Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η μεγαλύτερη κλοπή που έχει συμβεί σε βάρος Ελλήνων πολιτών ~ Μετά την παρέλαση, ξηλωθείτε!


Όποιο κυβερνητικό στέλεχος κι αν ρωτήσετε για το απαράδεκτο των φόρων στα ακίνητα, θα έχει μια προσωπική δακρύβρεκτη ιστορία για να σας διηγηθεί. Θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι είναι κι αυτός θύμα της περίστασης, αλλά ότι ήταν αναγκαίο να ψηφιστούν οι σχετικοί νόμοι για το καλό της πατρίδας. Μην σας πάρουν τα κλάματα! Να θυμηθούμε τα ονόματά τους την επόμενη φορά που θα πάμε στο γκισέ της τράπεζας για να πληρώσουμε την επόμενη δόση.

Η 31η Οκτωβρίου είναι κοντά. Θα έχουμε πάει στις παρελάσεις, θα έχουμε θαυμάσει τα άρματα μάχης του κ. Αβραμόπουλου και εν συνεχεία θα πάμε ως καλοί πολίτες να πληρώσουμε τις δόσεις μας...


 
Την ίδια ώρα στις παρελάσεις μπορεί να δείτε και τους εργαζόμενους στην πολεμική βιομηχανία να διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο να χάσουν την δουλειά τους. Είναι θλιβερό να χάνουν άνθρωποι την εργασία τους. Ακόμη όμως πιο θλιβερό είναι να διατηρούμε στην ζωή ζημιογόνες βιομηχανίες, να κατασπαταλάμε με αυτό τον τρόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού και στο τέλος να καλούμε τους πολίτες να πληρώσουν παράλογους και παράνομους φόρους για να καλυφθούν οι σπατάλες.

Το χαράτσι στα ακίνητα ξεκίνησε ως ένας έκτακτος φόρος και τείνει να γίνει ο απόλυτος φόρος για τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Αντί να σταματήσουν την οικονομική αιμορραγία του δημοσίου από άχρηστες εταιρείες και υπηρεσίες, προτίμησαν να προχωρήσουν  ουσιαστικά σε δήμευση των ακινήτων. Είναι τελείως παράλογο και δεν πρόκειται για λάθος. Όπως απέδειξαν και με άλλα σχετικά νομοθετήματα, ο στόχος τους ήταν και παραμένει να διατηρήσουν ζωντανό το κράτος.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι παντελώς μόνοι και αβοήθητοι. Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που υιοθέτησε την φοροκαταιγίδα. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με τον φόρο κατοχής. Θα μπορούσε ίσως να ζητήσει κατευθείαν τα κλειδιά των σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν φωνή.

Δεν έχουν φωνή για να πουν ότι πρόκειται για φόρους άδικους και παράνομους. Παράνομους διότι στηρίζονται σε αντικειμενικές τιμές που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς. Οι αντικειμενικές θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε δύο χρόνια και παραμένουν οι ίδιες από την εποχή που οι αγοραστές σχημάτιζαν ουρές για να αγοράσουν ακίνητα στα μπετά.

Είναι η μεγαλύτερη κλοπή που έχει συμβεί σε βάρος Ελλήνων πολιτών. Μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ως τέτοια την αντιμετώπιση των μικρο-ομολογιούχων από το κούρεμα. Η κλοπή με τους φόρους στα ακίνητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε έκταση και θα οδηγήσει σε ανθρώπινα δράματα. Θα χαθούν περιουσίες από ανθρώπους που έχουν μοχθήσει για να τις αποκτήσουν και οι οποίοι δεν έχουν κάνει κάποιο άλλο λάθος πέρα από το γεγονός ότι γεννήθηκαν σε αυτή την χώρα στα χρόνια του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι υπεύθυνοι και για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής και για το αίσχος με τους φόρους στα ακίνητα. Έχουν προκαλέσει το κραχ στην αγορά ακινήτων και έχουν ανοίξει τον δρόμο στα κερδοσκοπικά funds να αγοράσουν εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί.

Ας τολμήσουν να κάνουν μία δημοσκόπηση με αφορμή τους φόρους στα ακίνητα και με σχετικές ερωτήσεις για το κόμμα που θα ψηφίσουν οι πολίτες. Όπως κάνανε και με την Χρυσή Αυγή που ρωτούσαν τον κόσμο αν θα ψήφιζαν το κόμμα που έκλεισε στην φυλακή τους κακούς. Ας ρωτήσουν αυτή την φορά αν θα ψηφίσουν τα κόμματα που θα δημεύσουν τις περιουσίες τους. Στο τέλος κι αφού επεξεργαστούν τα ερωτηματολόγιά τους, ίσως έρθουν πιο κοντά στο αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών. Να θυμούνται, πάντως, πόσο έξω έπεσαν τον Μάιο του 2012 και ας δουν και πάλι τα ερωτηματολόγια που χρησιμοποιούσαν.

Λένε ότι δεν μπορούν να κόψουν τους φόρους επειδή δεν τους αφήνει η τρόικα. Λένε την μισή αλήθεια. Αν είχαν κόψει τις σπατάλες του δημοσίου δεν θα χρειαζότανε σήμερα να μπουν τόσοι φόροι. Ποιός θα τους πιέσει να πουν την αλήθεια; Α! Να μην το ξεχάσουμε. Παρακαλούνται οι δημοσκόποι να πάνε την 31η Οκτωβρίου έξω από τις τράπεζες και τις εφορίες. Για να εισπράξουν τις σωστές απαντήσεις. Και μαζί με αυτούς και οι εντολοδόχοι τους...

Θανάσης Μαυρίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου