρες, την τραυμάτισε θανάσιμα, με τη χρήση σωματικής βίας 

Στη συνέχεια, αφού ερεύνησε χώρο σαλονιού του διαμερίσματος, αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα, που έφερε η 78χρονη. 

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Απέτυχε η ρατσιστική επίθεση και συνελήφθη ο δράστης

Οπλισμένος με ένα στιλέτο  εισέβαλε μέρα- μεσημέρι σε ένα σούπερ μάρκετ στο χωριό Μεσημέρι της Πέλλας ένας 23χρονος Αλβανός με σκοπό να αρπάξει τις εισπράξεις από το ταμείο. Γρήγορα, όμως, αποδείχθηκε ότι ήταν απλός… ερασιτέχνης!

Η 45χρονη ιδιοκτήτρια  που βρέθηκε αντιμέτωπη με το πτυσσόμενο στιλέτο  του ληστή, δεν έχασε την ψυχραιμία της. Προσποιήθηκε ότι δεν θα προβάλλει αντίσταση και θα πήγαινε στην ταμειακή μηχανή για να του δώσει χρήματα και, βλέποντας τον εισβολέα να χαλαρώνει, πετάχτηκε στο δρόμο καλώντας σε βοήθεια!

Ο επίδοξος ληστής τα χρειάστηκε και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή. Όμως, λίγες ώρες αργότερα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Έδεσσας που ερευνούσαν την απόπειρα ληστείας ανακάλυψαν τα ίχνη του και τον συνέλαβαν. Ο νεαρός Αλβανός, που είχε μπει παράνομα στην ελληνική επικράτεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την απέλασή του. (Και σε λίγες ώρες, θα ξαναμπουκάρει ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ...)



Έκλεψαν μέταλλα βάρους 100 κιλών από τη ΔΕΗ

 Άλλη μια λεηλασία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας από «κυνηγούς» μετάλλων απέτρεψαν οι υπάλληλοι φύλαξης, που αντιλήφθηκαν εγκαίρως δυο εισβολείς οι οποίοι έκλεβαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και ειδοποίησαν της Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.

Οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δυο Αλβανούς ηλικίας 49 και 22 χρόνων, οι οποίοι είχαν ήδη φορτώσει σε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι μέταλλα συνολικού βάρους 100 κιλών που είχαν κλέψει από χώρο του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου της Δ.Ε.Η. Α.Ε.. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της Επιχείρησης και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Λίγες ώρες μετά την απόπειρα διάρρηξης ενός ψητοπωλείου στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Παλικής. Πρόκειται για έναν 27χρονο που ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.



Ζάκυνθος: Λαθρομεταναστάκι πούλησε ηρωίνη σε αστυνομικό!

Αγοραστή για μια ποσότητα ηρωίνης βάρους δέκα γραμμαρίων αναζητούσε ένας ανήλικος Αλβανός στην πόλη της Ζακύνθου και τον βρήκε στο πρόσωπο ενός… αστυνομικού της Ασφαλείας, που είχε πληροφορηθεί τη δραστηριότητά του και ήρθε σε επαφή μαζί του παριστάνοντας τον χρήστη.

Ο 17χρονος (ναι, το μάθαμε το κόλπο, όλοι οι 17χρονοι του υποκόσμου βρίσκονται στην Ελλάδα) αλλοδαπός έπεσε εύκολα στην παγίδα. Συμφώνησε να του πουλήσει τα ναρκωτικά έναντι χρηματικού ποσού ύψους 220 ευρώ και, μόλις παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε με χειροπέδες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου που του άσκησε δίωξη για αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Τη χασισοφυτεία από την οποία είχε κόψει δύο κλαδιά κάνναβης μήκους 0,93 και 0,55 εκατοστών ένας 65χρονος, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που τον συνέλαβαν στο σπίτι του στο Σκλήθρο Φλώρινας. Μαζί με τα κλαδιά, κατασχεθήκαν και 34,19 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ο δράστης παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.



Λάθρο από το Περού (!) Έκλεψε 80 χρονη στο θάλαμο ασφαλείας τράπεζας!

Η τεχνολογία δεν ήταν το…  φόρτε του «εισαγόμενου» από  το Περού (!) πορτοφολά που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές! Δεν ήξερε, φαίνεται, ότι οι θάλαμοι ασφαλείας στις πόρτες εξόδου των τραπεζών έχουν κάμερες που καταγράφουν κάθε κίνηση!

Η κάμερα ενός υποκαταστήματος στη Δράμα τον «έπιασε» να βάζει χέρι στην τσάντα μιας 80χρονης γυναίκας μαζί με την οποία είχε μπει στο θάλαμο και να προσπαθεί να κλέψει το πορτοφόλι της. Οι υπάλληλοι που είδαν την κίνησή τους στις οθόνες, μπλόκαραν αμέσως την έξοδο και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Στην τράπεζα έφτασαν  μέσα σε λίγα λεπτά άνδρες της Ασφάλειας που συνέλαβαν τον 61χρονο Περουβιανό, ο οποίος μάλιστα τους έδειξε μία πλαστή ταυτότητα των ιταλικών αρχών! Ο αλλοδαπός πορτοφολάς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.




«Αλωνίζουν» οι Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι και λαθραλιείς!

Στο έλεος Αλβανών που περνούν παράνομα τα σύνορα από αφύλακτα μονοπάτια μεταφέροντας τα σύνεργά τους, βρίσκονται τα δάση και οι λίμνες της χώρας! Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα  λαθροϋλοτομίας ή λαθραλιείας και  συχνά οι δράστες πέφτουν στα  χέρια των ελληνικών αρχών.

Δεν συνέβη, όμως, αυτό με έναν Αλβανό που είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος και υλοτομούσε ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση στο Νεστόριο Καστοριάς, φυσικά χωρίς άδεια. Οι συνοριοφύλακες και οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν πρόλαβαν να τον συλλάβουν, καθώς τράπηκε σε φυγή και πέρασε στο αλβανικό έδαφος εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής. Άφησε, όμως, πίσω του ξυλεία από πέντε οξιές που είχε κόψει, το αλυσοπρίονό του και δύο… μουλάρια με τα οποία θα μετέφερε τα κούτσουρα!

*** Αντίθετα, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας δυο Αλβανοί ηλικίας 25 και 34 χρόνων που είχαν διαρρήξει στις αρχές Οκτωβρίου μια επιχείρηση εμπορίας στερεών καυσίμων στη Νέα Σελεύκεια και είχαν κλέψει ξυλεία ελιάς αξίας 800 ευρώ. Το φορτηγό στο οποίο φόρτωσαν τα κούτσουρα και τα πούλησαν σε ανυποψίαστους πολίτες κατασχέθηκε, ενώ τα κλεμμένα καυσόξυλα δόθηκαν με μεσεγγύηση στους αγοραστές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

*** Στα πράσα έπιασαν δύο Αλβανούς ηλικίας36 και 31 χρόνων στη λίμνη Μικρή Πρέσπα οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, τη στιγμή που ξεκινούσαν να ψαρεύουν έχοντας μπει παράνομα στη χώρα! Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μία ξύλινη βάρκα με δύο κουπιά, δίχτυα μήκους 150 μέτρων και μία απόχη και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας που τους άσκησε δίωξη για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στη χώρα.



Αλβανόγυφτοι επιτέθηκαν σε 80χρονο Έλληνα στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν άμεσα το Σάββατο (26.10.2013) το πρωί στο Τεμπλόνι Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, δύο ημεδαποί ρομά ηλικίας 28 και 34 ετών και ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας για τα αδικήματα της ληστείας και των διαδοχικών κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς επίσης και για παράνομη κατοχή δισκίων απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Οι τρεις δράστες το Σαββάτο (26.10.2013) το πρωί, προσποιούμενοι τους πελάτες, σε εμπορικές επιχειρήσεις στην βόρεια Κέρκυρα πραγματοποίησαν δύο διαδοχικές κλοπές, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και μεταλλικά αντικείμενα, ενώ σε μια ακόμη περίπτωση, ακινητοποίησαν με την χρήση σωματικής βίας 79χρονο ιδιοκτήτη παντοπωλείου στους Αυλιώτες Κέρκυρας και του αφαίρεσαν από το ταμείο μικρό χρηματικό ποσό.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό των τριών δραστών από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στο Τεμπλόνι Κέρκυρας.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί ρομά και ο 26χρονος αλλοδαπός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, χρήματα και 83 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε προμηθεύτηκαν από έναν 55χρονο ημεδαπό.
Από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, εντοπίστηκε και ο 55χρονος το Σάββατο (26.10.2013) το μεσημέρι στην Κέρκυρα και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που αφαίρεσαν επιστράφηκαν στους κατόχους τους.



Λάθρο ζητιάνευαν στην Αθήνα και στην τσέπη τους είχαν 6.500 ευρώ! 

Δυο αλλοδαποί επαίτες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 6.485 ευρώ προσήχθησαν από αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., την Τετάρτη το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών εντόπισαν στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μαρασλή αλλοδαπό, βουλγαρικής καταγωγής, 63 ετών, να επαιτεί, στην κατοχή του οποίου, μετά από σωματικό έλεγχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ.

Επιπλέον, στην Λεωφόρο Αμαλίας στην είσοδο του σταθμού Μετρό Συντάγματος εντοπίσθηκε άλλος επαίτης αλλοδαπός, τουρκικής καταγωγής, 61 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.775 ευρώ και 9 δολαρίων.

Οι επαίτες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και σε βάρος τους συντάχθηκαν Εκθέσεις Αρχής για επαιτεία ενώ τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.




Ασταμάτητοι οι Αλβανοί πλιατσικολόγοι - Τους έδωσε φαγητό & τη λήστεψαν!

 Απόλαυσαν τη φιλοξενία που  τους προσέφερε μια ανυπεράσπιστη  ηλικιωμένη γυναίκα και την ξεπλήρωσαν… αρπάζοντας ό,τι είχε και δεν είχε οι λαθρομετανάστες κακοποιοί που έκαναν επιδρομή σε ένα χωριό, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα!

Οι δύο άγνωστοι –πιθανότατα Αλβανοί που πέρασαν κρυφά στο ελληνικό έδαφος για να κλέψουν- προσπάθησαν αρχικά να διαρρήξουν ένα σπίτι του χωριού Στρατίνιστα της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου στο Πωγώνι Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων. Όμως, άναψε το φωτοκύτταρο της εισόδου και τράπηκαν σε φυγή.

Δεν άλλαξαν, όμως, τα σχέδιά τους. Αμέσως μετά μπήκαν σε ένα άλλο σπίτι, όπου ζει μόνη μια 90χρονη Ελληνίδα  και της ζήτησαν φαγητό! Η ηλικιωμένη φοβήθηκε και τους έβαλε να φάνε, αλλά οι κακοποιοί δεν το εκτίμησαν! Αντίθετα, άρπαξαν 500 ευρώ που είχε σε ένα συρτάρι και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να της κάνουν κακό.



Δείτε φωτογραφία της Ουκρανής που κατακρεούργησε 81χρονο Έλληνα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 81χρονου ημεδαπού που βρέθηκε δολοφονημένος την 18-7-2012 μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Πάτμου στον Άγιο Παντελεήμονα.
Συγκεκριμένα την 23.40΄ ώρα της 18-7-2012, μετά από κλήση, ενοίκων της πολυκατοικίας που διέμενε το θύμα, στην Άμεση Δράση, βρέθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στο διαμέρισμά του ο 81χρονος, νεκρός με τραύματα, που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίσθηκε ότι είναι η 13-7-2012.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι η αλλοδαπή υπήκοος Ουκρανίας (επ) ΛΟΖΙΔΟΥ ή ΛΟΖΙΝΑ ή LOZIDOU ή LOZINA ή KAMENETS (ον.) ΝΑΤΑΛΙΑ ή NATALIA ή NATALIYA του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ή ALEXANDROU ή ALEXANDR ή OLEKSANDR και της ΜΑΡΙΑΣ ή MARIA που γεννήθηκε το 1967 στην Ουκρανία.
 
Η δράστιδα φιλοξενείτο, τον τελευταίο μήνα πριν τη δολοφονία, από το θύμα στην οικία του, την οποία εγκατέλειψε εσπευσμένα την ημέρα της ανθρωποκτονίας και αναχώρησε για Ουκρανία.
Σε βάρος της ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και γίνονται οι ενέργειες για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφία της ανωτέρω κατηγορουμένης. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και για τη διευκόλυνση του εντοπισμού της αναζητούμενης.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476232 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 



Πήρανε Αλβανούς στη δουλειά και φυσικά την πατήσανε

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, διαρρηγνύοντας και τα χρηματοκιβώτιά τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν στις 23-10-2013, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28, 30 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, συνεργοί τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις (3) συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές του 2010 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, τα μέλη της οποίας είχαν σαφείς και διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μέθοδο δράσης.
Ειδικότερα, ενεργώντας σε κάθε περίπτωση από κοινού, αλλά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, διαρρηγνύοντας και το χρηματοκιβώτιο των καταστημάτων. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης διέπρατταν τις ληστείες μεταξύ 05:00-07:00 το πρωί, κατά την ώρα που γινόταν ο ανεφοδιασμός των αποθηκών των καταστημάτων από τους υπαλλήλους και ενώ αυτά ήταν κλειστά για το κοινό. Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν, καλή γνώση των χώρων των καταστημάτων, τεχνικές γνώσεις για τη διάνοιξη των χρηματοκιβωτίων και διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση. Όπως διαπιστώθηκε ο 28χρονος συλληφθείς εργαζόταν σε εταιρεία που πραγματοποιούσε επισκευές στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και των χρηματοκιβωτίων, ενώ ο ένας από τους δύο 30χρονους συλληφθέντες εργαζόταν αρχικά στην ίδια εταιρεία με τον 28χρονο και στη συνέχεια ήταν υπάλληλος της εταιρείας των σούπερ μάρκετ.
Μέχρις στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει δεκαεπτά (17) ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Περιστέρι, Βουλιαγμένη, Νέο Κόσμο, Χαϊδάρι και Ίλιον) με απειλή όπλου και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων και διαρρηγνύοντας τα χρηματοκιβώτια των καταστημάτων είχαν αφαιρέσει συνολικά 500.000 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις (4) οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, βιβλιάρια καταθέσεων, το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ, κάρτες SIM , κρουστικά δρέπανα, ηλεκτρικά τρυπάνια, καθώς και κατόψεις εσωτερικών χώρων καταστημάτων σούπερ μάρκετ, σε μερικά από τα οποία είχαν διαπραχθεί ληστείες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Μαύρος με 10 κιλά ηρωίνης στο αεροδρόμιο Αθηνών

Συνελήφθη στις 24-10-2013 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Κένυας, ηλικίας 35ετών, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα, εντόπισαν τον 35χρονο ο οποίος είχε αφιχθεί στη χώρα μας από το Ναϊρόμπι της Κένυας, να κατέχει, επιμελώς κρυμμένη μέσα στα τοιχώματα της αποσκευής του, ποσότητα ηρωίνης βάρους -9.150- γραμμαρίων και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Ρουμάνος με αδυναμία στα σπίτια Ελλήνων

Συνελήφθη προχθές (27-10-2013) το βράδυ στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Α.Τ. Βούλας, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κατσαβίδια, ένας (1) φακός, ένα (1) ζευγάρι γάντια, ένα (1) τσαντάκι , ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 22 δολαρίων Η.Π.Α. και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Γλυφάδας, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, έχει διαπράξει το τελευταίο εξάμηνο δώδεκα (12) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην περιοχή της Γλυφάδας αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου